reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Żeromskim

Co do szczepionek to jestem ciemna masa niewiem nic ..ale pewnie zostane przy refundowanych/tej ze szpitala duzo dzieci sie nia.szczepi i jest ok a tamta to pewnie tylko firma i nazwa ze lepsza czy cos...musze sie zaglebic w ten temat.ale w szpitalu ta szpitalna wybiore..

ojej nie miej wyrzutow sumienia od czkawki nussa dobrze napisala..dzidzius cwiczy wtedy..moja ma czesto po gazowanym ..tyle ze ja nie wyeliminowalam z "diety" pepsi ani podobnych napoi moze nie w takiej ilosci jak kiedys pije ale pije.I zauwazylam ze po tym ma czkawke(pewnie jej smakuje:p) jak mamusi.po kotlecie i ziemniaczkach z mizeria to wogole ma korbe i szaleje jak niewiem...:-) jakmoglabym przy kp z tego zrezygnowac..wiadomo nie takie ostre/pieprze no ale jednak i tylko obserwowac maluszka.

a co do ruchow to ostatnio kolo pepka wypchala raczke i jechala nia przez caly brzuch taki malutki stozek bylo widac ze to raczka a M stwierdzil ze to jest zajebiscoe dziwne hahaha wystraszyl sie biedny.chociaz niepowiem bo jak nieraz kopnie to az zaboli no ale to klocek troche waZy to pewnie dlatego..

To zapytam o to usg chyba ze mi sie.odwidzi bedzie dziwna lekarka..:p

reklama
Dziewczyny ja o szczepionce Engerix wyczytalam wlasnie na tym forum. Zapytalam o to moja gin i ona powiedziala, że te szpitalne to sa najtansze i chinskie i lepiej miec swoja - to sa jej słowa nie moje. W kazdym razie recepta na taka szczepionke ma waznosc chyba 1 miesiac i ona mówila, żebym porpostu idac dzisiaj do jej zastepczyni na wizyte, poprosila o recepte. Gdybym jednak w przeciagu miesiaca od dzisiaj nie urodzila, to moj maz ma do niej podjechac i ona wystawi kolejna recepte, wiec z tym nie ma u mnie problemu.
Z drugiej strony, kiedys gdzies wyczytalam, ze jak juz sie wezmie tego Engerixa to z tej samej serii kolejne szczepionki. Podobno te kolejne sa droższe od tej pierwszej. Wiec tak do konca tez nie wiem jak to jest, zapytam dzisiaj i Wam napisze.

Dziewczyny ja o szczepionce Engerix wyczytalam wlasnie na tym forum. Zapytalam o to moja gin i ona powiedziala, że te szpitalne to sa najtansze i chinskie i lepiej miec swoja - to sa jej słowa nie moje. W kazdym razie recepta na taka szczepionke ma waznosc chyba 1 miesiac i ona mówila, żebym porpostu idac dzisiaj do jej zastepczyni na wizyte, poprosila o recepte. Gdybym jednak w przeciagu miesiaca od dzisiaj nie urodzila, to moj maz ma do niej podjechac i ona wystawi kolejna recepte, wiec z tym nie ma u mnie problemu.
Z drugiej strony, kiedys gdzies wyczytalam, ze jak juz sie wezmie tego Engerixa to z tej samej serii kolejne szczepionki. Podobno te kolejne sa droższe od tej pierwszej. Wiec tak do konca tez nie wiem jak to jest, zapytam dzisiaj i Wam napisze.

czyli Tobie gin wypisze a mnie powiedziala ze nie moze wypisac recepty na dziecka, ktorego jeszcze nie ma. Wiec sama juz nie wiem. Ale pediatra tez mi nie wypisze na dziecko ktorego nie ma? no nic, zobaczymy co Ci powie

codziennie mnie cos zaskakuje z tymi lekarzami :/ widze, że kazdy jeden ma odmienne zdanie łącznie z położnymi, a Ty człowieku badz mądry i podejmij najlepsza decyzje.

Dziewczyny ja tak tylko szybko napisze, że zaczęłam dzień od zabaw z Mężem po czym skoczyłam na ćwiczenia i odeszły mi wody :-) Akcja niezła...
Właśnie podskoczyłam po torby i jedziemy do szpitala. Nie wiem jak będzie z netem ale będę dawać znać w miarę możliwości :)
Także nie ma co wierzyć lekarzom :-)

Dziewczyny ja tak tylko szybko napisze, że zaczęłam dzień od zabaw z Mężem po czym skoczyłam na ćwiczenia i odeszły mi wody :-) Akcja niezła...
Właśnie podskoczyłam po torby i jedziemy do szpitala. Nie wiem jak będzie z netem ale będę dawać znać w miarę możliwości :)

o szalenstwo!!!!!! super, 3mam kciuki, pisz jak tylko bedziesz mogla! szybkiego I bezbolesnego:-D

odnośnie tej szczepionki Engerix - rozmawiałam z izbą przyjęć. Nie ma żadnego problemu, jeżeli decyzją rodziców chce się zaszczepić dziecko własną szczepionką na WZW b lub odroczyć obydwa szczepienia (dodatkowo na gruźlicę) na później. Na izbie przyjęć zgłaszam, że szczepię swoją szczepionką, gdy będzie potrzebna mężulek leci z receptą do szpitalnej apteki (przepisuje pediatra lub ginekolog) - ważna jest miesiąc, więc lepiej wcześniej ją sobie załatwić, bo nie wiadomo kiedy nas poród złapie :tak: jeżeli apteka będzie zamknięta to zaszczepią na nast. dzień. Chyba, że kupimy wcześniej i będziemy odpowiednio w domku przechowywać i transportować. Najlepiej dzień przed zakupem włożyć termos do herbaty do zamrażalnika i z nim pojechać do apteki po szczepionkę a potem przechowywać ją w lodówce, ale ja tam wolę prosto z apteki dostarczyć. Nie mogę dodzwonić się do niej czy trzeba Engerix wcześniej zamówić, czy jest dostępny od ręki. Dowiem się w poniedziałek jak będę na KTG.

Oczywiście jak któraś ma przygotowany plan porodu to warto wpisać, bo jak przychodzi co do czego to w bólach nic nie pamiętamy a mąż tym bardziej jest zielony :-)
dziewczyny na 420 stronie znalazłam takie info.

Wow, morał z tego taki, że lepszy od lekarza jest maz ;-) Powodzenia just :-)

Kochana super! Zazdroszczę.. Mnie będą wywoływać w piątek jak nadal będzie cisza.. Dziś mają być burze w nocy więc może dziś..? ;)

Ja leze na patologii w 10 :)

reklama
just powodzenia!!!!
Endywia a czemu już chcą wywoływać coś z łożyskiem, wodami albo ktg nie tak???
Ja jutro mam ktg i ciekawe czy zostanę na oddziale czy jeszcze mnie do domku puszczą...

Do góry