reklama
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Ja też trafiałam na dr Rudą Ale po terminie więc badała, robiła usg i na przepływy także wysłała. Myślę, że po prostu nie bada bez potrzeby skoro np. do terminu jest czas jeszcze a zapis w normie.
Hm nie wiem jak tam mają dyżury, ale lekarze po 24 h w szpitalu siedzą - tak miałam z dr który był przy moim porodzie. W dniu porodu był od rana do ranka następnego, a dzień wcześniej koło południa też był i robił mi USG, więc może inaczej mają rozłożone dyżury niż standardowo dniami tygodnia.
Hm nie wiem jak tam mają dyżury, ale lekarze po 24 h w szpitalu siedzą - tak miałam z dr który był przy moim porodzie. W dniu porodu był od rana do ranka następnego, a dzień wcześniej koło południa też był i robił mi USG, więc może inaczej mają rozłożone dyżury niż standardowo dniami tygodnia.
W
wesolutka85
Gość
Megami, nie można rodzić w wodzie niestety. Weszły przepisy unijne, które wymagają odbycia specjalnych kursów i tylko kilka połoznych w kraju może odbierać takie porody. Z tego co się orientuje chyba w Krakowie, żaden szpital nie ma takich porodów. Możesz korzystać z wanny za to przy rozwieraniu szyjki, żeby łagodzić skurcze.
A co do badań, ja trafiłam dwukrotnie na dr. moskałę i też nie miałam badania ani usg, tylko zapis prawidłowy. A byłam przed terminem, zaraz po wizycie u mojego gina i przed kolejną. Na kolejne ktg miałam się zgłosić 28 lutego i wtedy miało być badanie, ale już urodziła się Ola
A co do badań, ja trafiłam dwukrotnie na dr. moskałę i też nie miałam badania ani usg, tylko zapis prawidłowy. A byłam przed terminem, zaraz po wizycie u mojego gina i przed kolejną. Na kolejne ktg miałam się zgłosić 28 lutego i wtedy miało być badanie, ale już urodziła się Ola
Małgosia a czy jest szansa, ze mają dyżur niezależnie od dnia tygodnia ? Mam znów ktg w środę i ostatnio w środę była Pani doktor Ruda..
Tak, bo ja byłam dwa razy we wtorek i miałam różne lekarki
Mnie Ruda nie zbadała nawet jak poprosiłam a byłam w terminie wtedy :/
Też powiedziała, że zbada mnie dopiero jak będę po terminie...
Endywia
Fanka BB :)
No to zobaczymy jutro jak będzie.. Idę z samego rana i zdam później relację
Kurcze, wiem, że jeszcze mam ponad tydzień do końca, ale jest taka fajna pogoda teraz, że wylądować na porodówce.. Pamiętam mój pobyt na patologii i to straszne gorąco, które było na salach, kiedy świeciło słońce.. nie wiem czy lepiej jest na poporodowym, ale generalnie tak łatwiej się teraz żyje ciężarówkom, kiedy trochę niższa temperatura
Kurcze, wiem, że jeszcze mam ponad tydzień do końca, ale jest taka fajna pogoda teraz, że wylądować na porodówce.. Pamiętam mój pobyt na patologii i to straszne gorąco, które było na salach, kiedy świeciło słońce.. nie wiem czy lepiej jest na poporodowym, ale generalnie tak łatwiej się teraz żyje ciężarówkom, kiedy trochę niższa temperatura
Endywia
No więc rozumiecie mnie Dziewczyny, że wolałabym przy takiej pogodzie jaka ma być w tym tygodniu?
Wiem, że nie ma co Maluszka pospieszać, bo on sam wie, kiedy jest jego chwila, no ale..
Końcówka w ogóle jest ciężka - brzuch boli, skóra ciągnie, dzień się dłuży, myśli schodzą na jakieś dziwne ścieżki.. eh
No i oczywiście co chwile wydaje się, że to może JUŻ
Kochane - miałyście do szpitala swoje ubranka? 56 czy 62? Jak patrze na niektóre, które spakowałam to wydają mi się mega małe.. ;/ w sumie Dzidziuś mój też nie ma być wielkoludem, ale mimo wszystko..
Wiem, że nie ma co Maluszka pospieszać, bo on sam wie, kiedy jest jego chwila, no ale..
Końcówka w ogóle jest ciężka - brzuch boli, skóra ciągnie, dzień się dłuży, myśli schodzą na jakieś dziwne ścieżki.. eh
No i oczywiście co chwile wydaje się, że to może JUŻ
Kochane - miałyście do szpitala swoje ubranka? 56 czy 62? Jak patrze na niektóre, które spakowałam to wydają mi się mega małe.. ;/ w sumie Dzidziuś mój też nie ma być wielkoludem, ale mimo wszystko..
reklama
Endywia
Ja miałam swoje roz.56 i były dobre, a nawet za duze (mały miał 54cm jak sie urodził). Mi najlepiej sprawdziły sie pajacyki i kaftaniki. Ja nie ubierałam body bo bałam sie o kikut, wygodniej mi było ubrać kaftanik i pajacyk na to
hela1989 no widzisz.. a one mi się wydaja takie mini mini.. eh.. nie mam za wiele kaftaników wiec pewnie zostanę przy body.. może jakoś damy radę