reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

reklama
Dziewczyny z porodem to wszystko może nagle z minuty na minutę ruszyć!

A ta słynna dr Ruda to jak właściwie ona się nazywa ?
Gdzie można sprawdzić jacy lekarze dyżurują ? Oni mają jakieś stałe godziny dyżurowania czy to jest zmienne ?

Szybkich i bezbolesnych porodów życzę &&&

dr Zygiel-Pudlik

Kalita, miałam zapis robiony po prawej...chyba się minęłyśmy bo mnie dość szybko odpięli i kazali iść na przepływy, na które czekałam ponad pół godziny a dopiero po tym miałam konsultacje lekarską. Ja byłam taka niska, spuchnięta, z wielkim brzuchem, w czarnych leginsach i szarej koszuli w paski :-)

Ja miałam na 9:45 a Ty podobno na 10:30, ale jak przyszłam to było wszystko mocno spóźnione, tak że podpięli mnie mocno po 10.
Ruda tam chyba codziennie dyżuruje, wbrew temu co wisi na drzwiach. Ja kolejne KTG mam w czwartek, ale na szczęście mój gin będzie wtedy na dyżurze, więc on mnie przebada.

Girin a kto Ci robił przepływy? i czy ze swoim gin się jakoś umawiasz skąd wiesz kiedy jest w szpitalu?

Asia moze akurat wyjdą ci skurcze na ktg jutro i bedziesz do badania :), a jesli nie to ja mimo wszytsko na twoim miejscu opisałabym sytuacje (odejscie czopa, rozwarcie itp), myśle ze w takiej sytuacji mogłaby cie zbadać.

Mysza z tymi dyżurami to chyba dziwnie jest. Widziałam rozpiske na drzwiach, ale z tego co widze tutaj na forum to dr Ruda zadomowiła sie tam na dobre :D
Margosia, hophop, jeszcze ty sie dzisiaj nie odmeldowalaś ;-)

Ja idę pierwszy raz na KTG w przyszły poniedziałek na 8 rano. Dzisiaj poszłam do fryzjera, żeby chociaż włosy mieć z głowy na jakiś czas. Ledwo się położyłam na fotelu do mycia, mały ciągle aktywny, czuje że coś lepszego na zew. się dzieje, rozpycha mnie niemiłosiernie. Jak byłam w pracy zanieść L4 to chłopaki (pracuję z samymi facetami) chcieli podotykać brzuszek, ale jak zobaczyli jak chodzi, to skwitowali że obcego mam w brzuchu i wolą trzymać się z daleka. Śmieszne to było i niby faceci to tacy odważni, hehehe

Karuzela, Przepływy zrobiła mi dr. Maja Janeczek. Na ostatniej wizycie zapytałam o dyżury gin w szpitalu, zresztą zawsze na KTG pytają o lekarza prowadzącego i jak z Żeromskiego to go szukają w szpitalu, jak jest akurat to wtedy on Cie bada :D

Mąż aż się zdziwił, że przez weekend wszystko mi się cofnęło ;-), nawet chętny do przytulania się zrobił bo już patrzeć nie może na moja smutną minkę.

Kalita, tez zwróciłam uwagę że rozpiska wisi i nie ma nic wspólnego ze stanem faktycznym.

Ostatnia edycja:
Czerwcóweczki zbierać się :p tyle burz, że może w końcu któryś maluch zechce przejść na drugą stronę brzuszka :)
Girin, mnie wzięło dokładnie tego dnia, w którym teraz jesteś. Koło 23 pojechaliśmy do szpitala bo odpadł mi czop :)
Trzymam za Was kciuki

P.S. co Wy na to żeby zrobic osobny wątek tylko na relacje - bedzie prosciej poczytac Wasze opisy i opinie :)

Mnie w nocy odpadła ostatnia część czopa, chyba ta właściwa w końcu :-D Mam nadzieję, że coś się ruszy bo dzisiaj jest taki fajny dzień, urodziny mojej najstarszej siostry i urodziny brata męża :-D
Brzuch mnie trochę pobolewa ale to już od kilku dni, nie nasila się...miała iść na zakupy ale mam dość komentarzy typu " jeszcze pani się toczy?", całkiem jakbym z lenistwa nie rodziła :baffled:

Dziewczyny, a co tam u Was? Meldować się!!! Bo sie okaże, że miałam być jedna z pierwszych a będę ostatnia :-)

Aska, jak po KTG?

Wesolutka, Ty i Marcepanowa będziecie sobie z Maluchami spacerować w moich okolicach :D Czyli po alejkach na kolorowym :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Melduję się w dwupaku nadal ;) Po południu mam wizytę u mojego gin to może się dowiem czegoś ciekawego, dam znać :) a czy jutro któraś z Was ok. 11 ma KTG w Żeromskim?

Do góry