reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

reklama
Dziewczyny z porodem to wszystko może nagle z minuty na minutę ruszyć!

A ta słynna dr Ruda to jak właściwie ona się nazywa ?
Gdzie można sprawdzić jacy lekarze dyżurują ? Oni mają jakieś stałe godziny dyżurowania czy to jest zmienne ?

Szybkich i bezbolesnych porodów życzę &&&

dr Zygiel-Pudlik

Kalita, miałam zapis robiony po prawej...chyba się minęłyśmy bo mnie dość szybko odpięli i kazali iść na przepływy, na które czekałam ponad pół godziny a dopiero po tym miałam konsultacje lekarską. Ja byłam taka niska, spuchnięta, z wielkim brzuchem, w czarnych leginsach i szarej koszuli w paski :-)

Ja miałam na 9:45 a Ty podobno na 10:30, ale jak przyszłam to było wszystko mocno spóźnione, tak że podpięli mnie mocno po 10.
Ruda tam chyba codziennie dyżuruje, wbrew temu co wisi na drzwiach. Ja kolejne KTG mam w czwartek, ale na szczęście mój gin będzie wtedy na dyżurze, więc on mnie przebada.

Girin a kto Ci robił przepływy? i czy ze swoim gin się jakoś umawiasz skąd wiesz kiedy jest w szpitalu?

Asia moze akurat wyjdą ci skurcze na ktg jutro i bedziesz do badania :), a jesli nie to ja mimo wszytsko na twoim miejscu opisałabym sytuacje (odejscie czopa, rozwarcie itp), myśle ze w takiej sytuacji mogłaby cie zbadać.

Mysza z tymi dyżurami to chyba dziwnie jest. Widziałam rozpiske na drzwiach, ale z tego co widze tutaj na forum to dr Ruda zadomowiła sie tam na dobre :D
Margosia, hophop, jeszcze ty sie dzisiaj nie odmeldowalaś ;-)

Ja idę pierwszy raz na KTG w przyszły poniedziałek na 8 rano. Dzisiaj poszłam do fryzjera, żeby chociaż włosy mieć z głowy na jakiś czas. Ledwo się położyłam na fotelu do mycia, mały ciągle aktywny, czuje że coś lepszego na zew. się dzieje, rozpycha mnie niemiłosiernie. Jak byłam w pracy zanieść L4 to chłopaki (pracuję z samymi facetami) chcieli podotykać brzuszek, ale jak zobaczyli jak chodzi, to skwitowali że obcego mam w brzuchu i wolą trzymać się z daleka. Śmieszne to było i niby faceci to tacy odważni, hehehe

Karuzela, Przepływy zrobiła mi dr. Maja Janeczek. Na ostatniej wizycie zapytałam o dyżury gin w szpitalu, zresztą zawsze na KTG pytają o lekarza prowadzącego i jak z Żeromskiego to go szukają w szpitalu, jak jest akurat to wtedy on Cie bada :D

Mąż aż się zdziwił, że przez weekend wszystko mi się cofnęło ;-), nawet chętny do przytulania się zrobił bo już patrzeć nie może na moja smutną minkę.

Kalita, tez zwróciłam uwagę że rozpiska wisi i nie ma nic wspólnego ze stanem faktycznym.

Ostatnia edycja:
Czerwcóweczki zbierać się :p tyle burz, że może w końcu któryś maluch zechce przejść na drugą stronę brzuszka :)
Girin, mnie wzięło dokładnie tego dnia, w którym teraz jesteś. Koło 23 pojechaliśmy do szpitala bo odpadł mi czop :)
Trzymam za Was kciuki

P.S. co Wy na to żeby zrobic osobny wątek tylko na relacje - bedzie prosciej poczytac Wasze opisy i opinie :)

Mnie w nocy odpadła ostatnia część czopa, chyba ta właściwa w końcu :-D Mam nadzieję, że coś się ruszy bo dzisiaj jest taki fajny dzień, urodziny mojej najstarszej siostry i urodziny brata męża :-D
Brzuch mnie trochę pobolewa ale to już od kilku dni, nie nasila się...miała iść na zakupy ale mam dość komentarzy typu " jeszcze pani się toczy?", całkiem jakbym z lenistwa nie rodziła :baffled:

Dziewczyny, a co tam u Was? Meldować się!!! Bo sie okaże, że miałam być jedna z pierwszych a będę ostatnia :-)

Aska, jak po KTG?

Wesolutka, Ty i Marcepanowa będziecie sobie z Maluchami spacerować w moich okolicach :D Czyli po alejkach na kolorowym :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Melduję się w dwupaku nadal ;) Po południu mam wizytę u mojego gin to może się dowiem czegoś ciekawego, dam znać :) a czy jutro któraś z Was ok. 11 ma KTG w Żeromskim?

Do góry