reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

kurde to ja już nic nie wiem... zadzwoniłam tam, a ta babka od razu wyjechała z pytaniem od kogo skierowanie.. mowie że od barnasiowej a ona ze nie moze byc i zebym wziela to skierowanie i przeczytala co jest napisane. A ze nie mam jeszcze tego skierowania bo wizyta w srode, to powiedzialam ze dziecko mi placze i zadzwonie za chwile... Nic poczekam do srody i zobacze co dostaniemy od pediatry.

reklama
Moni to Ty chyba masz pierwszenstwo, bo termin na dzis :-), potem ja i wiolkast( bo pikoik juz urodzila). Ja sie chyba wyciszylam po tej wizycie w Poradni, bo wczesniej myslslam, xe to juz juz, ale skoro dr mowi, ze w nastepnym tygodniu to wyluzowalam, bo rzeczywiscie mozna cos w glowe dostac od tego czekania.

Robie wszystko, co ma ulatwic porod, ale wiadomo- nie ma sposobu na jego szybsze wywolanie ( chociaz ponoc ta stymulacja sutkow jest potwierdzona naukowo).

Dzis zamierzam wrocic do samotnego buszowania po swiecie, bo odkad wyszlam ze szpitala to wszedzie tylko z M. Musze przestac ciagle wypatrywac porodu.

wesolutka jej napewno chodzilo o to ze musi byc skierowanie do poradni ortopedycznej...nie na usg bioderek tylko do poradni bo u mnie tak samo mowila od razu ze gdzie mam skierowanie. A ja poprosilam moja lekarke zeby tak wypisala...i to jest wizyta u ortopedy i on robi usg bo jako wskazanie do wizyty jest napisane ze cos tam z bioderkami badanie profilaktyczne.powiedz o tym swojej lekarce i napewno Ci tak wypisze a do poradni zadzwon i powiedz ze masz do poradni ortopedycznej to Cie umowi napewno.

eve. spokojnie i bez nerwów- maleństwo i tak samo zdecyduje kiedy będzie chciało wyjść już do mamusi.

Z tym czekaniem to jednak coś jest, ze jak termin się zbliża to człowiek chodzi jak na rzęsach. U nas niby szykuje się cesarka ale jak mi ostatnio gin powiedział, że będziemy się we wtorek na termin umawiać i może to będzie końcówką marca to normalnie poczułam się jakbym już w tym tygodniu miała urodzić:szok: szaleństwo:no:

Cześć Dziewczyny!! :happy2:

Eve, Moni, Wy jeszcze nie urodziłyście?? :-) Za każdym razem wchodzę na forum z nadzieją, że Wy już...a tu dalej dwupaki :-p...

We czwartek byłam ściągnąć szwy po cesarce i powiem Wam, że blizna jest malutka, około 7-8 cm bardzo nisko tak, że "chowa się" na około cm od górnej krawędzi majtek :happy2:, w stroju kąpielowym nie będzie nic widać...

Poza tym, wczoraj po 8 dniach odpadł nam kikut pępowinowy :-), więc od wczoraj możemy robić pełnozanurzeniowe kąpiele :-p, a Mała tak lubi wodę :happy2:.

Daruma, co do CC to mogę Ci powiedzieć, że szybko się wraca do formy :happy2:, mnie tylko czasem jeszcze lekko szczypie rana, a poza tym, żadnych oznak, że niedawno rodziłam, poza brzuchem:baffled:, który owszem obkurcza się, ale bardzo powoli i wyglądam teraz jak w 3-4 miesiącu ciąży :-p...

Daruma masz rację, tylko ciężko się przyzwyczaić jak Dzidzia od małego dyktuje warunki:-D i nie można w tym względzie postawić na swoim. Ta końcówka jest już bardzo trudna, a u mnie akurat trafiła na dodatkowe 'wiosenne' czynniki obciążające. Trudno już zająć myśli czym innym, ale się staram ustalać sobie tak plan dnia, żeby ciągle mieć coś do roboty- wtedy jest łatwiej.

Marcepanowa- bardzo się cieszę, że Twój powrót do formy następuje tak szybko!- musi być jakaś rekompensata za te tygodnie spędzone na Patologii. Moim zdaniem Twój brzuszek szybko się obkurcza- tydzień po porodzie, a z tego co piszesz jest już całkiem mały!
A wiesz, że wspomnienie Twojej osoby krąży jeszcze w opowieściach po Patologii?:-) Kiedy z niecierpliwością wypatrywałam skurczów na KTG, podpinająca mnie Pani Położna powiedziała- spokojnie, spokojnie- Dziecko i tak samo zdecyduje- tu była taka Pani, co chciała bardzo urodzić po 18.03, a teraz leży na poporodowym z córeczką....a my w śmiech z Trójeczką ( bo przy okazji leżałam z Trójeczką w jednej sali) i pytamy czy to była Pani Kasia z Panią Tosią :-D. Tak, że wiesz- legendy jeszcze krążą ;-).

Marcepanowa fajnie ze tak szybko Wam pępek odpadł. My juz z utęsknieniem czekamy kiedy to nastąpi (mam nadzieje ze lada dzien, bo coraz bardziej sobie odchodzi) zeby małego kłaść juz na brzuszku, no i te kąpiele..
A czym pielęgnowałaś pępek?

Yeahhhhh Nam dziś w nocy odpadł pępulek :-D ale widzę że jeszcze po pielęgnujemy go :-)

Betina w szpitalu kładli dzieci z pępuszkami na brzusio ... ja swoją też kładę :-)

Kurcze ja się cieszyłam że brzuch spadł a tu d... ;/ w jeansy sprzed ciąży weszłam ... na dupie nawet trochę wiszą, ale brzuch wypływa jak taka oponka :crazy: smaruje się kremem ziaji i ciekawa jestem czy się wchłonie :baffled:

reklama
Kurcze a my dalej mamy pepek... i to niby odchodzi z kazdej strony jest super suchy, nigdy zadnej wydzieliny a odpasc nie chce...
a moj brzuszek w pierwszym tygodnie po porodzie sie wchlonal, ale zostaly mi 2 rozstepy, z ktorymi walcze..

Do góry