reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Margosia najzwyklejsze https://www.google.pl/search?q=nakł...lonki-na-piersi-canpol-rozmiar-l.html;600;600 tylko jak za dużo pokarmu podejdzie to się odklejają ;/ ale to mały pikuś przynajmniej dam radę karmić Małą ..

co do brzuszka to i ja go nie mam :rofl2: sam się wchłonął ... jest tylko troszkę taki mięciutki ;-) ale mam krem z ziajki któraś o nim pisała więc mam nadzieję że jakoś będzie wyglądał :]

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie takie dziwne to Dziecko mam, że słodkie też nie robi na nim wrażenia;-)
Po glukozie nie kopało... na razie jeszcze w miarę reaguje na ciepłe/zimne... Ale nie wiem czy 3 miesiące w brzuchu z nim jeszcze wytrzymam;-)

margosia ja tez nie liczylam, u mnie bylo podobnie byly dni spokojniejsze i takie normalne kiedy synek dokazywal, a pozniej sobie odpoczywal znow, zazwyczaj wlasnie wieczorem jest najbardziej aktywny acczasami tak do pozna w nocy. Nie ma co sie przejmowac mysle ze lekarze tez to wiedza i nie naciskaja na to liczenie ruchow, wiadomo ze kazdy smyk ma inna aktywnosc. pod koniec ciazy dzidzius przesypia 15 godzin na dobe ;-) a jak nie spi to tylko posmyra albo wypnie pupe.:-D

margosia moj synek tez reaguje bardziej na zimne i cieple niz na cukier, a najbardziej szaleje na pomarancze:-D dzieciatka maja bardzo duzo kubkow smakowych i potrafia rozrozniac smaki,na te dobre i te ktore im nie smakuja:-) tak gdzies wyczytalam:tak:

Dziewczyny liczyłyście ruchy Maleństwa po 28 tygodniu?
Gin nic nie mówiła, a ja ostatnie 2 dni myślałam, że oszaleje... Małe mnie w ogóle w ciągu dnia nie kopało i czekało tylko aż ojciec położy swoja rękę, wtedy dawało znaki, że żyje, a Mąż się śmiał, że wymyślam, bo jak tylko przyłożył rękę to czuł...

Dziś już lepiej, ale ogólnie to Młode mało kopie...

Mi lekarz dopiero po 34 tygodniu kazał liczyć ruchy ale raczej na zasadzie kontrolnej, bo wiadomo nasze dzieciaczki mają swój rytm i nikt ich nie zmusi, żeby kopały akurat wtedy gdy my mamy liczyć :-D Gin kazał się nie przjmowac jakby były problemy z ruchami to pobudzić się czymś słodkim:-D
Nie ma się co martwić na zapas-będziesz miała po prostu spokojne dziecko:-D

Aloha zdecydowanie elektr.. Ja mam medele mini electr. i bez niej by sie karmienie nie udalo.

Betina jak Ci się sprawuje Medela- bo czytam opinie w sieci, ze jest głośny.Można mini electrica zasilać bateriami czy tylko w sieci? Ja na razie zastanawiam się nad kupnem Medeli albo Aventu:happy: więc każda opinia będzie dal mnie cenna:-D

Hej
Ja mam Medela mini Electric dla mnie jest super, już działam na nim 6 miesięcy. Fakt jest głośny ale w moim przypadku był plus bo mój synek wyciszał się przy nim jak miał kolki (jedna z trzech opcji bo inne to suszarka i odkurzacz:) aaa wy wiecie, że na youtubie są godzinne nagrania różnych suszarek :) szał:). Wracając do laktatora może być zasilany bateriami i sieci.
Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych mamusiek i tych rozpakowanych
I życzę wszystkim wytrwałości w macierzyństwie, widok uśmiechniętej mordki z czterema ząbkami BEZCENNE:-):-)

Załączniki

• aaakac.jpg
    aaakac.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 27
Przepraszam Was, że wczoraj się nie odezwałam, ale rozstroiła mnie ta wizyta wczorajsza.
Siedzę w domu razem z Tosią i naszym Białkiem :-D. A tak na poważnie to trafiłam na inną P.Dr- KTG, przepływy, wszystko ok- wyliczyła, że mała waży 2780g (1,5 tyg temu ważyła 3050g- jak wiadomo dzieci nie mają właściwości kurczenia się, ale mocno twierdziła, że inaczej wyjść nie może- aparat USG był ten sam). Z racji ciśnienia 150/80 dostałam leki na nadciśnienie i ścisły monitoring poziomu białka w moczu i ciśnienia.
Dziś już jestem po kolejnej wizycie w Diagnostyce i tak sobie myślę, że to trochę jest nie fair- jeżdżę z tym moczem jak opętana ( wszystko oczywiście prywatnie) i codziennie nerwy od 2 tyg. Więc albo jest wskazanie do monitoringu i mnie kładą w szpitalu, albo nie ma i nie robię tego moczu- wyluzowuję się i czekam na skurcze, bo jeszcze trochę i w Babińskim będę rodzić.

reklama
eve ale nas nastraszylas, juz myslalam ze Cie zostawili:szok: cirsze sie ze z mala Tosia wszystko dobrze, taka zgrabna z niej kruszynka moj klocek wazy 3700:baffled: zaczynam sie bac jak ja go wypchne.
a czy Pani doktor rozwiala Twoje watpliwosci co do aktywnosci dziennej dzieci? Moj sie zrobil bardzo leniwy, a a juz normalnie wpadam w panike, czy takie usg z przeplywami mozna zrobic w Ż jak sie jedzie na ktg? ja tego nie mialam robionego na ost wizycie bo moja gin nie ma tego w gabinecie i nie wspomniala wogole o tym badaniu.:no: a teraz zaczynam sie stresowac ze malemu jest juz ciasno i sie gniecie.
apropo tego bialka to wogole wiadomo co to moze znaczyc? i jaki to wplyw ma na dzidzie? biedna najezdzisz sie a w sumie nikt nie kest w stanie tego wyleczyc.:confused:

Do góry