reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

reklama
eve napewno wszystko bedzie ok. moze mala jest spokojniejsza bo sie przygotowywuje do porodu, tak podobno czesto sie zdarza, moj synek ma tez malo miejsca i poprostu czasami czuje tylko pelzanie w brzuchu:eek: i smyranie przez wieksza czesc dnia. najbardziej sie staje ruchliwy jak wypije szklanke wody;-) daj znac jak wrocisz uspokojona z wizyty.

Co tutaj dzisiaj taka cisza..:szok:
Gdzie reszta z terminem w okolicach 20.. chyba nie zostane sama:no:
martwie sie o eve i marcepanowa:zawstydzona/y:

rzeczywiście cisza nastała , ale to chyba cisza przed burzą ;-)
ja dziś odebrałam wyniki testu obciążenia glukozą i na szczęście wszystko w porządku :-)

Cisza rzeczywiście... rzeczywiście Marcepanowa milczy, a do niej to niepodobne :no:. Eve ty tez daj znać jesli jednak w szpitalu nie zostaniesz. A jeśli zostaniesz to trzymam kciuki :)

Pikoik a u ciebie nie czuć zeby akcja miala się zaczać? Jak tam wygląd brzusia? Wysoko, nisko? Opadł? Jakieś skurcze, oczyszczanie żołądka, cokolwiek? Czy narazie nic nie wskazuje rychlego porodu?

Dziewczyny czy ewentualne niedobory żelaza wychodzą w standardowym badaniu krwi (mofrologia), czy trzeba dodatkowo zrobić badanie z krwi pod kątem żelaza żeby wiadomo było? Ewentualnie, czy coś w morfologii jest co mogłoby mówić o anemii?

Edita no to gratuluje ze wszystko ok. Chyba taka pora ze albo wszystkie u lekarza na wizytach albo na basenie albo cos pichca, mam nadzieje ze wieczorem sie ruszy;-)
ja juz jestem na koncowce i zeby dotrzymac do 18 marca mam przykazane lezenie:zawstydzona/y: wiec sie troche nudze a tu jeszcze taka cisza nastala ze az sie smutno zrobilo..:baffled:

Witajcie dziewczyny,
Czytam Was od jakiegoś czasu :)
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i ich skarbom i trzymam kciuki za kolejne cuda narodzin :)

Mam pytanie do Wesolutkiej - jakie to skuteczne ćwiczenia udało Ci się zastosować, że brzuszka juz nie ma? U mnie mimo, że to ponad 3 tygodnie, dalej jest spory, może podpowiesz 1 lub 2 sprawdzone ćwiczonka?

kalita u mnie nic sie nie dzieje, maly juz obrocony, glowka nisko, brzuszek mi opadl ale nie zauwazylam tego momentu dokladnie, mysle ze gdzies w okolicy 36 tyg kiedy do gin stwierdzila ze mam skrocona szyjke na maksa. Wczoraj bylam na ktg i zero skurczy, w nocy tez nic mi sie nie dzieje, czopa ani sladu, jeden termin z usg mialam na 10 drugi na 16, wiec zobaczymy co noc przyniesie. Poki co to maly juz ma ciasno wazy lekko 3700, z tendencja w gore:szok: noi czekam do tego 18.. mam nadzieje ze wytrzymam..
jesli chodzi o morfologie to o anemii moze swiadczyc niski poziom RBC (czyli czerwonych krwinek, bo one maja w skladzie hemoglobine zawierajaca wlasnie zelazo) oraz wartosc Hb czyli wlasnie hemoglobina. ja mialam morfologie cala ciaze okey wiec nie robilam poziomu zelaza.

Dziewczyny czy ewentualne niedobory żelaza wychodzą w standardowym badaniu krwi (mofrologia), czy trzeba dodatkowo zrobić badanie z krwi pod kątem żelaza żeby wiadomo było? Ewentualnie, czy coś w morfologii jest co mogłoby mówić o anemii?

Wyjdą w zwykłej morfologii:tak:

Eve trzymamy kciuki!

Aninek... jakie masz te nakładki? ja się cały czas zastanawiam czy kupić czy nie...

Dziewczyny liczyłyście ruchy Maleństwa po 28 tygodniu?
Gin nic nie mówiła, a ja ostatnie 2 dni myślałam, że oszaleje... Małe mnie w ogóle w ciągu dnia nie kopało i czekało tylko aż ojciec położy swoja rękę, wtedy dawało znaki, że żyje, a Mąż się śmiał, że wymyślam, bo jak tylko przyłożył rękę to czuł...

Dziś już lepiej, ale ogólnie to Młode mało kopie...

Ostatnia edycja:
reklama
MArgosia ja nie liczyłam, też miałam dni że młody był mniej aktywny i byłam w nerwach. Wtedy szybko szłam coś jesc,kładłam sie na lewym boku i czekałam czy coś drgnie :)

Do góry