reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Kalita to ja Ci dam znać co i jak bo ja dość że bojąca się wszystkiego ( ze stomatologiem mam to samo) to jeszcze panikara nr 1 :]
Więc i ja chcę znieczulenie jak się będzie dało ! Ale wiem że nie tyle co ciężko się doprosić ale np akcja już jest na takim etapie że na znieczulenie jest za późno ... wszystko to moim zdaniem chwila !

Wesolutka chyba wzięło ! Bo cisza
A co do CC to mnie przeraża fakt np męczarni 12h po czym robią cięcie :baffled:

uff to dobrze ze nie jedyna jestem, bo jak ja czytam te wasze dzielne wpisy to aż mi smutno ze ja taki słabiak jestem :(.
Aninek, zdaje sobie sprawe że nie zawsze zzo mozliwe, tak wieć juz od jakiegoś czasu nastawiam się psychicznie że może być tak ze z jakiegoś powodu nie dostanę znieczulenia. Zdrowie małej oczywiście bezwzględny priorytet. Zresztą naprawde pocieszające są niektóre opisy, jak np Oczekującej która napisala że myślala że bedzie gorzej :). To naprawe pokrzepia w oczekiwaniu na swoją kolejke :-).

Wesolutką to rzeczywiście chyba wzieło już na serio:).

Aninek, a twój brzusio już też grawitacja przyciaga? czy jeszcze nie opadł?

reklama
Dziewczyny, jakby któraś byla zainteresowana to wklejam linka do sklepu internetowego z którego ja zamawiam m.in. olej ze słodkich migdałów:
Olej ze słodkich migdałów 150 ml | Pielęgnacja skóry \ Oleje naturalne Pielęgnacja włosów \ Odżywki | Gaj Oliwny - kosmetyki naturalne, kosmetyki naturalne sklep, alep 40%, mydlarnia kraków, Oleje naturalne, mydła naturalne, olej arganowy

Olej akurat jest w promocji dlatego pisze i buteleczka 150 ml kosztuje 15.99 zł. Jest bezzapachowy i po dobrym rozsmarowaniu nawet nie pozostawia jakoś szczególnie tłustej skóry i co najważniejsze nie brudzi ubrań :-).

Jedyny minus to taki że ta buteleczka nie ma rzadnego dozownika (wygląda jak taka od zwykłego syropu), tak więc lepiej przelać sobie olejek do jakiejś innej butelki (u mnie sprawdziła się butelka po płynie do soczewek ;-)).

PS: sklep jest z Krakowa, z ul. Ślicznej, więc można się zapytać czy odbiór osobisty wchodzi w gre, wtedy oszczedza sie 7 zł na przesyłce.

Ostatnia edycja:
ja dzis na ktg bylam. dziwna sprawa bo mam 3-4 dni do terminu, skurcze wychodzily spore i regularne, a lekarka nawet mnie nie zbadała i umówiła dopiero na ktg znowu na przyszły tyd (choć cytuje: "bylo by lepiej jakby Pani do tego czasu urodziła")... ;)
No nic, co ma byc to będzie. Dzisiaj z mężem powtorzyliśmy spacer. Jutro też planuje :)

ściągnęłam Cię myślami Betina - właśnie miałam pisać, że chyba i Ty na porodówke pojechałaś, bo coś cicho :)

Mój twierdzi że cały czas tak samo wygląda brzusio ... w domu ciężko im powiedzieć ... a w pracy mi juź 2 tyg temu powiedzieli że jest niżej :baffled: sama nie wiem ...

Betina mmm to dziwne ;/ a na kiedy Cię umówiły ? Bo ja jak byłam we wt to mnie na pt, mnie nie badała tylko dlatego że miałam wizytę w poniedziałek aaaaaa i u mnie było coś podobnego tylko tyle, że "ładny zapis i ładne skurcze"

wiolkast nie chciałam wesolutkiej wchodzic w paradę na porodówce, poczekam jeszcze te 2-3 dni ;)
aninek na pn jestem zapisana. ale mam nadzieje ze juz do tej daty nie dotrwam 2w1 ;) To czekamy na Twoje wieści w pt.

ciekawa jestem jak tam wesolutka sobie radzi.chyba dokladnie wstrzeliła sie w swoj termin bo pamietam ze jakos tak wlasnie miała (27-28 luty ?)

Betina i ja mam nadzieję, że do kolejnego ktg nie wytrwam 2w1 ;p ale ja sobie mogę chcieć ;-) u mnie się śmieją że Młoda czeka na imieniny prababci i chce zostać żywym prezentem :-)

aninek a kiedy te urodziny?? ;)
ja czuje ze powoli wszystko idzie w kierunku rozwiązania (jakies tam skurcze, obniżający się brzuch, rozchodzące się spojenie, mniej wód płodowych, dojrzałe łożysko), ale tempo raczej nie jest nagłe ;)

reklama
Betinka dopiero w poniedziałek :-(

Kalita niestety ja jestem od początku (8tc) na L4 ;/ byłam w odwiedziny :-) u dziewczyn :]

Do góry