no to tak:
ZEROMSKI = super polozne, miłe uczynne, warunki sanitarne syfskie ale do przezycia, prysznice syfskie i nie ma w pokoju a to jest kupa bo jak krwawisz to lepiej sie móc czesto podmywac, lekarze tragedia!!!!! Jak nie masz swojego to kupa jest blada, jak chodziłas do kogos od nich to cie traktuja o niebo lepiej. jelsi chodzi o porob to jest mega parcie na naturalnie i ja na przykład miałam indukcje - nieudana - na Ujastku by mnie pocieli a tu mnie odpieli od kroplówki i mecz sie babo sama i zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie, nie dokarmia cie dziecka, jak nie masz pokarmu to sie mecz az bedziesz miała, nie pomagaja za bardzo połozne niestety, wszytsko z laska, dlaczego ja po nia dzownie - mam wstac i sobie przyjsc (a ja 3 godziny po porodzie, nieprzytomna, z rozwalonym kroczem, hemoroidami na pół tyłka i wrzeszczacym dzieciakiem), co dalej chmmmm acha najwaznijesze - nie dostaniesz ZZO nie ma takiej szansy po prostu, ja moze patrze na to inaczej bo mialam ciezki poród, glupia lekarke. ale tam jest troche spychologia - szczególnie na połoznictwie, nikt nie przychodzi nie pyta sie czy pomóc - radx sobie sama.
UJASTEK - niestety glówna wada sa LENIWE połozne na porodowce, nastawione na kase, prawie bym dziecko przez głupia pinde straciła (nie pekł mi pecherz płodowy, dziecko nie schodziło do kanału bo mialam tzw. skórzasty pecherz i by nie pekł sam, rozwarcie na 10 cm, parte jak tralala moja mama latała do niej po 5 razy chyba a ta mówiła ze zaraz przyjdzie polozna co ja zmienia, i przez ta france meczyłam sie 45 minut i mały w tym czasie wyrznał kupe w brzuchu i miał zachłystowe zapalenie płuc i 8 dni w szpitalu i antybiotyk a w domu dwulatek teskniacy...), trzeba miec koniecznie opłacona swoja połozna, ja mialam lekarza, przyszedl na końcówke - najwazniejsze ze byl, warunki super, zarcie super. połozne od noworodkow super, co chwile przychodza pytaja sie czy w czym snie pomóc, dokarmiaja ale mi to akurat pasowało ale jak nie chcesz nikt ci dziecka nie doakrmoi bo masz go przeciez caly czas przy sobie, po cieciach zabieraja dzieciaka a w zeromskim mecz sie babo. Jak masz stamtad lekarza i oplacisz sobie połozna to SMIAŁO POLECAM TEN szpital, jak nie to lepiej jechac do Żeromskiego bo tam połozne na porodówce to anioły a nie ludzie.
A to 1 miejsce w akcji Rodzic po ludzku to grubbbboooo naciagane jest.... Potem napisze czemu i jak mi sie cos przypomni to jeszcze napisze, lece bo m. mnie wola