reklama
Oczekujacaa
Fanka BB :)
No tak GBS jest wymagany do porodu ale wiekszosc lekarzy zleca go tylko z pochwy wiec jak cos to dziewczyny upominajcie sie koniecznie...
Martuska
Fanka Lipcowa mama 05'
Cześć Kurcze znowu mi się jakaś dziwna odpowiedź pojawia, nie mogę nic pogrubić ani zrobić odstępów. Nie wiem co jest grane. Emotki też mi nie działają
Ja nie hrtuję, bo myślę, że już są zahartowane Ogólnie dobrze jest hartować brodawki płaskie lub lekko wklęsłe. Jak ktoś ma już odstające to raczej nie będzie miał problemu z karmieniem, ani dziecko z uchwyceniem. Mnie przy pierwszym bobo pękały jakoś w drugim tygodniu ale smarowałam swoim mlekiem, zostawiałam do wyschnięcia i minęło.Dziewczyny a mam pytanie hartujecie sutki i brodawki ?
Kalita moja przyjaciółka miała ureaplasmę w ciąży i tępiła różnymi antybiotykami, ale do końca nie wie czy bakteria jest czy jej się pozbyła, bo antybiotyki byłyśrednio wrażliwe na nią, a innych nie mogła ze względu na ciążę. Urodziła siłami natury, zrowego chłopczyka, bez powikłań. Ma już 2 miesiące. To bakteria nie pasożyt Leczy się ją antybiotykami z grupy makrolidów i dobrze, żeby męża tez sparwdzić, bo przenosi się drogą płciową. Marcepanowa, no u mnie przy drugim dziecku szybsza była faza II ale I dłuższa o dziwo. Ciekawa jestem jak będzie tym razem. Dzięki za odpowiedź w sprawie czajnika i herbatyDziewczyny a czy ktoras z was miała ureaplazme? Złapałam dziada i jestem wtrakcie antybiotyków :--( i zastanawiam sie czy pasożyta da się wytępić czy marne szanse. Niby jest wrażliwość na jakiś lek ale czy pomoże...
W
wesolutka85
Gość
hej Dziewczyny!
do porodu wystarczy wymaz z pochwy, dla swojego spokoju możecie zrobić z odbytu.
Oczywiscie oddzialu nie zwiedzilismy bo wszystkie sale zajete
ja z kolei mam pytanie czy któraś z Was miała przekroczone znacznie białe krwinki krwi (WBC) i w związku z tym robiła kontrole krwinek białych i rozmazu ręcznie (cokolwiek to znaczy)?
do porodu wystarczy wymaz z pochwy, dla swojego spokoju możecie zrobić z odbytu.
Oczywiscie oddzialu nie zwiedzilismy bo wszystkie sale zajete
ja z kolei mam pytanie czy któraś z Was miała przekroczone znacznie białe krwinki krwi (WBC) i w związku z tym robiła kontrole krwinek białych i rozmazu ręcznie (cokolwiek to znaczy)?
Oczekujacaa
wesolutka wystarczy z pochwy ale w zasadzie jesli jestes nosicielka a pochwe masz czysta jaka masz gwarancje ze w czasie od badania do porodu nie przeniesie sie bakteria do pochwy?zadnej niestety dlatego naprawde warto zrobic obydwa posiewy dla bezpieczenstwa.
Jak widac po moim przypadku sam wymaz z pochwy gdybym zrobila bylby czysty a jednak musze miec podawane antybiotyki podczas porodu bo jestem nosicielem.
A to WBC to Ci w morfologii wyszlo?
Jak widac po moim przypadku sam wymaz z pochwy gdybym zrobila bylby czysty a jednak musze miec podawane antybiotyki podczas porodu bo jestem nosicielem.
A to WBC to Ci w morfologii wyszlo?
W
wesolutka85
Gość
tak, w morfologii....
mój gin pytał czy jakieś infekcje ostatnio, ale nie zlecił dodatkowych badań, a dziś internista mi opisał Wyniki badań poza granicami normy. Proszę o PILNE umówienie wizyty. konieczna kontrola krwinek białych i rozmazu ręcznie.
Krwinki białe (WBC) 14,09 x10´3/ul 3,50 - 10,00
mój gin pytał czy jakieś infekcje ostatnio, ale nie zlecił dodatkowych badań, a dziś internista mi opisał Wyniki badań poza granicami normy. Proszę o PILNE umówienie wizyty. konieczna kontrola krwinek białych i rozmazu ręcznie.
Krwinki białe (WBC) 14,09 x10´3/ul 3,50 - 10,00
Martuska
Fanka Lipcowa mama 05'
Wesolutka, no masz podwyższone trochę białe ciałka, a to zwykle świadczy o jakimś procesie zapalnym, infekcji. Norma jest do 10 tyś a ty masz 14. Mocz miałaś sprawdzany ostatnio? Czasem coś tam może siedzieć. Jeśli chodiz o stan zapalny to dobrze jest zrobić też CRP, ale lekarz to napewno wie. Póki co powtórz badania, bo może ktos gdzieś sie walnął w obliczeniach.
Oczekujacaa
Sprawdzilam to u mnie ale ja mam tylko lekko podwyzszone, wczesniej mialam duzo wiecej leukocytow ale wtedy pamietam ze to bylo przez infekcje (jakies przeziebienie zlapalam) Ale mialam wtedy robione tez CRP zeby to sprawdzic i po chorobie badania kontrolne. Tu masz o tym artykul tylko sie nie przerazaj bo to napewno nic powaznego->Leukocyty w ciąży | parenting.pl
reklama
W
wesolutka85
Gość
Mocz w normie, z tego samego dnia :/ A systematycznie mi się zwiększa liczba białych krwinek tylko myślałam, że to przez choroby grudniowo styczniowe :/ jeszcze jakieś dziadostwo na koniec ciąży - super