Betina ja przygotowałam 3 pajace, 3 kaftaniki, 2 łapki niedrapki, 2 czapeczki, chusteczki, pampki i smoczek zastanawiam się jeszcze na skarpetkami a i z 2-3 pieluszki tetrowe . Koleżanki mówiły że lepiej mieć swoje bo np jak Ci się dzidzia porobi to raz dwa przebierzesz
reklama
pampersy trzeba mieć swoje na cały pobyt. W szpitalu pewnie by Ci dali, ale w sytuacji awaryjnej, jak Tobie się skończą. Polecam zabrać jeszcze krem przeciw odparzeniom. Skarpetki też się mogą przydać, bo jak na dzieciaczka będzie za duży pajac, to żeby nie gubił się w nim, można mu na wierzch założyć skarpetki i wtedy ładnie leży i nic się nie zwija i nie podwija. Takie rozwiązanie pokazała mi położna która przychodziła do domu po porodzie i bardzo fajnie się to faktycznie sprawdza.
Używamy bepanthenu i jest super. Żadnych odparzeń. Na chwilę zmieniliśmy na krem przeciw odparzeniom z Nivea i od razu się pojawiły z krwawiącymi krostkami. Przeprowadziliśmy zmasowany atak i po dwóch dniach nie było praktycznie śladu po odparzeniach. Polecam aptekę internetową Melissa mają tam stosunkowo tani ten bepanthen w porównaniu do ce aptekowych w Krakowie no chyba że kupuje się w apece Hygiea.
Betinka widzę że masz podobny termin do wesolutkiej i do mnie :-)
Jej... jeszcze miesiąc i będziecie tulić Maleństwa...
My dziś kończymy 19t więc niedługo powitamy się w drugiej połowie
A Dziewczyny wiem, że to wątek o szpitalu, ale- jakie macie wózki?
Jej... jeszcze miesiąc i będziecie tulić Maleństwa...
My dziś kończymy 19t więc niedługo powitamy się w drugiej połowie
A Dziewczyny wiem, że to wątek o szpitalu, ale- jakie macie wózki?
ja się już nie mogę doczekać synka, ale oby jak najdłużej siedział w brzuszku, mam strasznego schiza aby nie urodzić przed czasem, bo baardzo zależy mi na rocznym urlopie macierzyńskim... (komu nie zależy...?...)
dziewczyny z krakowa, nie wiem jak teraz, ale dobre 2 miechy temu wybraliśmy się z mężem na rekonesans wózkowy, tak "z głupa" zahaczyliśmy o entliczek-pentliczek, i natknęliśmy się na wózek maclaren grand tour lx w cenie... 990 zł. Nie każdy o tym wie, ale wycofują go z produkcji- "normalna" cena wynosi ok 2400 zł- tu można go sobie zobaczyć- Maclaren Grand Tour LX
nie polecam go dziewczynom, które mieszkają w bloku bez windy, gdyż jest ciężki (ale i tak LŻEJSZY niż np maxi cosi mura...), a tak to bez wad... jeśli kogoś interesuje-> Best baby gear for gadget-loving parents - Pocket-lint
W
wesolutka85
Gość
betina, tak jak pisała aninek - będziemy rodzić razem hehe
co do ubranek, to swoje musisz miec na pewno na wypis. Jak chcesz Malucha ubracw swoje to po porodzie dajesz jeden komplet. Warto miec na zmiane drugi zestaw. A tak niech mąż Ci na bieżąco dowozi. Tak samo jak do porodu się już rozbierzesz, to mąż ma przywieżć dopiero kurtkę i Twoje ubranie na wypis, bo ponoc nie ma miejsca i zeby nie zagracac niepotrzebnie oddzialu
Krem do pupci kupiłam linomag i bepanthen, ale mam nadzieję, że na żaden nie wyjdzie nam uczulenie. Z tym, że linomag jest prawie 3 razy tańszy (kosztuje 6-7 zł).
My wózek zamówiliśmy w czwartek, odbierzemy dopiero jak się Ola urodzi. Zależało nam, żeby składał się do małych rozmiarów, wygodnie można było zamieniać gondole z fotelikiem i żeby był lekki i zwrotny, bo będzie używany po mieście (np. wąskie drzwi do sklepu, apteki, schody itp.). Zamówiliśmy Mutsy Evo, ale tani nie był 1580 gondola ze spacerówką.
Zobacz załącznik 532241
co do ubranek, to swoje musisz miec na pewno na wypis. Jak chcesz Malucha ubracw swoje to po porodzie dajesz jeden komplet. Warto miec na zmiane drugi zestaw. A tak niech mąż Ci na bieżąco dowozi. Tak samo jak do porodu się już rozbierzesz, to mąż ma przywieżć dopiero kurtkę i Twoje ubranie na wypis, bo ponoc nie ma miejsca i zeby nie zagracac niepotrzebnie oddzialu
Krem do pupci kupiłam linomag i bepanthen, ale mam nadzieję, że na żaden nie wyjdzie nam uczulenie. Z tym, że linomag jest prawie 3 razy tańszy (kosztuje 6-7 zł).
My wózek zamówiliśmy w czwartek, odbierzemy dopiero jak się Ola urodzi. Zależało nam, żeby składał się do małych rozmiarów, wygodnie można było zamieniać gondole z fotelikiem i żeby był lekki i zwrotny, bo będzie używany po mieście (np. wąskie drzwi do sklepu, apteki, schody itp.). Zamówiliśmy Mutsy Evo, ale tani nie był 1580 gondola ze spacerówką.
Zobacz załącznik 532241
co do wózka niestety nie pomogę bo my dostaliśmy po bratanicy niby 5 letni ale oni go praktycznie nie używali, bo mała urodziła się w zimie i mało z nią wychodzili a później przenieśli się w spacerówkę ... fotelik dokupiłam osobno na gumtree, polecam dziewczyny komis http://www.facebook.com/MRUFKA.Sklep?ref=ts&fref=ts na prawdę ceny mają przystępne i co najważniejsze nie zniszczone :-)
reklama
betina79
Fanka BB :)
kurcze jak pampersy na cały pobyt, ubranka, kosmetyki, rzeczy dla mnie (gdzie sama podkłady/podpaski są wieelkie).. gdzie ja to wszystko wezme... No chyba że mąż będzie codziennie dla małego donosił nowe porcje
jak juz wszystko będę wkładac do torby to jeszcze Was pomecze pytaniami, a szczegolnie Wesolutka, bo widze ze chodzisz do Zeromskiego na szkole rodzenia
aninek, wesolutka ano termin podobny, może się spotkamy na porodówce ;-)
jak juz wszystko będę wkładac do torby to jeszcze Was pomecze pytaniami, a szczegolnie Wesolutka, bo widze ze chodzisz do Zeromskiego na szkole rodzenia
aninek, wesolutka ano termin podobny, może się spotkamy na porodówce ;-)