reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Porod w szpitalu Ujastek

Takie specjalne do karmienia od razu co sie po bokach odpinaja do karmienia albo na pełnej dlugosci co sie rozpinaja ;) taka tez jest dobra :). I tak trzeba bedzie ją pozniej przebrać na druga pewnie po prysznicu.

reklama
Pani co lezala ze mna na sali, rodzila SN ale bez znieczulenia, pozwolili jej wstac i isc pod prysznic po 2 godzinach od porodu.

Tak jak jest bez znieczulenia i czujesz sie naprawde dobrze bez szycia itp. to mozna od razu wstac. Ale jak masz szycie i znieczulenie ZOO to trzeba polezec ;/ zreszta pewnie kazda polozna inaczej mi pozwolono po 6 godzinach dopiero wstac.

Ja nie miałam znieczulenia, ale byłam nacinana i szyta i po 2 godzinach mnie pionizowała położna, a po jakiś 3 poszłam pod prysznic. Koszula jakakolwiek tylko żeby wygodnie było w niej karmić - rozpinana, kopertowy dekolt itp. w ilości szt. 3
Po porodzie trzeba się podmywać po każdym skorzystaniu z ubikacji i nie kazali mi się przejmować szwem tylko normalnie ręką się myć. Jak będziecie nacięte, to radzę aby ktoś wam przywiózł z domu gruby koc, który zwiniecie w obwarzanek żeby spokojnie sobie siadać do karmienia, albo też takie specjalne poduchy są..

Witam ,

Trafiłam na Wasze forum ponieważ zaczęłam szukać szpitala , w którym urodzę synka :)
Od około miesiąca cały czas myślałam właśnie o Ujastku ale dziś na stronie gdzierodzić.info przeczytałam sporo złych opini. Np, że "ten szpital to jest jak hurtownia" , że opieka na salach poporodowych zostawia wiele do życzenia a to jest chyba najważniejsze. Fakt , że warunki są bardzo dobre ale martwi mnie własnie ta opieka :(

Czy możecie napisać mi dlaczego właśnie wybrałyście ten szpital? i jak tam jest ze szkołą rodzenia?

Na szkołę muszę się juz zdecydować ponieważ jestem w 26tyg ciąży, a co do porodu , mam jeszcze trochę czasu ale już coraz mniej ;) Termin na 24.07 :)

Pozdrawiam serdecznie
Iza

Iza ja wybralam ten szpital z dwoch powodow. Najlepszy oddzial intensywnej opieki neonatologicznej i to ze wlasnie stamtad byl moj lekarz prowadzacy. // Szpital nazywaja hurtownia, hmm, wiedzialam o tym ale moim zdaniem szpital Żeromskiego takze jest hurtownia. // CO do szkoly rodzenia, nie uczeszczalam na zadne zajecia, ale slyszalam ze Koala jest dobra i bardzo znana.

Pozdrawiam :)

dziękuję Paulinko, nad szpitalem jeszcze będę myslała, pojdziemy razem z mężem na dni otwarte w Ujastku oraz na to spotkanie co jest organizowane w tą sobotę w bonarce :)
a co do szkoły rodzenia to już sobie nr zapisałam i jutro bedę się zapisywać ;)

Wylądowałam dzisiaj na IP w Ujastku, na początku nie byłam zadowolona z podejścia położnej (dość młoda kobieta bo może ok 30) i z tego, że długo czekałam aż się ktoś mną zajmie bo jakieś 40 minut, ale w efekcie końcowym położna złagodniała, poleżałam 50 minut na KTG, później przyjęła mnie lekarka i wszystko wytłumaczyła po badaniu ginekologicznym.

Ja dopytałam się lekarki jeszcze odnośnie koszuli do rodzenia czy mogę mieć zwykłą bez nacięcia i jak będzie trzeba to ją rozetną - powiedziała, że może być najzwyklejsza i nie będzie potrzeby rozcinania jej bo i tak koszule podnoszą do góry jak dziecko się urodzi.
Więc przynajmniej wiem, że nie muszę mieć trzech z rozcięciem czy guzikami tylko dwie wystarczą :)

KlauDDynka dobrze że napisalas że spotkala Cie taka sytuacja trzeba być przygotowanym że może tez być takie zachowanie polożnej. Tak z tą koszula to jest naprawde obojętne najwazniejsze urodzić i żeby wszysto dobrze poszlo ;) . A dlaczego wylądowlas na Ip ? .

reklama
Do góry