reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

A ja ostatnio miałam przyjemność z dwoma parami dalekich znajomych, którzy rodzili ostatnio na Ujastku- jedni SN druga CC i wszyscy bardzo zadowoleni!!!:tak:

Ja po dłuuguch wahaniach czy wybrać Kopernika (z tamtąd miałam lekarza no i niby najlepsza neonatologia, patologia itp..) czy Ujastek, podjęłam decyzję o Ujastku.:-) Czy słuszną- okaże się za tydzień (23.03) bo wtedy mam tam Cesarkę (ze względu na zagrożoną siatkówkę oczu przez krótkowzroczność:-().

Czytałam wasze posty zawzięcie, więc i ja obiecuję podzielić się "doświadczeniem" po, bo jednak czym więcej opini tym lepiej. Sama trafiałam na różne w necie...:confused:mam nadzieję, że te złe się nie potwierdzą i będę mogła dołączyć do grupy zadowolonych! ;-) Trochę się boję operacji więc proszę 3majcie kciuki przyszłe mamusie!:-) Pozdrawiam!:-)

reklama
ja tak rodziłam i moja siostra i jest naprawde super - ale ttrzeba miec swojego lekarza lub połozna. Wiem ze jjak sie jest z ulicy to kupa

Dziewczyny, ja mam termin na 23.03 i juz sie nie moge doczekac kiedy urodze:) zdecydowałam się, że bede rodzić na Ujastku chyba ze wystąpią jakies "niespodzianki" , mam nadzieje, ze nie trzeba miec swojej położnej czy lekarza zeby poród przybiegał sprawnie i przyjemnie:) wiem, ze opinie sa rozne ale znam osoby, które rodziły z "ulicy" i były zadowolone, oby tak było w moim przypadku.
pozdrawiam

Cześć Anulka777 :).

Ja rodziłam w ujastku i nie miałam opłaconego ani lekarza ani położnej i poród przebiegł sprawnie i bez problemu :)... Przecież to ich praca i robią ją jak najlepiej potrafią.. Położne są tam bardzo miłe i nie masz się czego obawiać w końcu to one robią całą robotę podczas porodu :).. Lekarz tylko zszywa i czuwa nad bezpieczeństwem porodu.

Widze,ze duzo pozytynych opinii o UJastku i bardzo fajnie
u mnie siora bedzie drugie rodzic na Ujasku,a ostatnio sie dowiedzialam,ze maja swoj nowoczesny oddzial "jak cos sie dzieje"nie przewoza do innego szpitala

Habcia ja tez rodzilam na UJastku juz jakis czas temu i tez nie placilam za polozna,nie dawlaam w lape,jak to sie mowi i bylam bardzo zodowolana,mialam super polozna pania Kinge

kolezanka ze studiow tez zdecydowana jest rodzic w Ujastku,podobno jakosteraz na dniach maja miec lub mieli dzien otwarty

Vikotka, Habcia, Głuszek::))
Dziekuje za wasze opinie, daja mi wiecej pewnosci co do wlsciwego wyboru szpitala:) we wtorek mam KTG na Ujastku wiec zobaczymy co mi powiedza, chociaz mam nadzieje i chcialabym urodzic do wtorku bo juz ledwo co chodze a jeszcze sie przeziebiłam:( A nie wiecie po ilu dniach na Ujastku wywołuja poród bo mój lekarz prowadzacy powiedzial, ze jak 4 dni po terminie nie urodze to bedą wywoływać poród:( a podobno jak jest wywolanie to bardziej boli:(
pozdrawiam

reklama
anulka777-ja rodziłam w Żeromskim,ale t nie ważne.Byłam 9 dni po terminie i miałam poród wywoływany-masakra nie wiem czy kazda kobieta przez to przechodzi,ale ból jest nie do wytrzymania z tym,że męczyłam się 17 godz.miałam 2 ZZO nic nie pomagało i skończyło sie CC ale myslę,że ja miałam tylko tak ciężki poród,choc moja siostra rodziła 2 dzieci jedno bez wywołania i stwierdziła,że przy wywołaniu ból jest dużo większy.Pozdrawiam:)

Do góry