reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

reklama
Little_witch Dziękuję Ci bardzo za informację. Trochę mnie ta kwota przeraża, mąż naciska trochę na inny szpital. ..Ale ja dość ze mam daleko, to jeszcze mąż nie bardzo orientuje się w jeździe po Krakowskich szpitalach:)

A moze sa tu mamusie z terminem na luty? Bądź koniec stycznia :)

Airfix, ja mam termin na 12 lutego z dzisiejszego USG. Planuje rodzic na Ujastku. Szukam wlasnie jakiejs polecanej położnej ;)

Airfix, ja mam termin na 12 lutego z dzisiejszego USG. Planuje rodzic na Ujastku. Szukam wlasnie jakiejs polecanej położnej ;)
I ja termin na 10 luty:) choć ostatnio się i 16luty pojawił bo dzidzia przystopowala:). Położna chce jechać jutro oplacic-tylko ta cena tego pakietu przeraża :/ A inaczej nie da się. Ja chce Panią Annę Nikiel

Ja mam termin na przełom stycznia i lutego. Planuję rodzić w Narutowiczu, ale na Ujastek mam zdecydowanie bliżej, więc traktuję go jako wyjście awaryjne.

Sam poród jakoś przeżyję :) Bardziej interesuje mnie, jak wygląda kwestia opieki nad noworodkiem. Zamierzam być 'trudnym' pacjentem, nie chcę absolutnie żadnych badań i zabiegów bez mojej zgody i obecności, dokarmiania mm itp. ... Orientujecie się, jest w tej kwestii? Czeka mnie ewentualnie ciężka przeprawa z położnymi na noworodkach i neonatologami, czy powinno być OK?

LauLau Z pierwszego porodu na Ujastku pamiętam ze dokarmialy dzieci mm, ale też mamy nosiły swoje mleczko odciagniete maluszkom które nie mogły z nimi być w sali. Myślę ze to kwestia rozmowy z położonymi,lekarzami tam.

cześć! Podbijam temat prywatnej położnej na Ujastku. Rodzę tam w sierpniu i zastanawiam się nad położną - zaproponowali mi Panią Dorotę Dudziak. Czy któraś z Was z nią rodziła i może coś więcej napisać? Bo trochę to kosztuje i nie chciałabym źle trafić..

cześć! Podbijam temat prywatnej położnej na Ujastku. Rodzę tam w sierpniu i zastanawiam się nad położną - zaproponowali mi Panią Dorotę Dudziak. Czy któraś z Was z nią rodziła i może coś więcej napisać? Bo trochę to kosztuje i nie chciałabym źle trafić..
Ja rodziłam z Panią Dorota w lutym... akurat trafiłam jak miała dyżur, opiekę miałam bez dodatkowego płatnego pakietu . Z opieki byłam zadowolona. Pani Dorota po głowie nie poglaszcze i nie będzie się uzalac ;) a w zamian zmotywuje...

reklama
bunias ile czeałaś na to żeby Ci wyznaczyli położną w Ujastku ? Ja też rodzę w sierpniu i już 3 tydzień czekam na decyzje czy będzie dla mnie położna czy też nie.

Do góry