reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

reklama
Cześć,

Ja rodziłam na Ujastku końcem czerwca.
Rodziłam naturalnie - był to mój pierwszy poród ale trwał bardzo szybko.
Niestety nie dostałam znieczulenia ale to dlatego, że pojawiłam się w szpitalu już z zbyt dużym rozwarciem.
Jeśli chodzi o opiekę byłam bardzo zadowolona. Panie położne przychodziły pytały o dzieci o nasze zdrowie, otrzymałam poradę z karmieniem. Bardzo pozytywnie.
Jeśli chodzi o pytanie czy tata może być - u mnie tata mógł zostać do samego rana ( urodziłam o 1 w nocy ). Co prawda byłam sama w sali, więc to też mógł być powód.
W późniejszych dniach również był do samej nocy - do około 22 i nie było problemu.
W razie dodatkowych pytań chętnie pomogę.

Dziękuję,zastanawiam się nad wyborem tego szpitala tylko zmartwiły mnie opinie że strasznie się im spieszy i że jak poród zbyt długo trwa to bardzo często robią CC,a tego chciałabym uniknąć.Wasze opinie świadczą na plus a to bardzo mi pomoże podjąć decyzję.

Oj wcale nie robią. CC wtedy robią kiedy jest kłopot np z tętnem dzidziusia a to akurat dobrze monitorują. To jest szpital dla tych którzy lubią intymność, małe sale, fajna łazienka. Mi np zależało żeby dzidziuś był cały czas ze mną. Ważne że o cokolwiek poprosisz to każdy ci pomoże.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie warunki są fajne,byłam na dniach otwartych i to mi sie podobało tylko jak usłyszałam że idą "taśmowo" i byle szybciej bo jak nie to cięcie to się troche zaniepokoiłam.

reklama
Powtorze moja wczesniejsA opinie ktora bazuje na znajomych ktore rodzily tam ost plus opinia poloznych- jesli chcesz urodzic szybko, bierzesz pod uwage medykalizacje produ i cesarke to polecam.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry