reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

Anet1981 ja jutro kończę 38 tydzień, mam wizytę u lekarza (nie z ujastka), będę też miała drugie ktg (pierwsze miałam tydzień temu i nic nie zwiastowało porodu) i możliwe, że będę też miała usg. Natomiast usg robiłam już w 36 tygodniu i wszystko wskazywało na to że dziecko ułożyło się prawidłowo głową w dół do porodu naturalnego. Czyli Ty masz usg dopiero po skończonym 39 tyg? trochę późno chyba - możesz wcześniej urodzić :p ...a w ogóle to od 36 tygodnia chodzę do lekarza co tydzień sprawdzać czy coś się dzieje ;)
Ja już bym chciała być po wszystkim, bo od tygodnia doskwiera mi ból lewego biodra przy chodzeniu i kuśtykam :/ to chyba rwa kulszowa :( któraś się z tym zmagała na samym finiszu?

reklama
aaaL
Ja dokładnie 25,07 mam wizyte z usg to będzie mój 32 tydz.a lekarz planuje położyć mnie w 37 tyg.A to tylko dlatego że 6 latek temu straciłam dzidziusia w 38tyg.ciąży:no:Mam córcię 10 letnią teraz czekamy na Karolka różnica spora ale Ja i tak dziękuję Bogu że się udało bo szanse miałam marne 20% na zajście w ciąże.Ale taki jestem jakiś wybrakowany materiał z rocznika 81 hehe
Normalnie termin mam wyzn.na 21-09
Pzdr.

ahaaa, myślałam, że teraz jesteś w 37 tygodniu ;) i dziwiło mnie, że tak późno plany na usg... W takim razie życzę teraz wszystkiego dobrego, będzie dobrze ;)

wymagają rożka, ale ja na początku nie miałam z powodu niespodziewanej akcji i dali mi własny + ubranka dla córci, potem mąż dojechał z rzeczami i ją przebraliśmy. Wygodniej jest z rożkiem bo dziecko jest maleńkie, a kiedy zostaje się samemu to łatwiej nim manewrować:-)

Jest na liście rzeczy do zabrania. Nie wiem,co by było, gdybym swojego nie miała, ale muszę powiedzieć, że rożek sie przydaje - nawet teraz. Mały lubi być taki lekko "ograniczony". :) Gdy jest zimno - owijamy szczelnie, gdy gorąco rożek służy jako miękka podkladka, ewentualnie bardzo luźno owijamy nogi. W szpitalu przydaje sie, jeśli bierzesz małego do swojego łóżka np do karmienia, albo w ogóle do spania. Jest mu miękko i równo :)

reklama
Hej dziewczyny,
nie chcę przekopywać całego wątku, a mam pytanie, jak to jest z tym KTG na Ujastku?
Po każdym jest wizyta u lekarza i badanie rutynowo czy wizytę się też umawia? Ktg jest bezpłatne?

Ja dziś byłam u swojego lekarza na ktg,
nie ma go jednak w przyszłym tygodniu, więc pomyślałam, że może zapiszę się na ujastek i jakoś wstępnie zaklimatyzuję w szpitalu :p Będę mieć skończony wtedy 39 tydzień...

Do góry