reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PORÓD w szpitalu RYDYGIERA w Krakowie

reklama
Nam na szkole rodzenia mówili że szpital daje ciuszki dla dziecka i że trzeba tylko zabrać ubranka na wyjście, natomiast nie dają pampersów i chusteczek do pupy.
Mimo to zabiorę chyba kilka sztuk ciuszków, przecież one i tak najmniej miejsca zabierają.

Byłaś w szkole rodzenia w Rydygierze? My w końcu nie poszliśmy. Mam nadzieje, że przejedziemy się tam by zmierzyć czas przejazdu. Wprawdzie byłam już w tym szpitalu ale na patologii.

Byłam, też chcieliśmy zmierzyć czas przejazdu bo ja mieszkam 40 km od Krakowa i chcieliśmy wybrać optymalną drogę, bo wiadomo że Rondo Ofiar remontowane, Nowohucka też więc to były nasze najlepsze drogi dojazdowe, a tak miastem trzeba przez Aleje...mam nadzieję że zacznę rodzić wieczorem lub w nocy bo na Szkołę Rodzenia jechaliśmy ponad 2 godziny....

Witam, mam pytanie do Was , mam zamiar rodzic w Rydygierze, jestem wg miesiaczki w 36 tc, ale z USG jest to juz tydzien 39. Wszystko wskazuje , ze dzidzia jest dosc spora i powinna urodzic sie wczesniej. Moja ginekolog powiedziala mi, ze jesli nie urodze do konca miesiaca, to musze zglosic sie do szpitala i byc juz pod opieką szpitalną. jade na KTG do szpitala w najblizszy poniedzialek, bo tylko tak mogą mi zalozyc karte. Czy myslicie, ze będą czekać do terminu z miesiaczki, czy będą chcieli mnie zatrzymac w szpitalu i jakos przyspieszyc porod? dziekuje z góry za odpowiedz, troche sie stresuje bo to moja pierwsza ciaża. Pozdrawiam

Jeśli dzidzia jest spora to powinno być cc i jeszcze czekanie do terminu z miesiączki skoro miałaś regularną. U mnie to rozregulowanie całkowite było więc czekam na KTG i kolejne USG.
Jeżeli nie chcesz cc to zgłoś się do szpitala na początku miesiąca list...ale najlepiej porozmawiaj jeszcze z innym gin.
...może wcześniej dzidzia za ciebie zadecyduje i będzie chciała już wyjść??..

reklama
Witam dziewczyny!
Ile wcześniej trzeba sobie "zarezerwować" położną i czy to naprawdę jest pomocne? Planuję rodzić w Rydygierze...

Akurat ta którą mi polecały koleżanki ok 34 tyg się umawia. Wcześniej nie, Ale nie wiem czy to nie zależy od konkretnej położnej. Ja zrezygnowałam z opłacania po wizycie w szpitalu - personel jest tak miły i pomocny że szkoda kasy wg mnie. Ale to już wasza decyzja:)

Do góry