E
Eirema
Gość
aha i z tego co wiem to w rydygierze wszystko jest bezpłatne mam rację? że jak jest sala poporodowa 2 osobowa to nie trzeba za nią płacić tak jak na siemiradzkiego?i jeszcze jedno nurtujące mnie pytanie... gdy chcemy skorzystać z toalety iść się wykąpać a akurat nie ma nikogo od nas bliskiego to położne pilnują dzieciatko czy też może współlokatorka jeśli akurat ktoś z nami w sali jest ?
![]()
Ja nie płaciłam za zzo, natomiast nie chciałam zzo, ale lekarz stwierdził że nie urodzę bez, rzeczywiście 10 minut po podaniu znieczulenia z 5 cm rozwarcia zrobiło się 10.....więc miał rację.
Sala rodzinna też nie jest płatna.
Ja miałam tylko raz taką sytuację, że chciałam przestać używać podkładów i zejść po podpaski do apteki, to po prostu zawiozłam małego na noworodki, powiedziałam że idę do apteki, i bez problemu na niego popatrzyły, a z kąpaniem to zawsze prosiłam kogoś bliskiego żeby 30 minut przed wyjściem powiedział mi że będzie wychodził, wtedy ja szłam pod prysznic.
Tylko tak jak piszę, ja łącznie byłam 13 dni, z tym że 3 dni leżałam na patologii, a po porodzie 10 więc jak Ty będziesz tylko 3 to o wiele mniej problemów
A co do sudocremu to jak pupka się odparzyła to wtedy kazali mi używać, bo jak się używa na co dzień to potem przy odparzeniach ponoć nic nie daje.
Skierowania nie potrzebujesz, a numer na porodówkę to chyba (012) 64-68-601 przynajmniej mi taki podali na szkole rodzenia.
Jak coś to służę pomocą
Aha i 2 godziny po porodzie jak mnie przewieźli na normalną salę to od razu przyszła pielęgniarka i dała mi 4 tabletki przeciwbólowe, i jakby bolało to miałam dzwonić to daliby mi zastrzyk, jednak ja nawet tych tabletek nie zażyłam
Ostatnio edytowane przez moderatora: