reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Holandii 2011

ISKIERKO Prenatal tez o mnie zapomnial. Ale napisalam im maila z zapytaniem i na drugi dzien dostalam maila ze moja paczka juz jest do odebrania.
Na to nie wpadłam... nawet nie wiem na jaki adres do nich pisać
Jonge Gezinen to chyba jakos razem dziala z Wij....?
A felicitas z Etosa dostalam jakos 2-3 tygodnie temu :)
Z etosa byla odebrac sama, bo skąś mialam kupon, a z JongeGezinen przyszło mi kurierem jakiś miesiąc temu.
Ja słyszałam że WIJ dziala z Prenatalem.... ale pewna nie jestem;-)

reklama
zdaje sie ze moja paczke z etosa ktoś opierdzielił i zostawił ochłap hahah no trudno, lepsze to niz nic :)

ja z etosa szybciutko dostałam, z prenatala po jakis 5 tyg przyszło poczta no a na kruidvat czekam, ale tak jak Iskierka pisze , oni daja 2 miesiace przed porodem, tojuz tuz tuz :)

A w tej paczce z baby dump jest coś fajnego? I jak mam ten kupon to w każdej chwili mogę się po nią wybrać czy trzeba czekać to jakiegoś czasu?? Bo jak ja coś wynajdę to najlepiej już jakbym to miała i mogła pooglądać i poukładać heh

Bernadetka u mnie pogoda się poprawiła na wieczór i przed zmrokiem nawet niebieskie niebo się pokazało więc na spacerku byłam z psiaczkiem i fajnie można się dotlenić na takim powietrzu, teraz moje maleństwo urządza sobie jakieś zawody piłkarskie chyba :-)

Ayni ta butelka z kruidvata to o kant.... stolu mozna rozbic :p nie ma odpowietrznika, to raz, wiec dziecku co chwile bedzie sie zapowietrzac i nic nie bedzie leciec przez dziurke, przez co bedzie sie denerwowac :D :D wyprobowane, ja jej uzywalam tylko do herbatki, no i teraz lezy schowana bo nie da sie z niej pic... wyprobowalam za to chicco, tommy tippee czy jakos tak i avent. wszystkie 3 fajne, te moge polecic.

A w tej paczce z baby dump jest coś fajnego? I jak mam ten kupon to w każdej chwili mogę się po nią wybrać czy trzeba czekać to jakiegoś czasu?? Bo jak ja coś wynajdę to najlepiej już jakbym to miała i mogła pooglądać i poukładać heh
Ja mialam body bez rekawów z napisem "I love Papa", smoczek, maskotkę foczkę, śliniaczek, naklejki na samochód "Baby in board" (czy cos w ten deseń), plastikowe łyżeczki i kubki. I jakis kupon rabatowy, ktorego jeszcze nie wykorzystalam....

to ja chyba kolekcję smoczków będę miała bo mój M. dzisiaj w sklepie też mi przyniósł jeden i stwierdził że jego dziecko taki musi mieć hehe
Mgd mi by chyba do głowy nie przyszło żeby spytać o oglądanie sali ale fajnie bo już trochę zorientowana jesteś:-) Ale ja tam w sumie tylko na usg chodziłam więc czeka mnie raczej tylko już to spotkanie informacyjne z czego się cieszę bo mam lęk do szpitali a przynajmniej w pl tak było

Hmm i mówicie że paczki ok 2 mies przed porodem.. ajj no to sobie jeszcze troszkę poczekam, dobrze że chociaż wiem już co w środku mniej więcej:-p

MGD gadalam z kumpela , i ona dostala decyzje i do 3 tyg maja jej wyplacic becikowe. Ten kwit z opieki spolecznej musi po prostu podbic lekarz, jej podbil irlandzki lekarz i dostala , polozna tez moze podbic , generalnie skoro ona dostala mysle, ze kazda inna zameldowana w PL tez moze dostac :-D
ale uwaga jest haczyk, te zasady obowiazuja kobiety ktore zaszly w ciaze przed kwietniem 2012 , bo pozniejsze mamy sa juz na nowych, zaostrzonych warunkach .

Anyway jak ktos bedzie w Polsce to moze sprobowac , a noz widelec ... ;)

Aaa, pralka uszkodziła mi mojego łosia na termofor :crazy:. Kiedyś wrzucałam tu jego zdjęcie. Miał poroże z takiego śliskiego złotego materiału. Ten materiał cały się poniszczył i wszędzie w pralce był kulki, które wypełniały poroże. Nie da się tego pozszywać... będę musiała łosia pozbawić poroża :crazy::-(.

Z etosa byla odebrac sama, bo skąś mialam kupon, a z JongeGezinen przyszło mi kurierem jakiś miesiąc temu.
Ja słyszałam że WIJ dziala z Prenatalem.... ale pewna nie jestem;-)

Yyyyy czekaj czekaj. Czyli sa trzy paczki?
Prenatal,Etos i Jonge Gezinen??
Patrzylam wlasnie na strone JG i tam jest link do zamowienia Blije Doss...

Jak sie nazywa paczka z Jonge Gezinen???zakrecilam sie :D

A do paczki z Prenatala czyli tego Blije Doos mozesz pisac na ten adres:
consumentencontacten@wij.nl
(bo Wij jednak jest tego "zalozycielem"

KALLIE paczka tak jak juz pisaly laski :) odebrac mozesz i dzien przed porodem. Ja czekalam na ta z Prenatala bo u nas w Almere te sklepy sa obok siebie.
A sale ogladalismy przez przypadek :) bylismy na KTG :)
Pamietajnze na te spotkanie musisz sie zapisac na liste,(w okolicach 30tyg)

ASTRID hahah przepraszam ale jiz sobie zwizualizowalam losia bez poroza :D

Apropo termofora, ja widzialam w BD taki woreczek z drobnymi ziarenkami co to sie go podgrzewa(na kolki).
I mam plana sama taki uszyc :rolleyes:

Ostatnia edycja:
reklama
Yyyyy czekaj czekaj. Czyli sa trzy paczki?
Prenatal,Etos i Jonge Gezinen??
Patrzylam wlasnie na strone JG i tam jest link do zamowienia Blije Doss...

Jak sie nazywa paczka z Jonge Gezinen???zakrecilam sie :D

A do paczki z Prenatala czyli tego Blije Doos mozesz pisac na ten adres:
consumentencontacten@wij.nl
(bo Wij jednak jest tego "zalozycielem"

KALLIE paczka tak jak juz pisaly laski :) odebrac mozesz i dzien przed porodem. Ja czekalam na ta z Prenatala bo u nas w Almere te sklepy sa obok siebie.
A sale ogladalismy przez przypadek :) bylismy na KTG :)
Pamietajnze na te spotkanie musisz sie zapisac na liste,(w okolicach 30tyg)

ASTRID hahah przepraszam ale jiz sobie zwizualizowalam losia bez poroza :D

Apropo termofora, ja widzialam w BD taki woreczek z drobnymi ziarenkami co to sie go podgrzewa(na kolki).
I mam plana sama taki uszyc :rolleyes:

Jutro spróbuję coś podziałać, jak się nie uda z porożem, to je straci :-(. No i jutro zajmę się sprawą paczek. W sumie to już 1 czerwca... czyli dziś się tym zajmę... ale później :-D.

Przyznam się Wam, że już wnerwiają mnie ciągłe pytania o to jak się czuję, czy to już itd. Dostaję je co chwila i przez to nie włączam żadnego gg ani skype'a. Teraz mnie bombardują na facebooku... chyba też przestanę tam wchodzić. Wiem, że to pierwszy wnuk i wszyscy przeżywają, ale niech też mi dadzą żyć. Raczej ci co mają się dowiedzieć, to się dowiedzą. Chyba nie myślą, że wszystkich olejemy?

Ostatnia edycja:
Do góry