reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

BERNADETKO, a te 15 godzin to masz w basis pakiecie???

ISKIERKO postaw sie babom i tyle..2 kruiki w lato..o losieee!!
To trafily Ci sie babki jak u mnie-te co mi wmawialy ze w NL kraamzorg jest obowiazkowa hahah

Lososia mam na obiad ale dran noe chce soe sam zrobic ;)
Jakies chetne?? Bo mo nogi spuchly jak balony i nie kce mi sie ruszac...

reklama
U mnie kraamzorg przynosila sama wage i codziennie maly byl wazony zeby bylo wiadomo ile spadl na wadze w pierwszych dniach i ile pozniej zaczal przybierac. jesli by nie przybieral to trzeba by bylo interweniowac (dokarmianie) bo widocznie pokarm mialabym za slaby lub w ogole by nie lecial.

Aha no i kraamzorg moja mi powiedziala ze jak mi przyjdzie rachunek to mam go do ich biura przyniesc i nic nie bede musiala placic. mam basis w azivo. ciekawe czy naprawde tak bedzie jak juz ten rachunek przyjdzie :-D

Ja mam pakiet rodzinny, place 144 euro miesiecznie...
moja znajoma ma ten sam pakiet co ja i jak wyslala rachunek za kraamzorg do ubezpieczalni to jej calosc pokryli wiec niewiem jak to dziala...
u mnie jak byla to powiedziala ze ubezpieczenie pokryje tylko 15 godz. okaze sie jak juz bedzie po fakcie...
Unie nic nie mowila o kruikach;/ za to o wadze wspomniala... ale tez mozna ja na szczescie wypozyczyc za darmo:)

bernadetka a wspominalas jej ze masz dodatkowy pakiet ? Moze ona nie wiedziala, i powiedziala, ze 15 godz, bo myslala ze w basis, ja bede musiala na stronie internetowej sprawdzic, bo tez mam VGZ i tez tylko basis i nie zamierzam wykupowac zadnego dodatkowego pakietu, bo mi to naprawde zbedne i nijak sie to w naszym przypadku kalkuluje.. IsKIERka moze ty juz wiesz ?

Tak mowilm jej.
ja wykupilam pakiet dodatkowy jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciazy:)
Ayni jak doczytasz tam na tej stronie to napisz co i jak tam pisza:)

Lososia mam na obiad ale dran noe chce soe sam zrobic ;)
Jakies chetne?? Bo mo nogi spuchly jak balony i nie kce mi sie ruszac...
Moje tortille też sie same nie chcialy zrobić, a moje nogi to już inna para kaloszy - wole na nie nie patrzec...
MGD - ja naprawdę nie zamierzam kupowac drugiego kruika. Po pierwsze dziecko urodzi się czerwiec/lipiec, po drugie w razie "W" (czyli dużego ochłodzenia) mam łóżeczko blisko kaloryfera, po trzecie w naszej sypialni jest wyjątkowo ciepło nawet w zime, a po czwarte moje dwoje dzieci nie potrzebowaly żadnego kruika, urodzily się z normalna wagą urodzeniową (3100 i 3600) i przypuszczalnie to trzecie też się takie urodzi... Zresztą już mam wrażenie, że jej tam strasznie ciasno, bo niemal każdy jej ruch boli niemiłosiernie

U mnie kraamzorg przynosila sama wage i codziennie maly byl wazony zeby bylo wiadomo ile spadl na wadze w pierwszych dniach i ile pozniej zaczal przybierac. jesli by nie przybieral to trzeba by bylo interweniowac (dokarmianie) bo widocznie pokarm mialabym za slaby lub w ogole by nie lecial.

Aha no i kraamzorg moja mi powiedziala ze jak mi przyjdzie rachunek to mam go do ich biura przyniesc i nic nie bede musiala placic. mam basis w azivo. ciekawe czy naprawde tak bedzie jak juz ten rachunek przyjdzie :-D
Mnie nic nie mowila o wadze więc licze na to, że będzie miala swoją.
TheHague, to kiedy ten rachunek przyjdzie????
To ja urodzisz to potem wiecznośc czekasz w niepewności ile i kiedy zaplacisz??/:baffled: Bezsensu

Ja wiem ze 1 termofor jest dla mamy a 1 dla dziecka ,tak jak i termometr.potrzebny jest jak rodzi sie w domku a jak w szpitalu to nie no tak mi mowila polozna i kraamzorgowa.Co do wagi to moja kraamzorg miala swoja i wazyla Tymusia.No czasem trafi sie taka nadgorliwa co zrobic.

reklama
Kazda ma jakies swoje wymagania:-D ja wypozycze te wage bo jak mi przyjdzie bez swojej to ja nie bede leciec taki kawal zeby w ostatniej chwili ja wypozyczyc:)

Ayni dziekuje ze tam doczytałas co i jak bo kazdy mowil mi co innego i sama zbaranialam jak to ma byc:)

Moje dziecko cos dzisiaj jest strasznie leniwe:/ bardzo malo sie rusza, to nawet nie sa ruchy tylko takie przeciaganie/rozciaganie nawet niewiem jak to okreslic... moze wieczorem da popalic a jak nie to zaczne sie martwic:(

Ostatnia edycja:
Do góry