aga najważniejsze żeby było dobrze, rzeczywiście dawno nie zaglądałaś skoro nawet nie wiedzielismy że drugiego bobika będziesz mieć.moja bratowa pierwszego syna rodziła w 4 minuty drugiego w 15 więc dłużej choć 15 minut to chwila moment
reklama
aga_80 u mnie pierwszy poród trwał 3,5h a drugi 3h więc zawsze trochę krócej. Ale np moja mama opowiadała, że mnie urodziła błyskawicznie a z moim bratem męczyła się prawie 10h
Najważniejsze jest by maleństwo było zdrowe... powodzenia
Najważniejsze jest by maleństwo było zdrowe... powodzenia
el-enka
Początkująca w BB
Hej czy któraś z was Miała skierowanie i zalecenia doCC w gorzowie? Jak wygląda przyjęcię na oddział przy cc ? Ile wcześniej przed terminem przyjmują na oddział ? Czy od razu idzie sie pod nóż, czy najpierw wywołują skurcze czy coś innego?
Tobolka
Początkująca w BB
Hej ja miałam ze względu na złe położenie dzidzi.. .Ale przyjęcie do szpitala odbyło sie po 10 dniach od przenoszenia przeze mnie ciąży, z wielką łaską mnie przyjęli..twierdząc,że nie mają miejsc.Ale udało się, weszłam na oddzial i dali mi rzeczy i od razu na badanie.Ale o usg zapomnij..chyba,ze się wykłócisz i powiesz im ,że "np. w moim przypadku dzidzia źle ułozona" i przekonasz panią doktor ,że masz rację, przecież cie zbadała i twierdzi inaczej, wtedy jeszcze raz badanko lekarskie i nawet nie wiesz kiedy wpada po ciebie pielęgniarka na sale i zabiera do dyzurki nie mowiąc o co chodzi, wiec w sumie sie jeszcze nie stresujesz, az tu nagle jestes na stole i patrzysz jak twoja dzidzię , taką maleńką i myslisz..nie wazne jak mnie tu traktują ,wazne,ze moje dziecko jest zdrowe a juz niedlugo bede w domu Ale podobno nie wszystkie kobiety traktuja w ten sposob wiec sie nie stresuj na zapas powodzenia i trzymam kciuki
hej dziewczyny
ja mam pytanie do dziewczyn rodzących w ciągu ostatnich msc w gorzowskim szpitalu
co trzeba spakować do szpitalnej torby? na stronie szpitala niestety żadnej listy nie ma, a przydałoby się zacząć pakować
a jak w ogóle personel, położne są ok czy jak to często się zdarza na "nie" na wszystko??
z góry dziękuję!!
ja mam pytanie do dziewczyn rodzących w ciągu ostatnich msc w gorzowskim szpitalu
co trzeba spakować do szpitalnej torby? na stronie szpitala niestety żadnej listy nie ma, a przydałoby się zacząć pakować
a jak w ogóle personel, położne są ok czy jak to często się zdarza na "nie" na wszystko??
z góry dziękuję!!
[FONT="]hej
jeżeli chodzi o potrzebne rzeczy do szpitala to z telefonicznej info przyszpitalnej szkoły rodzenia (jeżeli się nie mylę rozmowa z p. Wioletą): 1.Torba dla nas:[/FONT]
[FONT="]- dokumenty (dowód osobisty, dokument potwierdzający ubezpieczenie, karta ciąży, wyniki badań, grupa krwi, nip pracodawcy, poradnia dziecka (imię i nazwisko lekarza, adres), jeżeli były: konsultacje innych lekarzy, wypis ze szpitala) + „notatka”: imię i nazwisko, nr telefonu, osoba upoważniona do kontaktu (imię i nazwisko, adres, nr telefonu), choroby w ciąży (co i który tydzień), adres pobytu dziecka po porodzie, uczulenia.[/FONT]
[FONT="]- przypory toaletowe (w tym: maść na brodawki, środek do higieny intymnej, pomadka ochronna),[/FONT]
[FONT="]- szlafrok,[/FONT]
[FONT="]- 2xkoszula nocna rozpinana,[/FONT]
[FONT="]- 2xbiustonosz do karmienia,[/FONT]
[FONT="]- 2xmajtki siateczkowe,[/FONT]
[FONT="]- podkłady na łóżko 60x90 – 5szt.,[/FONT]
[FONT="]- skarpetki,[/FONT]
[FONT="]- klapki (najlepiej 1 i do chodzenia i pod prysznic),[/FONT]
[FONT="]- ręcznik kąpielowy,[/FONT]
[FONT="]- ręcznik papierowy,[/FONT]
[FONT="]- chusteczki higieniczne,[/FONT]
[FONT="]- papier toaletowy,[/FONT]
[FONT="]- kubek i sztućce,[/FONT]
[FONT="]- woda mineralna niegazowana.[/FONT]
[FONT="] 2. Torba dla dziecka (po porodzie):[/FONT]
[FONT="]- 3xkomplet ciuszków , np. pajacyków,[/FONT]
[FONT="]- 1xczapeczka,[/FONT]
[FONT="]- 1xrękawiczki niedrapki,[/FONT]
[FONT="]- 3xpie;uchu tetrowe,[/FONT]
[FONT="]- 3xpieluchy flanelowe,[/FONT]
[FONT="]- chusteczki pielęgnacyjne (bezzapachowe),[/FONT]
[FONT="]- kocyk bawełniany (50x50 lub 60x60).[/FONT]
[FONT="]3. Torba na wyjście: rzeczy dla nas, dla dziecka, nosidełko.
4. Dodatkowo dla partnera: fartuch ochronny i obuwie ochronne + papierek przy wpisie.[/FONT]
[FONT="]Jeżeli nie możesz chodzić na zajęcia szkoły rodzenia (ja muszę leżeć więc szkoła mnie ominęła) najlepiej tam zadzwoń (tel. 95 7 331 418)– babeczka jest bardzo miła i odpowiada na wszystkie pytania.[/FONT]
[FONT="]A jeżeli chodzi o personel nie wiem - na dniach się przekonam [/FONT] :)[FONT="][/FONT]
jeżeli chodzi o potrzebne rzeczy do szpitala to z telefonicznej info przyszpitalnej szkoły rodzenia (jeżeli się nie mylę rozmowa z p. Wioletą): 1.Torba dla nas:[/FONT]
[FONT="]- dokumenty (dowód osobisty, dokument potwierdzający ubezpieczenie, karta ciąży, wyniki badań, grupa krwi, nip pracodawcy, poradnia dziecka (imię i nazwisko lekarza, adres), jeżeli były: konsultacje innych lekarzy, wypis ze szpitala) + „notatka”: imię i nazwisko, nr telefonu, osoba upoważniona do kontaktu (imię i nazwisko, adres, nr telefonu), choroby w ciąży (co i który tydzień), adres pobytu dziecka po porodzie, uczulenia.[/FONT]
[FONT="]- przypory toaletowe (w tym: maść na brodawki, środek do higieny intymnej, pomadka ochronna),[/FONT]
[FONT="]- szlafrok,[/FONT]
[FONT="]- 2xkoszula nocna rozpinana,[/FONT]
[FONT="]- 2xbiustonosz do karmienia,[/FONT]
[FONT="]- 2xmajtki siateczkowe,[/FONT]
[FONT="]- podkłady na łóżko 60x90 – 5szt.,[/FONT]
[FONT="]- skarpetki,[/FONT]
[FONT="]- klapki (najlepiej 1 i do chodzenia i pod prysznic),[/FONT]
[FONT="]- ręcznik kąpielowy,[/FONT]
[FONT="]- ręcznik papierowy,[/FONT]
[FONT="]- chusteczki higieniczne,[/FONT]
[FONT="]- papier toaletowy,[/FONT]
[FONT="]- kubek i sztućce,[/FONT]
[FONT="]- woda mineralna niegazowana.[/FONT]
[FONT="] 2. Torba dla dziecka (po porodzie):[/FONT]
[FONT="]- 3xkomplet ciuszków , np. pajacyków,[/FONT]
[FONT="]- 1xczapeczka,[/FONT]
[FONT="]- 1xrękawiczki niedrapki,[/FONT]
[FONT="]- 3xpie;uchu tetrowe,[/FONT]
[FONT="]- 3xpieluchy flanelowe,[/FONT]
[FONT="]- chusteczki pielęgnacyjne (bezzapachowe),[/FONT]
[FONT="]- kocyk bawełniany (50x50 lub 60x60).[/FONT]
[FONT="]3. Torba na wyjście: rzeczy dla nas, dla dziecka, nosidełko.
4. Dodatkowo dla partnera: fartuch ochronny i obuwie ochronne + papierek przy wpisie.[/FONT]
[FONT="]Jeżeli nie możesz chodzić na zajęcia szkoły rodzenia (ja muszę leżeć więc szkoła mnie ominęła) najlepiej tam zadzwoń (tel. 95 7 331 418)– babeczka jest bardzo miła i odpowiada na wszystkie pytania.[/FONT]
[FONT="]A jeżeli chodzi o personel nie wiem - na dniach się przekonam [/FONT] :)[FONT="][/FONT]
Aśka84 dziękuję za informacje bardzo mi pomogłaś.
Ja do szkoły rodzenia też nie chodziłam. Termin mija 23 marca, jak narazie nic się nie zapowiada żebym jechała na porodówkę w terminie - za dobrze się czuję także dziecię chyba czeka na ładniejszą pogodę
i tak z tego wszystkiego dopiero zabrałam się za pakowanie torby. Ale widzę, że i Ty na dniach oczekujesz na dzieciątko
Ja do szkoły rodzenia też nie chodziłam. Termin mija 23 marca, jak narazie nic się nie zapowiada żebym jechała na porodówkę w terminie - za dobrze się czuję także dziecię chyba czeka na ładniejszą pogodę
i tak z tego wszystkiego dopiero zabrałam się za pakowanie torby. Ale widzę, że i Ty na dniach oczekujesz na dzieciątko
reklama