Hej mamusie. Troszkę mnie nie było, bo nie mam czasu żeby usiąść przed kompem. Już teraz wiem dlaczego wszyscy mówili jak byłam w ciąży żebym odpoczywała na maxa, bo później nie będzie czasu. No i fakt, czasami nie wiem gdzie mam ręce włożyć. Moja Amelka to mega maruda, wiecznie jej się coś nie podoba i nadal nie śpi tak jak powinna! :-) Kołysanie, lulanie i drzemka przy cycu tylko wchodzi w grę, a ja nic nie mogę zrobić tylko przy niej przez 24h. Już jest na tyle mądra, że jak się zapomni i zabawi karuzelą, a ja odejdę to po 5min. już jest płacz, podchodzę do kołyski i cisza. Mówię Wam czasami brakuje mi mocy. Zaczyna już gaworzyć, najlepiej wychodzi jej aguu, abuu, ooo i zachwyt na widok maskotki myszy! Uśmiecha się najszerzej tylko do mnie, to takie cudne uczucie jak na mój widok mała aż promienieje. Śmieszna jest ta moja ruszyna. Wszystko ją interesuje, a spać nie chce! Usypia przy piersi na 15-20min., budzi się i marudzi, jak zalulam znowu pośpi może 20min. Normalnie śpi tylko na spacerkach, ale teraz jest za zimno na chodzenie po dworze. Myślałam, że się nie najada piersią i daję jej Humanę codziennie po kąpieli, ale wytrąbi całą butlę i nadal ma oczy jak 5zł, gotowa do rozmowy aguu, abuu i tyle!:-) Pomalutku wprwadzam mm bo dłużej nie dam rady na piersi, mała wisi na mnie pół nocy, a w dzień co godzinę, a ja już za bardzo schudłam, gdzie jem już wszystko i się nie oszczędzam. Byliśmy na szczepieniu, mała ważyła wtedy 4,600kg, ale teraz już przytyła. Na mojej wadze to mniejwięcej 5,300kg. Wybraliśmy szczepionkę 5w1 i rotawirusy, pneumokoki i meningokoki. Cena nas rozwaliła, ale moja mama płaci, a skoro chce zafundować wnuczce to super nam lżej. :-) Po szczepieniu po raz pierwszy w życiu spała 3-4 godziny!!!! :-) Zjadła i znowu spała 3-4godz. To był jednyny dzień gdzie odpoczęłam! :-)Wrzucę kilka foteczek z sesji zdjęciowej, jaką robiła moja znajoma. Mała modelka wyszła bombowo. :-) To taka super pamiątka dla Amelki jak będzie większa.FUTURE Gratulacje!!!! Odpoczywaj i dbaj o siebie! KASIULEM sto lat dla Aluni! Dużo zdrówka dla maleńkiej! Jak to szybko minęło.No i witam nowe przyszłe mamusie! Odpoczywajcie ile się da!!! :-)