reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

myszka laski mialy dobrych lekarzy na nfz, larvunia miala chyba fajną babke z tego co pamiętam. u mojego lekarza wizyta około 80zl z tego co pamiętam, a usg to roznie. 100-150zł, zalezy jakie. ale np ściągnięcie szwu bezpłatnie, jak jakieś propblemy to między pacjentami Cię przyjmuje i też bez kasy. no ale nie namawiam, bo różne opinie są. ja nie spotkałam nigdy tak taktownego, delikatnego cżłowieka,a w przypadku ginekologów to ważne. no ale moja przyjaciólka np powiedziła, ze nigdy do niego więcej nie pojdzie, bo wredny, naburmuszony i nieprzyjemny. z czym ja się nie zgadzam. Niezwykle uśmiechnięty i sympatyczny. cierpliwy i konsekwentny. z cierpliwością odpowiada na miliony pytań z ust przyszłej mamy, a nawet na smsy ;)
nie zamierzam go zamienic nigdy ;)

reklama
Myszka7_2005
jeśli chodzi o lekarza na NFZ to polecam dr Tymszana (przyjmuje na Staszica w przychodni na Baczynskiego) chodzilam do niego na poczatku i nie bylo wcale zle. Tylko troche denerwowalo mnie to ze mimo iz wizyta na NFZ to za USG placi sie 60 zl.
Pozniej przerzucilam sie na dr Kleinhardta ze wzgledu na to ze pracuje w szpitalu. Jak sie pozniej okazalo nie ma to najmniejszego znaczenia, bo owszem przyszedl na sekundke do mnie w trakcie porodu zapytal jak tam i poszedl. Przyjmuje prywatnie. Wizyta kosztuje 60 zl razem z USG. Przyjmuje w MEDISONIE na Pilsudskiego.

A jesli chodzi o porod w Gorzowie to ja polecam. Podczas porodu przewinelo sie i badalo mnie mnostwo lekarzy i kazdy z nich byl mily. Polozne takze bardzo pomocne i nie spotkalam sie z ani jedna przykra sytuacja w szpitalu. Czasy, gdy mowiono zle o szpitalu w Gorzowie dawno odeszly w zapomnienie :-)
Polecam i zycze owocnych staran o maluszka :tak:

gaja Wiktorek śliczny a jaki umorusany :-) chyba więcej wylądowało na ubranku i buzi niż w brzuszku :)
i te ząbki hihi słodziak mały :* całuski od Kubulka i Madzi

Ostatnia edycja:
No wlasnie ja bylam raz u Tymszana i niby ok, ale wkurzylam sie ze usg platne ma, wiec sobie go odpuscilam... i wrocilam do mojej dr. Chrustowskiej. Wrocilam jeszcze dlatego, ze ona w szpitalu moglaby byc przy porodzie a Tymszan nie. To byl drugi powod rezygnacji... A Dr. Alicja Chrustowska to wspaniala kobita polecam z czystym sercem ale tez prwywatnie u niej chodzilam jakos 70zl za wizyte bierze, ale jak sie chodzi do niej caly czas to i mi promocje robila, bo za usg np mniej brala niz w cenniku miala.
Teraz mam tez delemat, bo szukam kogos ale na NFZ wlasnie.. i tez znalesc nei moge :sorry2: Chyba pozostane przy Chrustowskiej :tak:

to ta Pani i tam chodzilam...
http://www.stomik.com/ginekolog.php?strona=306

Myszka - dobry lekarz to taki u którego czujesz się dobrze i wiesz że możesz o wszystko zapytać. Ja np. czuję się bezpiecznie i dobrze u dr Kozber w Hipokratesie. Jak dla mnie rewelacyjna babka! Za wizytę ciężarnej bierze 80zł.Za usg jakoś 120zł, ale to też zależy co chcesz, nagranie płyty, 3D i inne pierdki trzeba już dopłacić. Za wizytę z usg dopochwowym, cytologię, i badanie bierze jakoś 110 albo 120zł. Do dr Rybskiego też bym poszła, bo jest bardzo dobry! Kiedyś u niego byłam na wizycie i jak dla mnie wyluzowany, przesympatyczny i konkretny gość. Tymszan jakoś mi nie pasi, nie rozumiem co mówi, śmieje się coś gada pod nosem i czuć od niego fajkami - jakoś tak dziwnie. Nie wiem jak teraz, ja byłam u niego jako młodziutka dziewczyna i żałowałam, więcej do facetów nie chodziłam, dopiero do Rybskiego przez przypadek, bo Kozberowa nie mogła.No ale to indywidualna sprawa, musisz pochodzić i wyczuć gdzie Ci najlepiej.Pozdrowionka!

W tym cały ambaras, że mój poprzedni lekarz mimo, że przyjmował na NFZ przyzwyczaił mnie do wysokiego standardu. Nigdy się nie spóźniał, gabinet super wyposażony, intymność 100 % z perspektywy widzę, że to była poprostu bajka. O ile tak wogóle mozna powiedzić to komfort superancki. Niestety teraz jest za daleko :-( I stad moje usilne poszukiwania "odpowiednika". Byłam u dr Brycha no ale jak wspomnialam przeraziłam się kosztem, moim zdaniem zbyt wysoki do całości. Postanowilam skorzystać na NFZ i tu sie bardzo rozczarowałam. POliklinika. Lekarz nie mial nawet wziernika :(

Dziewuszki orientujecie się może, czy jeśli dziecko w 6 tygodniu zostało zaszczepione szczepionką refundowaną to czy następnym razem (za 6 tygodni) można zaszczepić skojarzoną np. 5w1 ?

Mojemu Kubciowi coś się odwidziało. Tak jak do tej pory robił 1 kupkę na kilka dni, tak teraz robi kilka kupek na dzień.. Ciekawe czy już tak zostanie ;)

Pozdrowionka

aniolek z tego co ja pamiętam, to z tych podstawowych mozna na skojarzone, ale absolutnire nie można na odwrót. ale zapytaj sie dokladnie lekarza, to Ci powie.

my braliśy 6 w 1 i Helenka świetnie znosiła, nie marudziła, nie miala gorączki. nie była chora. tylko więcej spała.

a co do kupek, to różnie bywa. nie nastawiaj się haha. nie można liczyć, że będzie jedna dziennie, i nei można liczyć, ze będzie 5 dziennie.

mi Helenka robiła rzadkie, i około 5 na dobe, ale jak zaczęła jeść już inne rzeczy niż mleczko, około 3 miesiąca, to zatrzymały się kupki, i była 1 dziennie. a teraz jak je warzywka, owoce świeże, wczoraj zjadła ogórkową z naszego gara, to kupka jedna jest koło 11, to taka regularna, a poźniej albo jest koło 14-15 albo nie ma wcale ;)

ale co jakiś czas się to zmienia ;)

Pochwalcie się swoimi pocieszkami, dajcie foty :)
Będę nieskromna i dodam pierwsza ;-)

S6302003.jpg

reklama
Do góry