reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

cześć kochane, my już po szczepieniu (Lenka była bardzo dzielna, raz krzyknęła, a potem jak ją wzięłam na rączki to od razu cisza :) teraz biedna trochę marudzi... :/) a co do pępuszka to mnie skierowali do chirurga, wizytę mam w czwartek, prywatną bo państwowo w połowie czerwca... :/ moja lekarka powiedziała że pępek jest mokry i muszę udać się do chirurga, po za tym przepuklina wyszła pępkiem :(, mówiła że to on musi zdecydować co z nim robić, cz "zaklejać" czy czekać aż zaschnie...normalnie krzyż pański z tym pępkiem...
a no i gencjaną kazała dużo smarować...więc smaruje ponownie (mam smerfa w domu ;)

gaja moja waży 5100 :)) idą łeb w łeb :-) mały grubasiu z niej

kończę bo maleństwo mi marudzi...
pozdrowionka dla Was!!!! :***

reklama
Kurde ja nadal krwawie. Znaczy jednego dnia jest tak, ze musze miec duze podpaski a drugiego dnia wystarczylaby wkladka..i tak w kolko. Przed ciaza wcale nie mialam okresu i zastanawiam sie czy to teraz organizm oczyszcza sie z tych okresow ktore nie nastapily..i czy ja w ogole dostane ten okres.

Larvunia Marcelek to juz duzy chlop..niedlugo z tata na laski zacznie chodzic :p A Michalinka ile juz wazy?

Aga, Kasiulem to juz rece bola od noszenia :p

Chirurg prywatnie...pewnie jakby komus reke urwalo to tez by musial w kolejce czekac pare miesiecy albo zaplacic. Takie malenstwo powinno byc przyjmowane po za kolejnoscia..nawet bez rejestracji. Szkoda gadac. Ja malemu wykupilam dodatkowo ubezpieczenie. Jak bede musiala isc prywatnie np. do chirurga to mi ubezpieczyciel zwraca koszty.

hej dziewczyny!
gaja ja krwawilam 6 tygodni, ale od tygodnia po porodzie to mozna nazwac plamieniem. mialam bardzo malo krwi. po 6 tygodniach spokoj, a w 8 tygodniu dostalam okres. a bylas juz u lekarza? on c wszystko powie. ja bylam akurat 2 dni przed okresem, udalo mi się ;)

moją ważyłam w sobote i miała 4,600, a dziś kończy równo 10 tygodni. w zasadzie za godzine i 10 minut ;)
wpiernicza równo.
aga co do pępuszka to mam nadzieje, ze nic nie będą robić. może się sam zasklepi. i hope so ;)

Muszę się wygadać...
Załapałam dziś doła...:( i wzięło mnie na refleksje...
Młody pojechał na wycieczkę, mąż na drugim końcu Polski, a ja mam urodziny, które z roku na rok uświadamiają mi jak czas szybko biegnie...lata lecą...stara jestem, tyłek rośnie, a na domiar złego zdałam sobie sprawę, że nie mam najmniejszej ochoty wracać do swojej pracy, wiem, że będę się tam okropnie męczyła...aaa...tammm....płakać się chce....buuu....
Jeszcze tylko uśmiech Ali jakoś mnie rozwesela....

P200511_11.270002.jpgP150511_12.240001.jpg

no w końcu obiecane fotki. Mała po lewej ma tydzień po prawej tuż przed wyjściem:)

Kasiulem po pierwsze Wszystkiego Najlepszego w Dniu Urodzin!!!! Dużo zdrówka, szczęści, spełnienia najskrytszych marzeń i dużo uśmiechu:happy2:.
Pociesz się Kochana, że wszystkim latka lecą.. niestety nikt nie staje się młodszy z roku na rok :-( a szkoda..
Pomyśl sobie, że masz dwoje kochanych dzieciaczków i zapewne fajnego Meżulka to naprawdę spore osiągnięcie. Nie wszyscy mogą się tym poszczycić.
A jeśli chodzi o powrót do pracy to nie dziwie Ci się, że nie chcesz wracać.. Kobieta powinna być z dzieckiem tyle czasu, ile ma na to ochotę i ile potrzebuje, a pieniążki powinna dostawać normalnie. Chory kraj!
Ale głowa do góry !!! i uśmiech proszę !!! :tak:

Kasiulem 100 lat!!!!
nie lam sie, ja sie nie czuje na 30 lat a we wrzesniu koncze tyle wlasnie...
ciagle czuje sie jakbym 18-20 miala ;-):-) Choc zdrowie juz nie te, to tu boli to tam.. ale kurde nie przesadzajmy. Glowa do gory :tak:;-):-)

kinga ale masz slodycz :**
gaja a nie wiem ile mloda wazy, moze dzis sie dowiem :)

Jak bylam u lekarza to akurat nie krwawilam. Moze to juz okres byl. Nie wiem kiedy tabsy zaczac lykac.

Kasiulem wszystkiego najlepszego :) Pociechy z dzieci i meza :) Spelnienia wszystkich marzen :*
A to, ze sie dolujesz to nie Ty jedyna. Mnie dobija to ze ze wszystkim jestem sama. Zadko moge liczyc na jakas pomoc, ale musimy sobie dawac rade :) Glowa do gory :) Moj jest starszy ode mnie o 6 lat i zawsze mu powtarzam, ze co by sie nie dzialo ja jestem ta mlodsza :D

Larvunia to czekamy na wiesci co u Michalinki.

reklama
Do góry