reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

A u mnie dołek, wczoraj dzwonilam do szkoly rodzenia, obudziłam sie, co?! Okazuje się, że następna grupa rusza 7 czerwca, ale babeczka ma komplet i mnie raczej nie wciśnie (mam dzwonić 7 zapytać). Kolejna grupa to 17 czerwca :) a ja mam termin na 11 lipca, a może wcześniej, bo Franek jest dosyć duży. Pojutrze idę do ginki i dowiem sie, ile mój maluszek podrósł.

Do tego jeszcze te wszystkie straszne historie porodowe...Ile porodów, tyle przeżyć, ale jak się słyszy takie opowieści o GW, to sie odechciewa tego szpitala, a moja doktor pracuje w Skwierzynie...
No i jeszcze się czyms zatrułam. Rano starsznie wymiotowałam i do tej pory chodzę półprzytomna.

Kasiulem, córeczka super, takie śliczne buziunie od razu powodują uśmiech :)

reklama
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jaki słodziak. chyba ma po mnie poliki ;))) no słodka tfu tfu. wysoko sie podnosi. naprawde! ja zaraz znajde moją obfotografowaną przez ciocie larvunie, a co. jak sie chwalic, to sie chwalic ;)

DSC08688.jpg

a co do przyszłych rodzących...ja też się duzo, duzo naczytałam o porodach w gorzowie, ale nie mialam wyjscia, i musialam tu rodzic. i powiem szczerze, ze sie nastawialam, ze bedzie zle. a nie bylo...

Kasiulem trza bylo trabnac i pomachac :D Od jutra bede jezdziz z tablica rejestracyjna na wozku wiec mnie juz nie pomylisz w razie co :p Ostatnio tez mi sie wydawalo ze Cie widzialam. Szlas chyba z kolezanka z Łukaszkiem i z mala w zielonym wozku obok gimnazjum. Akurat zerklam przez okno kto mi tam pape drze i dojrzalam zielony wozek :)

Future ale Helenka ma duze oczyska :) Pewnie nie jeden sie w nie zapatrzy :)

W sumie my tu gadu gadu ...a za oknem taka pogoda..no moze nie teraz..ale w dzien. Moze sie kiedys umowimy na jakis wyscig wozkow czy grilla i troche podtuczymy sadełka? :-) Bo tak to bedziemy pisac "A chyba Cie widzialam" :->

jestem za...chociaż ja nie mieszkam w gorzowie, ale możecie do mnie przyjechac. mam ogród, altanke, lasy, larvunie blisko, wiec ją sciągniemy jakoś ;)
grilla tez mam.
mam psy i koty, dzieciaki się ucieszą...hmmmmmmmm ale chyba tylko Łukasz jest na tyle kumaty haha

Gaja to mogłam być ja, bo parę dni temu szłam z przedszkola właśnie tamtędy, a ta koleżanka to moja siostra :)
A na spotkanko koniecznie musimy się umówić, teraz tak cieplutko :) Rzućcie jakiś termin...
A Łukasz uwielbia psiaki... :) Tak jak i ja :)

jesli jeszcze bede w dwupaku to kulajaca tez przygarniecie :confused::-);-)
z checia na jakiegos grilla sie rzuce :-D:-D:-D prz coca coli :-D
i synek bedzie mial kolege do szlenstw ;-)

Dziewczynki poradźcie. Odebrałam wyniki testu po obciążeniu glukozą 50 g i wynik po godzinie 141,1. Norma to 140 :( czy będę musiała powtarzać test i przechodzić na dietę? Do lekarza idę za parę dni a przez ten czas chyba sfiksuję..

oj nie wiem co Ci doradzic aniolek
Ja bylam w pierwszej ciazy na diecie cukrzycowej przy obciazeniu 50 g mialam 198 a norma to wlasnie 140. Teraz przy drugiej ciazy mialam obciazenie juz nie 50 (ponoc z tego sie wychodzi powoli) a 70g juz... i tu mialam 90 wynik. Wiec w tej ciazy u mnie oki niby z cukrem.
Wspolczuje... jadlas moze na wieczor cos slodkiego :confused: To ma duze znaczenie... ja z dwa dni wczesniej nie jem slodyczy :sorry2:
Nie wiem co Ci powiedza, moze powtorzyc kaza 70g , nie wiem, 3maj sie i nie daj :tak:

reklama
Larvunia nie wiedziałam, że lepiej nie jeść nic słodkiego dzień czy dwa wcześniej. Może faktycznie to podwyższyło ten poziom, bo od słodkości nie stroniłam niestety :no: Kurcze wizyta u lekarza dopiero w poniedziałek.. co za pech.. zawsze coś

Do góry