reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród, szpital + torba do szpitala

Ja pampersów wzięłam pół paczki, w jedną dobę to nie wykorzystam, a resztę małżonek będzie woził. Wzięłam też 5 podkładów seni na łóżko - co by nie prosić co chwilę jakby mi przeciekało. Muszę dokupić jeszcze kilka drobiazgów, jakieś jedzenie (suchy prowiant dla męża i dla siebie na później - wszak nie wiadomo kiedy skończę rodzić i czy się jakaś przekąska nie przyda, bo na kolację się nie załapię). Osobno rogal do karmienia, zapas wody mineralnej itp.

reklama
Ja mam połowę rzeczy spakowanych, druga część leży obok i zastanawiam się czy nie przepakowac się w dwie. Ale może jakoś wcisne się w jedną :p też nie biorę wszystkiego, mąż będzie dowozil, a pampersow nie pcham do torby tylko luzem pójdą, zgrabna paczuszka, to mąż weźmie :p

no ja jeszcze mam tę kosmetyczkę, upchnęłam tam kosmetyki dla siebie i małego, majtki siateczkowe, wkładki laktacyjne i dwa opakowania bella mama (akurat kosmetyczka jest idealnie takiej długości, jak te paczki). luzem mam rogal tylko. w razie czego A. będzie dowoził, mieszkamy bardzo blisko szpitala (;

no ja jeszcze mam tę kosmetyczkę, upchnęłam tam kosmetyki dla siebie i małego, majtki siateczkowe, wkładki laktacyjne i dwa opakowania bella mama (akurat kosmetyczka jest idealnie takiej długości, jak te paczki). luzem mam rogal tylko. w razie czego A. będzie dowoził, mieszkamy bardzo blisko szpitala (;
Nooo, to moja kosmetyczna jest chyba z 5 razy mniejsza ;) Dzięki za odpowiedzi, spakuję się chyba jednak w dwie torby- jedną małą, drugą dużą ;)

A laktator bierzecie od razu czy w razie W mąż dowiezie? Bo u mnie chyba ta druga opcja będzie, bo do torby mi się nie zmieści a może nie będzie potrzebny wcale???

moja torba + kosmetyczka (luzem jeszcze rogal do karmienia jest):

IMG_20150617_162728.jpg

Załączniki

• IMG_20150617_162728.jpg
    IMG_20150617_162728.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 156
reklama
Dziewczyny a lactacyd do mycia i tamtum rosa do szpitala bierzecie?
Jeżeli nie chce żeby małą w szpitalu kąpali to ręcznik tez odpada? Czy do czegoś innego ten ręcznik jest potrzebny?

A ja nadal nie mam szlafroka :/

Do góry