reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród, szpital + torba do szpitala

Powiem Wam, że spakowałam do dość dużej torby - paczkę pampersów, paczkę podkładów na łóżko, 2 paczki wkładów poporodowych (pakowane po 10 sztuk- matko, jakie to wielkie!) chusteczki nawilżające do pupci, paczkę wkładek laktacyjnych, majtki siateczkowe+jednorazowe...
I wypełniło mi to niemal całą torbę.
A jeszcze musi wejść: komplet ubranka na wyjście, pieluszki tetrowe x5, ze 3 koszule nocne, moje przybory toaletowe, ręczniki, klapki.....
Stwierdzenie "torba do szpitala" powinna zostać zastąpiona "kilkoma torbami do szpitala".
Czy ja jestem jakaś niedorozwinięta życiowo? Pewnie powinnam wziąć np połowę paczki pieluch? Ile sztuk bierzecie? Jak to u Was wygląda? rzeczywiście JEDNA torba?:)
Ja biorę dwie torby, jedną dla siebie, drugą dla małej (dla niej taką małą, z którą chodzę na fitness czy na siłkę). Nie wiem w jakiej będę formie, żeby grzebać w tych torbach, wolę mieć jakąś "segregację". Plus robię trzecią torbę do bagażnika z rzeczami, które mogą się przydać a nie muszą, np. poduszką fasolką, laktatorem, rożkiem (zależy w jakim szpitalu wyląduję). Z tej torby po prostu mąż będzie mi w razie czego przynosił potrzebne rzeczy.

reklama
Ja jeszcze się nie spakowałam a zostało 30 dni :eek:
Torbę mam dużą także spokojnie się zmieścimy z rzeczami
Pampersy biorę całą paczkę,bo po cc będziemy dłużej leżeć a przy pierwszej cesarce paczka wystarczyła mi do dnia wyjścia ze szpitala.

ja się zmieściłam w jedną torbę + kosmetyczkę taką większą.
JAK Ci się udało tego dokonać??? Czegoś wzięłaś mniej? Pampersy 42 sztuki, podkłady 5 sztuk - to połowa mojej torby. Torba jest duża, taka "wakacyjna" w sensie, wydawało mi się, że jest duża, bo na 2 tyg wakacje się w nią pakowałam.

Nie widziałam ze tutaj temat torby tez się pojawił. Ja nie mam dużej torby (tak mi się wydaje) i nie zmieszcze wszystkiego do jednej. Pola będzie miała swoją torbę :D

a ja w walizkę się spakowałam widziałam że tak u nas w szpitalu dziewczyny miały na kółkach więc łatwo sie z nią przemieszczac no i zmiesci sie wszystko co potrzeba ;-)

Ja mam torbę która ma kolka z jednej strony, a z tego co pamietam z pierwszego porodu to i tak salowa która na oddział zaprowadza to wszystko nosi.

Ja mam dla siebie torbe i osobna dla małej :) nie chciałam brać jednej wielkiej bo pomyślą ze się na dłużej chce tam ulokować :p

reklama
JAK Ci się udało tego dokonać??? Czegoś wzięłaś mniej? Pampersy 42 sztuki, podkłady 5 sztuk - to połowa mojej torby. Torba jest duża, taka "wakacyjna" w sensie, wydawało mi się, że jest duża, bo na 2 tyg wakacje się w nią pakowałam.

haha, normalnie :D mam dwa ręczniki dla siebie i jeden dla małego, kocyk, dwie koszule i dwa staniki do karmienia, szlafrok, dwa podkłady poporodowe, 6 pieluch tetrowych, ubranka dla małego i koszulę do porodu + opakowanie pampersów 42 szt.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry