reklama
gosha_88
Fanka BB :)
DObra, ja sie wymądrzać nie będe, bo w końcu miałam CC przy pierwszym, ale niech się wypowiedzą dziewczyny co rodziły już SN. Mi moje znajome mówią że nawet po ciężkich porodach nie odczuwają kompletnie żadnej różnicy. Faceci też chyba nie narzekają skoro niektórzy mają po 3, 4 dzieci;-) Kanał rodny to tak naprawdę jeden wielki mięsień, więc to kwestia czasu aż powróci do stanu przed ciąży. Oczywiście, każdy mięsień ma swoje ograniczenia, ale myślę że to nie kwestia wielkości dziecka a i ilości porodów.
Agnes92
Nie no mam nadzieje ze to jakis czas po porodzie a potem pomalu wraca do siebie wszystko... Tiaa nadzieja matka glupich, pewnie w praktyce wyglada to takbwisle cyce, skora na brzuchu, picza do kolan , rozstepy, celulit i licho wie co jeszcze
gosha_88
hahaha no u mnie z tych rzeczy co wymieniłaś to po pierwszej ciąży zostały mi cyce do kolan z mega rozstępami. Ale za to brzuch bez skazy i piczka też;-) A cyce to dlatego że mi urosły ładnych parę rozmiarów no i karmiłam ponad rok. Jak ci cyce tak bardzo nie urosły to zwisów wielkich też mieć nie będziesz, spokojnie.
A zresztą, ja tam ciągle sobie powtarzam że niedługo wygrywam w totka i sobie zrobię serię laserów na rozstępy a potem jakieś naciąganie skóry z cyców
A zresztą, ja tam ciągle sobie powtarzam że niedługo wygrywam w totka i sobie zrobię serię laserów na rozstępy a potem jakieś naciąganie skóry z cyców
kakakarolina
no to w praktyce wygląda tak, że nic się nie zmienia;-). Ja na początku miałam ciaśniej ale potem wszystko się unormowało. M mówi, że nie zauważył różnicy a głowa młodego wyglądała jak e.t. długa jak ogórek.
Agnes przesadziłas nie mam nic z tych rzeczy. W tej chwili wyglądam identycznie jak w pierwszej ciąży na tym etapie. Takie objawy to chyba po 50-tce
Agnes przesadziłas nie mam nic z tych rzeczy. W tej chwili wyglądam identycznie jak w pierwszej ciąży na tym etapie. Takie objawy to chyba po 50-tce
gosha_88
ooo właśnie, mi dużo koleżanek mówi że na początku to wręcz ciaśniej jest. U mnie rozwarcie doszło do 8cm i też jeszcze 2 miesiące po porodzie chodziłam jak kaczka, czułam że tam w środku wszystko mi się rozeszło a jak wrócilismy do sexu to m twierdził że jestem jak dziewica i własnie ciaśniej niż przed ciąża.. ale może to dlatego że te "pierwsze razy" po porodzie to nerwowe, boisz się że wszytsko będzie bolało
Agnes92
kakakarolina nie chcialam zeby wyszlo ze to do Ciebie czy ktorejs z Was Poprostu boje sie ze u mnie sie ,,zaczyna'' tzn. rozstepy na cycach od dawna mam, niedawno pojawily sie na tylku i kilka nawet na brzuchu(kupilam krem z AA mam nadzieje ze pomoze troche choc), celulit tez tylek dopadl To wszystko zalezy od elastycznosci skory i to sprawa indywidualna wiec nie mysl ze ja kogos chcialam obrazic, bron Boze:-(
kakakarolina
Z doświadczenia Wam powiem, że martwiłam sie dokładnie tymi samymi rzeczami co Wy teraz, kształtem ciała, myszki, połogiem, kupą przy parciu itp. co się okazało zupełnie niepotrzebnie bo okazało się to mało uciążliwą fizjologią. Tym razem martwi mnie tylko brak snu ;-) nawet ból już mam w doopie bo co to 3 ostatnie godziny harcoru i przechodzi jak ręką odjął ale niespanie dużo mnie kosztował zdrowia
Agnes absolutnie Cię tak serio nie zrozumiałam. Spoko loko;-)
Agnes absolutnie Cię tak serio nie zrozumiałam. Spoko loko;-)
reklama
Agnes92
Ufff to kamien z serca;-) No coz swoje trzeba przezyc i zobaczyc, nie da sie zdobyc doswiadczenia z teorii Ja czesto widze rozne rzeczy w czarnych kolorach a potem sie okazuje ze nadto przesadnie, ale chyba lepsze to niz podejsc do czegos lekko i przejsc zawod potem
Podziel się: