reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród - pytania, wątpliwości, wskazówki...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A ja z kolei mam nadzieje, że Synek urodzi się w terminie. Termin wg OM mam na 23/07. Do 15/07 mam sesję i muszę pozaliczać egzaminy więc mam nadzieje, że Dziecko będzie od małego punktualne i obowiązkowe i będzie się trzymało terminów:-)

reklama
Ja mam wrażenie, że moja się urodzi wcześniej... W ogóle się zastanawiam czy przypadkiem nie zaszłam cykl wcześniej, choć wymiary dziecka z usg niby się zgadzają z om. Mam tylko nadzieję, że nie zachce jej się wychodzić o wiele za wcześnie ;-)

Dziewczyny powiem Wam tak, ja pojde tam na wizyte i sprawdze co i jak.. POzadaje pytania a pozniej zdam Wam relacje :-D:-D:-D Kurcze co do tego szpitala w sosnowcu, to ja sie dowiem w takim razie dokladnie i napisze.. Bo sama nie znam dokladnie nazwy,. slyszalam tylko, ze sobie chwala...

Anija85 a kiedy się wybierasz tam do szpitala?
a ten szpital w Sosnowcu to czasem nie szpital nr 2? w centrum?

Byłam dziś zwiedzać mój szpital.
Ogólnie od zewnątrz wygląda super, w środku już o wiele gorzej. Ale bez tragedii. Po prostu widać, że nie jest to nowy szpital. Oddział malutki. Na porodówce jest 14 łóżek. W razie potrzeby dostawiają łóżka do sal. Ale jak sama położna mówiła rzadko kiedy zdarza się zapełnienie oddziału. 3 sale porodowe, w tym jedna do porodów rodzinnych z prysznicem. Pozostałe sale są w jedym pomieszczeniu, oddzielone tylko parawanem. W sali porodów rodzinnych i w jednej ogólnej są nowe łóżka porodowe, w drugiej niestety stare. Są piłki i worki sako, możliwość prysznica. Poród ogólnie aktywny, finał w pozycji "klasycznej".
Podsumowując, myślałam że będzie gorzej jeśli chodzi o warunki. Nie zajrzałam do łazienki a wiem, że jest jedna na oddział :/ Ale za to opieka jest bardzo dobra i na 99% będę chciała tam rodzić.

A ogólnie to jestem przerażona, że to już jest tak niedaleko...

Błonka
user-offline.png
24 maja na 13.30 mam wizyte u Dr Wieczorka... Zdam na pewno relacje...:tak: A w ogole,doszly mnie jakies ploty ze niby juz tam maja coraz lepsze wyposazenie w razie w... :confused:

twilight a kończyć musisz w klasycznej nawet jeśli nie chcesz? Podobno, przynajmniej tak mówiła położna w szkole rodzenia to podstawowym prawem jest możliwość rodzenia w takiej pozycji jak się chce. Mówiła jeszcze, że przy porodzie w pozycji wertykalnej w przypadku 9/10 nie ma potrzeby nacinania krocza.
Anja Jeśli chodzi o szpital w Sosnowcu to podobno jest ostatnio najbardziej modny w regionie Będzin i okolice i podobno jak nie ma ordynatora to sie właśnie rodzi w takiej pozycji jak się chce - tyle mówiła położna. A i są tam jeszcze dwa zespoły, jeden przeniesiony z tego szpitala który został zamknięty no i drugi, że tak powiem miejscowy. ogólnie jak pytałyśmy się który szpital poleca do w sumie do każdego ktoś ma jakieś zastrzeżenia tak więc ciężko stwierdzić.

reklama
Eve wiem, ale z drugiej strony jak nie będziemy znały swoich praw to mogą wszystko nam wmówić, że trzeba i koniec

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry