reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

poród naturalny czy cesarka?

Moj slubny tez o tym wie, wiec jak nie mam ochoty to mowie ze mnie kregoslup boli i gardlo (co by alternatyw nie szukal) :-D

:-D:rofl::-)

Zołza ja mam -7 w obu oczkach i pytałam mojej gin o cc przy takie wadzie. Powiedziała, że to stare przekonania (tak samo czytałam w książkach i w necie) i teraz tak naprawdę duża wada wzroku nie jest wskazaniem do cc. Tak naprawdę chodzi o stan siatkówki i tu już koniecznie musisz udać się do okulisty aby zbadał tą siatkówkę. Ja też się wybieram ale póki co mnie nie stać na kolejnego lekarza, może po wypłacie...
mi to samo powiedziała ginka co tobie traschka...ja mam startą jedną tarcze w oku ale sie to tez pewnie nie kwalifikuje...uf jeszcze tyleprzed nami badań .... a najgorsze jest to ze tak naprawde nikt ci nie zagwarantuje ze ci sie wzrok nie pogorszy....

Wiem, jakie są teraz przekonania, wiem, co sądzą o tym ginekolodzy [uogólniając, bo wiadomo, że nie wszyscy], wiem też, co mówią okuliści [też jasne, że nie wszyscy]. Wiem też, że po wysiłku gorzej widzę, a mojej chrzestnej poleciał wzrok po porodzie [choć ostatecznie ją cięli]. Jestem przeciwniczką skrajności, a wiem, że niektórzy ślepo każą rodzić naturalnie, niezależnie od wskazań [widziałam swoich pacjentów, którym na siłę kazano wychodzić dołem]... Biorąc pod uwagę to wszystko, chcę koniecznie pójść do dobrego okulisty, zostać porządnie i obiektywnie przebadana - i wtedy podjąć ostateczną decyzję.

reklama
no musze sie wybrac mam tutaj bardzo fajnego profesora okulistyki tylko ze on robi badania za 120 zł ktore trwaja godzine ale ostatecznie nie powie ci jaka masz wade bo twierdzi ze od tego jest optomerysta eh i znow trzeba wydac gdzies indziej 120 zł :]

a ja nie znam ani jednego okulisty w moim mieście, kompletnie nie wiem do kogo się wybrać... wisi to nade mną i męczy mnie, nie lubię tak.

AGATA R - napisz koniecznie jak szyjka. Czy miałaś skierowanie do doktor Dangiel ?

Nie miałam skierowania do doc Dangiel, moja gin mnie umownie, chodziłam do niej w poprzedniej ciąży bo mojemu synkowi w echo wychodziła zła kurczliwosc lewej komory, a ponieważ ja miałam zawał w połowie poprzedniej ciąży wiec teraz raz na miesiąc robię swoje badania a Dangiel je konsultuje.
A moja szyjka ma 15mm i niestety jest miękka, wczoraj założyli mi najmniejszy rozmiarem pessar, bo wymyślili ze jak go wcisna na sile to szyjka się wydluzy. Zobaczymy.
Forever dziękuje za pamięć .

reklama
Dzięki AGATA R, namiary mam ale nie mam żadnego wskazania do konsultacji, niemniej jednak pójdę na usg serca Młodej w inne polecane przez moją znajomą neanatolog miejsce, gdzie wizyta nie kosztuje 450 a 300 zł. :szok:

Do góry