reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

poród naturalny czy cesarka?

reklama
dziewczyny, mi też to grozi, ale lekarz powiedział, że łożysko przodujące może się podnieść do 32 tc. więc jeszcze 2 miesiące ponaaad do ostatecznej diagnozy. Ja jestem dobrej myśli.

A jeśli już tak zostanie to najczęściej robi się cc, bo jest jest zagrożenie, że łożysko urodzi się przed dzieckiem, co zagraża jego życiu!

PS. Nie mylić łożyska przodującego z łożyskiej na przedniej ścianie:)

HA!
Silvia a moze mi gincia mowila o lozysku na przedniej scianie :-D
musze podpytac na nastepnej wizycie... :sorry:
moze dlatego nic mi nie mowila wiecej o cc...
ale ja ciapa jestem, ale juz sie przestraszylam :sorry:

Silva czy tez masz niziutko brzuch? bo moj rozwinąl sie ale jedynie pod pępkiem - tez licze na to, ze lozysko jeszcze sie podniesie wyzej :))

zdecydowanie cc nie jest lepsze dla dziecka. Przy sn stopniowo oddzielane jest od mamy, a dwa że układ oddechowy i nerwowy lepiej reagują, jak wszytsko powoli idzie, a nie dziecko jest nagle wyciągnięte. Pediatra stwierdził u mojego dziecka traumę poporodową i problemy z poczuciem bezpieczeństwa :zawstydzona/y:

Larvunia - myślę, że raczej mówiła o przedniej ścianie, co jest po prostu informacją, może być na tylnej lub przedniej i tyle. Gdybyś miała predyspozycje do przodującego (czyli takiego, które częściowo lub całkowicie pokrywa wewnętrzne ujście szyjki macicy), to na pewno już byś wiedziała, także bez nerwacji:)

Gosiaczek, brzuszek mam normalny chyba... pępek mi się spłaszczył więc macica się rozpycha:) Ale za cholerę nie wiem jak to się ma do zachowania samego łożyska...

W piątek wieczorem idę na dodatkowe usg, żeby sprawdzić to i owo to podpytam dokładnie:)

reklama
moj brzuchol jest faktycznie troche dziwny, taka bombka pod pępkiem - ile sie czlowiek strachu naje ....
dobrze podpytaj, moja wizyta w poniedzialek, ale te 3 tyg oczekiwania na kolejne usg to dla mnie emocjonalny dramat, pomimo faktu ze codziennie mierze tetno detektorem

Do góry