reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PORÓD - nasze pytania, wątpliwości, obawy...

szczerze mówiąc musisz Pola wybrac inny wątek my to ejszcze prawie wszytskie przed porodem a na porodowke to przyjmują jak jest jakiekolwiek rozwarcie tak mi sie wydaje...chyba od 3 cm

reklama
Pola-faktycznie tu u nas to jeszcze nie jesteśmy na takim etpie jak pytania o szczepienia. Co do rozwarcia to nie ma reguły-co szpital o inaczej, napewno po odejściu wód przyjmują.

Wioluś mam pytanko do Ciebie.Powiedz mi jak to było u Ciebie z wodami bo z tego co pamiętam to mówiłaś że Ci przebijali w szpitalu to skąd wiedziałas że to już dostałaś najpierw skurczy

ANIU wstałąm rano i poczułam pierwsze delikatne skurczyki ,ale zjadłłam normalnie śniadanie i piłam herbatkę i zaczęło mnie strzykać z coraz większą częstotliwością .Wtedy wiedziałam że to na pewno już ale jeszcze poszłam się okąpać ,spakowałam się do reszty(wszyscy w panice) i kazałam dopiero dzwonić po pogotowie ,i chodziłam często do toalety w między czasie poniewaz tak mnie czyściło (nie miałam lewatyw) .Pogotowie w momencie przyjechało ale to była transportówka ,więc zawieźli mnie na pogotowie i tam czekalam na karetkę ściągniętą z niepołomic .W międzyczasie ściągnięto ginekologa z ośrodka który stwierdził już duże rozwarcie i do szpitala trafiłam z 7cm. rozwarciem i później wszystko poszło w expresowym tempie .W szpitalu od razu przebito mi pęcherz płodowy i akcje rozpoczęto na całego .

Dzięki Wioluś co ja bym bez Ciebie zrobiła :)
Wiesz mi wody odeszły przy pierwszym porodzie ale tak na wszelki wypadek wolałam się zapytać gdyby teraz mi nie odeszły.

Nie ma za co ANIU ,teraz pewnie też mi będa przebijać ,choć jestem już cała głupia przy tej ciąży ,jest całkiem inna niż tamte :laugh: :laugh:

Ja tą ciążę bardziej przezywam niż pierwszą a mówi sie że za drugim razem to człowiek już bardziej doświadczony a u mnie odwrotnie chyba jestem jakas nawiedzona :laugh:

ANIU nie tylko ty ,choć ja teraz już się uspokoiłam,po prostu czekam na rozwój wypadków.Trzeba się uspokoić bo inaczej można ześwirować :laugh:

reklama
Aneczka dobrze wiedziec....ja juz tez znalazlam odpowiedni sposob dla siebie... ;D ;D ;D ;D ;D

Do góry