reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród -nasze oczekiwania i obawy.

Nie wiem czy lepsze czy nie:no:Ja mialam wskazanie za 1 razem bo mialam ulozenie posladkowe wiec nikt mnie o zdanie nie pytał:no:Cieli i juz. Teraz tez mi okulistka powiedziala ze nie chce zebym rodzila wiec nie mam sie nad czym zastanawiac i analizowac czy to dobrze czy zle:no:Napewno teraz po 5 latach jest juz inaczej, z tego co wiem pionizuja po 5 h juz a wtedy wstalam nastepnego dnia. Duzo sie pewnie juz pozmienialo, napisze jak bede po:-D

reklama
Ja mysleez ze to kwestia tez tego jak sie goi ciało, bo jak ktos ma problem po zwyklym rozcieciu palca nozem kuchennym to po cieciu moze nie byc najweselej, a jak komus sie rany goja szybciutko to i po cieciu szybciej pojdzie:tak:Jak bylam na zdjeciu szwow byla dziewczyna po cieciu ktora isc nie mogla i biedna skulona stala a jak siadala to z wielkim wysilkiem - wiec sama widzisz. Znajoma juz 2 razy miala ciecie i mowi ze nie bolalo i smigala sobie bez zadnego wysilku zaraz po:szok:

Pieszczoszka cc to powazna operacja,jak kazda.Ja nie mialam szczescia jak Karolki.Bardzo zle ja znioslam,a mialam tylko znieczulenie miejscowe,a nie ogolne-a po bylo tak samo zle+problemy rozne sie pojawily.Ale jak juz pisalam,o tym opowiem jak juz wszystkie urodzimy.
Niestety teraz tez na 100% cesarka,a mialo byc tak pieknie,bo przez pare chwil myslelismy ze sie uda sn :-(

U mnie nie ma wskazań do cc i bardzo się z tego cieszę, oby nic się nie zmieniło. Gin trochę mnie postraszył dużym dzieckiem i tymi niemieszczącymi się barkami, ale mam nadzieję, że jednak będzie sn.
Termin z om mam na 3 maja ale gin powiedział, że tak koniec kwietnia powinnam się rozwiązać.

Ja uwazam, ze cc na zyczenie to glupota. Dziecko wydarte bez zadnej wczesniejszej akcji porodowej jest w szoku nie malym. W kazdym razie to operacja, dluzej sie do siebie dochodzi mysle i ja jestem na NIE.
Oczywiscie nie mowie tu o wskazaniach medycznych oczywiscie.

reklama
Ja uwazam, ze cc na zyczenie to glupota. Dziecko wydarte bez zadnej wczesniejszej akcji porodowej jest w szoku nie malym. W kazdym razie to operacja, dluzej sie do siebie dochodzi mysle i ja jestem na NIE.
Oczywiscie nie mowie tu o wskazaniach medycznych oczywiscie.

dokładnie potwierdzam ,jak bys my miały tak rodzić to dostałybysmy od natury zamek błyskawiczny na brzuchu:-D
Absolutnie jesli sa wskazania do cc to tak musi być i nie ma co się smucic , maluszki wtedy najważniejsze:tak:

Do góry