reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród....już.... tuż ......tuż...

Teddy, ja sę zgadzam z Małgosią, niezgrabnie zaproponował, ale jeśli masz do niego zaufanie to przemyśl to na spokojnie. Ja zdecydowałam się właśnie dla naszego spokoju skorzystać z opieki położnej podpisując umowę ze szpitalem. Płatne po fakcie, na podstawie faktury.
A co do wagi dziecka - nie wiem na ile jest to pewna waga, tzn. słyszałam, że waga z pomiaru w brzuszku kobiety i ta faktyczna może różnić się znacznie...

reklama
no ja miałam robione na nowym aparacie USG (nawet miał nagrywarkę DVD) ku mojejmu zdziwieniu.
Z OM termion mi wyszedł na 9 pazdziernika a z USG na 11.

Mi z wywiadu i z USG na 20 października wyszło, i to od początku. Planowany rozród. ;D
Ale Mały, juz taki duży, że w ubiegłym tydodniu wszystkie parametry miał określone na 35 tydzień i 2 dni

A można cesarkę na życzenie i ile to kosztuje??
Bo ja myślałam o tym ale muiszę wiedzieć ile kosztuje i ajk trzeba załatwić??

dzieki dziewczyny,

w sumie o umowie ze szpitalem tez byla mowa, nawet na poczatku... tam jeszcze dodatkowo w gre wchodzil pediatra...
ale na to to nas zupelnie nie stać, bo calość wychodzi 3500... stad wynikła rozmowa o tej niecalkiem oficjalnej mozliwosci...
sama bym w życiu czegoś takiego nie zaproponowala, bo dla mnie to okropne, że trzeba sobie takimi metodami zapewniac opieke... i zawsze bylam temu przeciwna... ale to chyba sami pacjenci tak lekarzy nauczyli...

z drugiej strony poród to dość specyficzny zabieg medyczny i rządzi się troche odmiennymi prawami...
to, że lekarz i połozna są "wynajeci" do bardziej szególnej opieki w godzinach pozadyżurnych nie znaczy, że pozostałe pacjentki sa pozbawione, lub gorzej obsłużone w ramach opieki standardowej... tak jak to sie ma często w przypadku innych schorzeń i oddziałów szpitalnych...
tak mi sie przynajmniej wydaje... albo tak sobie to tłumacze...

w ogole inaczej sobie to wszystko wyobrażałam - że ide, rodze, i wszystko jest w najlepszym porzadku... dotad unikałam informacji o porodach, ale im wiecej słucham i czytam, tym bardziej nie wiem co zrobić... i chyba sie zdecyduje...

teraz bardziej sie zastanawiam nad ta położna, nigdy z żadną nie gadałam i też wydawało mi sie, że kluczowa jest obecność lekarza, a coraz czesciej dowiaduje sie, że taka pani połozna to czasami wieksza role niz lekarz spełnia... i może faktycznie umowic sie z nia, pogadac o roznych rzeczach i potem miec ja przy porodzie... tutaj to juz kompletnie nie wiem co zrobić...

Teddy ja chyba na Twoim miejscu opłąciła bym sobie tylko położną,
ona na pewno dobrze się Tobą zaopiekuje.
Bo 3 500 zł to ejst bardzo dużo, pomyśl ile dzidzi by można za to kupić.

reklama
Moja siostra jest położną i moja koleżanka i obie powiedziały mi że opłacenie lekarza czy położnej to wyżucone pieniądze w błoto i to całkiem nie małe.Opiekują się Tobą tak samo jak pozostałymi rodzącymi,nie masz żadnej gwarancji że będziesz miała lepszą opiekę.W Krakowie cesarka 2000 zł

Do góry