Lilka455
Fanka BB :)
Laski mój mąż bardzo nie chciał ze mną rodzic, ale nie miał wyjścia mieszkamy za granicą i musiał ze względu na to gdyby były jakieś komplikacje żeby wyrażać zgodę oto i robił za tłumacza powiedział , że to było najpiękniejsze co w życiu przeżył poleca każdemu facetowiJa też niekoniecznie chcę rodzić z mężem. Może jeszcze w tej pierwszej fazie ok, ale przy partych to chyba nie. Nie wiem jak on by to zniósł. Na razie w szpitalu gdzie jak rodzić są jeszcze porodu rodzinne, ale znieśli odwiedziny, więc możliwe, że za 2 tygodnie porodów rodzinnych też nie będzie i sprawa się rozwiąże.
Mi to tak wytłumaczyła, że więcej powietrza ucieka i sił niż to warte, a siły trzeba kumulować na parcie, ale dobra położna empatyczna nie zwróci ci na to uwagi nawet jak się zess... Zaprzeproszeneim.A dlaczego jak polozna mówi, ze nie krzyczeć to nie krzyczeć?
Dziewczyny najważniejszy jest oddech ja też zawsze śmiałam się z tego : oddychaj oddychaj , ale jak przyszło co do czego przy rytmicznym oddechu i na skurczu mówić aaaa to ból naprawdę jest lżejszy i to o wiele