Ania8605 za poród rodzinny nic się w 2 nie płaci. Co do ciuszków możesz mieć swoje, ale wtedy raczej one już do Ciebie nie wrócą. Jak byłam u nich dowiedzieć się właśnie co mam przynieść to pielęgniarki z noworodków mi powiedziały, żeby na wyjście ze szpitala sobie przynieść, chyba że ktoś nie chce takich szpitalnych.
reklama
dzięki za informacje byłam dzisiaj zobaczyć ten szpital. I powiem szczerze że nawet jestem miło zaskoczona. Myślałam, że jest tam o wiele gorzej. Jak już zwiedziłam porodówkę itd. to zapomniałam się zapytać co trzeba ze sobą zabrać
guzik82 pozdrawiam Cię serdecznie i raz jeszcze dzięki
guzik82 pozdrawiam Cię serdecznie i raz jeszcze dzięki
ania8605 dla dzidzi kazali mi przynieść paczkę pampersów, chusteczki nawilżone, termometr, 2 pieluszki tetrowe, maść sudocrem lub chyba linomag (nie jestem pewna nazwy). A dla mamy: podkłady do porodu, podkłady poporodowe (takie duże podpaski), lewatywę Enema, maszynkę jednorazową, wodę mineralną w małej butelce, sztućce, szklankę i talerzyk. Ja sobie biorę jeszcze majtki jednorazowe, dwie piżamy( jedna na poród, druga po porodzie), szlafrok, klapki pozdrawiam
Witam! Ja mam termin na14 października. chciałam powiedzieć, żeby nie kupować sudokremu.pupy po nim strasznie odparza maluchom.tak się działo przy moim pierwszym smyku. a i jak zamierzacie karmić piersią to na oddziale można kupić specjalną maść przynoszącą sutką ulgę.i na prawdę przynosi ulgę. nie wiem ile teraz kosztuje - kiedyś była po30zł.
emilka87
Fanka BB :)
witam,
widze ze wątek upadł a szkoda.. moze uda nam sie go odbudowac..
Ja jestem jeszcze przed porodem takze za wiele na temat nie umiem powiedziec ale z checia zasiegnelabym porad kobiet ktore rodziły w naszej odnowionej "jedynce" i uczeszczały tam do szkoły rodzenia
widze ze wątek upadł a szkoda.. moze uda nam sie go odbudowac..
Ja jestem jeszcze przed porodem takze za wiele na temat nie umiem powiedziec ale z checia zasiegnelabym porad kobiet ktore rodziły w naszej odnowionej "jedynce" i uczeszczały tam do szkoły rodzenia
brownagula
Fanka BB :)
Są tutaj jakieś mamusie z Sosnowca??:-)
Słyszałam pozytywne opinie na temat odnowionej jedynki w Sosnowcu, i zastanawiam się czy tam nie rodzić
Niby mam jeszcze troszkę czasu, ale myślę że warto zaczerpnąć opinii żeby później nie żałować
Słyszałam pozytywne opinie na temat odnowionej jedynki w Sosnowcu, i zastanawiam się czy tam nie rodzić
Niby mam jeszcze troszkę czasu, ale myślę że warto zaczerpnąć opinii żeby później nie żałować
reklama