reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród czyli - Koniec naszej "drogi" tuż tuż

ja myślałam że w nocy urodze pełno skurczy takich mało bolesnych i dwa takie ostre:szok: uciekam do szpitala na ktg:tak:

reklama
Tez mi sie wydaje ze MRs jest juz po :-)...

A ja jestem po dobrym sexe z mężem ;-)....i dzis wlasnie miałam takie bóle jak na miesiączke , takie delikatne pobolewanie.....no jakbym jutro sie rozdwoiła to by było fajnie i tata by był i cała niedziela przed nami...

No ale jak na razie to brzuch jest a ona nadal tam siedzi :-)

Mnie brzuch pobolewa już ponad tydzień jak na okres i wiem już, że wcale to nie jest zwiastunem rychłego porodu, bo jakoś nadal nie urodziłam :baffled:

Byłam wczoraj u lekarki. Nie zbadała mnie wewnętrznie, bo uznała, że tydzień temu nie było rozwarcia jak mnie badała, więc nie będzie mnie męczyć. Zrobiła mi usg i wszystko w porząsiu, wody utrzymują się na poziomie, ruchy oddechowe maleństwo ma...Powiedziała, że najlepiej żebym w weekend urodziła...fajnie tylko jak ja mam to zrobić :confused: Jeśli nie urodzę w środe do szpitala do porodu już...załamka :sick:

A seks na mnie w ogóle nie działa...

Mi robili w szpitalu jak byłam na wywołaniu i muszę powiedzieć, że wiele krzyku o nic...nie wiem czemy wszyscy to tak przeżywają, ale trwa to zaledwie kilka sekund a po minucie już się siedzi na kibelku... :-p
Dokładnie :tak: Tak się bałam lewatywy, cewnikowania.. Lewatywa była nieprzyjemna, bo miałam wrażenie, że zaraz pęknę, albo gorzej - nie utrzymam :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: Ale nic poza tym - zero bólu :happy:
Zakładaniem i wyjmowaniem cewnika straszyła mnie siostra, że tak strasznie boli.. No cóż, mnie nie bolało :no:

Ogólnie i jedno i drugie to nic strasznego :tak:

Ja powiem szczerze, że nawet wolę aby zrobił mi to profesjonalista, który na codzień się tym zajmuje, a nie samemu się siłować w domu, albo jeszcze prosić męża o to, który podejrzewam miałby problem żeby zrobić to tak samo szybko i bezboleśnie co pielęgniarka ;-)

Witam :) ja dzisiaj mam 39 tydzien i strasznie sie niecierpliwie,bo wlasciwie nie mam zadnych konkretnych objawow, oprocz pobolewania w pachwinach i kosci lonowej,, nio i od czasu do casu boli miesiaczkowych, skurcze tez mam bardzo delikatne,, cos czuje ze moja dzidzia nie spieszy sie specjalnie na ten swiat..a ja juz bym tak bardzo chciala ja zobaczyc:) ..chociaz troszke sie boje bo czeka mnie cesarskie ciecie ..

właśnie byłam na ktg zapis ok:tak: rozwarcie i szyjka tak jak ostatnio, ale nieziemsko się wkurzyklam bo dzisiaj i jutro nie ma miejsc na porodówce:wściekła/y: i właśnie jak wróciłam do domu to na wkładce miałam jakieś brązowawe plamy:sick: fajnie jak zaczne rodzić dzisiaj a tu brak miejsc:baffled:

no właśnie nie:no: teraz boli mnie dół brzucha ale to chyba ze zdenerwowania że nie ma miejsc na porodówce:wściekła/y:

to ja już nie rozumiem tego ktg :no:
ciebie, jak piszesz łapią skurcze, a ktg ich nie pokazuje...ja skurczy nie czuję a wg ktg jakieś tam delikatne wychodzą..dziwne to wszystko :baffled:

a jeśli chodzi o miejsce w szpitalu to co, jakbys przyjechała to cię odprawią z kwitkiem?

reklama
no własnie to ktg jakieś dziwne jest:confused: no właśnie tak sie zastanwiam co będzie chyba będe musiałą jechać do innego szpitala:wściekła/y:

Do góry