reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród czy cc

Ja podczas porodu SN dostałam znieczulenie, które niewiele zmieniło. A miałam potworne bóle krzyżowe...
A tak wogóle to przy cc nie ma narkozy 🤦‍♀️Kobieta normalnie świadoma jest.

reklama
Dostałam znieczulenie, ale żadnej ulgi nie poczułam. Miałam wrażenie, że mi kręgosłup pęknie. Za to ostatnia faza porodu bezproblemowa - 2 parte i dziecko było na świecie :)
Poród cc w narkozie nie jest w standardzie. I raczej rzadko się tak robi.

Dostałam znieczulenie, ale żadnej ulgi nie poczułam. Miałam wrażenie, że mi kręgosłup pęknie. Za to ostatnia faza porodu bezproblemowa - 2 parte i dziecko było na świecie :)
Poród cc w narkozie nie jest w standardzie. I raczej rzadko się tak robi.

Dość często :)
Owszem, preferowane jest znieczulenie zzo/podpajęczynowkowe ale jest wiele wskazać do zo - w tym brak zgody pacjentki na inne znieczulenia :)

reklama
hej a ja mam trochę inne pytanie. Rodzilam dwoje dzieci sn, ogolnie wolałabym znowu naturalnie. Jednak w tej ciąży, 16 tydzień, po pierwsze jest przeciwskazanie do cc, ponieważ mam trombofilie wrodzona. A z zdrugiej strony niepowinnam rodzic sn , ponieważ mam wykryte paciorkowce. I co teraz ? Mialam paciorkowce zaleczone jednak znowu się ilość zwiększa dosyć sporo. Będę konsultowała z lekarzem oczywiście ale na ta chwile nie wiem co gorsze.
Syn sie urodził sn , od razu po antybiotyk , wysokie crp. Po miesiącu zapalenie płuc, i problemy z migdałkami. Najprawdopodobniej od paciorkowce wlasnie. Nie chce narażać dziecka na takie przeżycia.

Do góry