reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

POROD:)co?gdzie?kiedy?z kim?jak?itd

agusia24 oczywiscie ze zaraz napisze, mysle ze to bedzie dopiero po dlugim weekendzie...i tez nie wiadomo czy od razu w poniedzialek, czy mnie jeszcze nie potrzyma w ciazy...
a ja sie troche boje, zeby sie wczesniej akcja porodowa nie zaczela..
My tez z mezem bysmy chcieli zeby Mateuszek byl juz z nami :) :) :) :)

i jeszcze nie wiadomo czy u Ciebie nie zacznie sie wczesniej..
ciekawe jak tam sumka, mial dzisiaj isc na ktg i do gina chyba....
no i klamka...
dziewczyny odezwijcie sie!!!!
:) :) :) :) :)

reklama
Melduję się uprzejmie, że jestem ;D Choróbsko nadal obecne ale idę dziś do gina więc zapytam czy mam brać antybiotyk czy nie, bo na razie go olałam z waszą pomocą. A o 13 idę na KTG, ale z tego co widzę i czuję, to chyba lipiec będzie moim miesiącem :( :( :( :( Nie mam nawet pół skurczyku i to po parogodzinnym spacerku :(

Hej! U mnie ciągle nic. 3 dni temu pojawiły się skurcze. W sobotę były co 1/2-1 h. A wczoraj znowu cisza. Dziś idę na usg i do gin. Wiecie okropnie się boję nacięcia krocza. Boję się tego bólu potem. Normalnie nie mogę o tym myśleć bo zaczynam płakać. :(

Ja też jestem cały czas podwójna :D ;D Dzisiaj usg, jutro ktg kolejne........ A co z AniąSorshą??????? U mnie żadnych objawów oprócz niewoelkich skurczyków. EMILKA WYŁAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D :D

Jejku Klamko to ty juz powinnas byc rozdwojona !;D Ja mam termin w czwartek ale ide do szpitala w srode ( mam nadzieje ze mnie nie odesla !!!) i bede na kolanach chodzic za lekarzem zeby wywolywal ;D

A gdzie ty rodzisz Asiu??? Bo ja w Wawie na Madalińskiego i tutaj 10 dni po terminie wywołują. Na Karowej też.

Sumko - jak wrocisz od gina, to pisz od razu co Ci powiedzial, jak tam szyjka, i rokowania na porod....no i co z tym antybiotykiem..a czujesz sie lepiej???
ja tez nie mam skurczy, tylko twardniejacy brzuch, wczoraj pozwolilam sobie na spacerki nad Zegrzem ale na szczesciej nie stwardnial bardziej..
a dzisiaj taki upal, ze chyba wyjde z domu poznym popoludniem dopiero.....

Nemezis - z tego co pisza dziewczyny, to krocze szybko sie goi!!Takze glowa do gory!!:))))
Klamka - posmyraj Emilke w stopke, zeby wyszla albo obiecaj jej jakas nagrode za wyjscie szybkie....i zaczynamy przekupstwa... ;D ;D ;D
Asiu - zycze zeby udalo sie bez wywolywania....jeszcze do czwartku jest troche czasu....

a zawsze mi sie wydawalo ze maluszki rodza sie w wiekszosci przed terminem....

Nemezis pisze:
Hej! U mnie ciągle nic. 3 dni temu pojawiły się skurcze. W sobotę były co 1/2-1 h. A wczoraj znowu cisza. Dziś idę na usg i do gin. Wiecie okropnie się boję nacięcia krocza. Boję się tego bólu potem. Normalnie nie mogę o tym myśleć bo zaczynam płakać.  :(
Nemezis ja czułam nacinanie ale w porównaniu z bólami krzyzowymi to była pieszczota ;D za to potem bolało mało - odrazu siadałam bez żadnych kółek itp wynalazków, po powrocie do domu ból utrzymywał sie co najwyzej na poziomie porzadnego obtarcia. teraz jeszcze troche szczypie ale to głównie jak mi sie szwy wewnatrz rozpuszczaja i wyplywaja. nazewnatrz zdjete i prawie juz nic nie widac. Takze nie obawiaj sie - jak dobrze zrobione to nie musi byc źle,,,

Melduję się po KTG oczywiście zapis piękny tętno miarowe tylko skurczy brak. :( Szyjka miękka i długa i przepuszcza na razie paluszek :(
Moje przeziębienie to może być alergia na jakieś fruwające cholerstwo, więc antybiotyku mam nie brać tylko bioparox i krople do nosa dla alergików.
A więc dziś była moja ostatnia wizyta w przychodni następna 22.06.06 na KTG dla przeterminowanych :mad: :mad: :mad: :mad:
Ogólnie dolinka i zalecenia długie spacery, sex, maltretowanie brodawek i brzuszka :( czyli prognoza bardzo zachęcająca :(

reklama
sumka- dobrze ze chociaz miekka szyjka:)))
I cale szczescie ze nie wzielas antybiotyku...
ja na moje alegrie i zatykanie nosa, tak jak Ci pisalam biore xylometazolin dla dzieci 0,05% - mi bardzo pomaga, oddyka nos natychmiast, jest bez recepty...
Pij duzo mineralnej, napojow - to tez pomaga rozzedzic glutki...
Do 22.06 jeszcze moze sie sporo wydarzyc, takze nie martw sie...: :) :) :) :)
Ide sie zdrzemnac a pozniej do ginka..zobaczymy co powie.....

Do góry