reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POROD:)co?gdzie?kiedy?z kim?jak?itd

Aniu wybrałam Madalińskiego. Sutki masuje, seks tez jest ale rzeczywiście nic nie pomaga. Te nasze córki jakieś buntowniczki:)))) ;D :D

reklama
u mnie moze i by zaczeło i poszlo, gdyby moja Malutka była główką w dól..Już sadziłam, ze sie wszystko przyspieszy o jeden dzień, bo miałam dosć silne skurcze ok 16..ale się uspokoilo..i dobrze- bo..
po 1 - odebrałam prace !!! i muszę ja poprawić. Zrobiłam fotki, później druków tysiące, oprawa i jeszcze ostatnie spojrzenie promotora(mam nadzieję,z e ostatnie0 i - ale to juz nie ja - koleżanka wiezie mi ja do Wrocka..uff..max stres! by zdazyć :mad:
a po 2 - jutro mamy wazną sprawe u notariusza i muszę byc osobiscie, a tak w srode ...i ok tyg wypadam z "normalności" a tu bardzo zalezy nam na czasie, wiec wszystko zapiete na ostatni guzik( ba - peka w szwach - bo ciezko mi sie wyrobić :-[ :p
do tego zaraz spadamy pożyczyc dodatkowy aparat, by nasz w razie czego ...(odpukac - gdyby zaszwankował - byl zapasoy)..
i zaraz idziemy prasować i zakladac posciel Malutkiej ;) (jak mi sie uda- sie wyrobię;):):) to wkleję fotki:)

Klamka - ja mialam rodzic na Solcu....ale juz sie zaczal remont..
I teraz kombinuje gdzie indziej..moze sie uda na Zelaznej...zobaczymy....

Rusalko - ty masz tyle do zalatwiania przed samym porodem...niesamowita jestes:)))))Powodzenia z praca :) :) :)
I koniecznie wklej fotki:))

U mnie tez zadnych oznak porodu..moze tak jak pisze Rusalka -gdyby malenstwo bylo glowka do dolu, to by sie cos juz dzialo....
a tak to zero skurzcy..ja sie akurat ciesze, bo mi zalezy zeby Mateuszek jeszcze podrosl troche :) :) :)

Dziewczyny a u mnie dziecko od dawna niemal utwkilo w kanale rodnym ( tak sie pcha ) i tez nic :(
Brzuch mi wisi, siedziec nie moge od miesiaca ...Pije od tygodnia napar z lisci maliny, biore wiesiolek i co ? Nic. Ok , odkad odstawilam magnez mam twardy brzuch przez wiekszosc dnia i kilka razy mialam skurcze takie jak miesiaczkowe ale to przeciez tez o niczym nie swiadczy...
Jeszcze bardzo niesmiale ale masuje sutki, boli mnie i tyle, ale dzis musze postarac sie wytrwac dlugo , przy jednym 15 min minimum bo lekarz ma jutro dyzur ( a ma tylko w srody !)
Jesli do srody przyszlej moje starania beda bezskuteczne to tez ide na wywolanie Anius, wiec lacze sie z Toba w cierpieniu ;)

Rusalko
dla Ciebie to rzeczywiscie kazdy dodatkowy dzien z dzieciatkiem jeszcze w brzuszku jest wazny, w Twoim przypadku to uzasadnione ze chcesz jeszcze przetrzymac ;)

No to ja na krotko bo jak dobrze odczytuje objawy to chyba sie zaczello :o!!
Chop stracilam wczoraj i trace jeszcez resztki z lekkim krwawieniem, skurcze mam co 5 minut i to dosc intensywne no i zobaczymy co bedzie. W ulotce mam napisane ze do szpitala zglosic sie trzeba po dwoch godzinach takich intensywnie rosnacych skurczy wiec ide mierzyc i skakac na pilce bo nie dam rady tu siedziec. Wogole spodziewalam sie innych boli (ups przerwa na oddychanie....) a tu tak sie czuje jakbym co 5 minut extra mocne bole miesiaczkowe dostawala - najgprzej czuje to kregoslup..
Ok zmykam bo naprawde nie daje rady...
Trzmajcie kciuki aby to bylo to i w miare szybko poszlo....

Cicha trzymaj sie i szybkiego porodu ;D ;D ;D
A ja nie mogę jeszcze rodzić bo się strasznie przeziębiłam i gdyby zacząło mi się teraz, to nawet nie miałabym siły wypchnąć dziecka ;D ;D ;D Mam okropny katar i ból gardła. Też mi sie nie miało kiedy przyplątać to cholerstwo

reklama
Do góry