reklama
aniasorsha
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Chyba pozostaje po prostu czekać... Zasadniczo wpływ mamy i tak marginalny na termin porodu.
Ja mam tylko nadzieję, że mi nie każą długo "przenaszać" w razie czego, bo jestem drobna (teraz 87cm w biodrach), a moja mała Oleńka kawał baby - w zeszłym tygodniu na usg miała 3500g, co oznacza, że przez 2,5 tygodnia od poprzedniego USG przybrała 600g!!
Ja mam tylko nadzieję, że mi nie każą długo "przenaszać" w razie czego, bo jestem drobna (teraz 87cm w biodrach), a moja mała Oleńka kawał baby - w zeszłym tygodniu na usg miała 3500g, co oznacza, że przez 2,5 tygodnia od poprzedniego USG przybrała 600g!!
aniasorsha
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Oj nie wiem... Ale lekarz powiedział, że przejdzie... A tak sie teraz zastanawiam, czy nie powiedział, bo norma, czy nie chciał mnie straszyć??
Rzeczywiscie Olenka to kawal kobitki )))))Zeby moj maluszek tak ladnie na wadze przybieral tygodniowo)) :laugh:
AniuS a na zdjeciu z USG nie masz...tam sa zawsze pomiary...
A jesli Ci powiedzial, ze przejdzie, to pewnie tak jest
AniuS a na zdjeciu z USG nie masz...tam sa zawsze pomiary...
A jesli Ci powiedzial, ze przejdzie, to pewnie tak jest
tez mi siętak wydaje - dopiero jak jest powyżej 40 cm to moze być kłopot. MOja ma maleńką główke a ja dupki raczej nie mam maleńkiej ;D ;D ;D wie cisę pocieszam że skoro tak długo musze na nią czekać do chociaz bedzie szybko i nie bardzo boleśnie - mam nadzieję że chociaż tak mi natura wynagrodzi to wieczne czekanie
aska outada
Mama czerwcowa' 06 Fan(ka)
Dziewczyny ale RYCYNA naprawde powinna zadzialac bo poza pobudzaniem jelit pobudza tez macice i zmiekcza szyjke . Ja napewno wyprobuje.
Głuszek, proponuje tak jak slyszalam od dziewczyn 3 razy dziennie po 1 tabletce wiesiolka , a podobno dziala o wiele bardziej hardcorowo wsmarowywany w okolice pochwy . Co do kawy to nie pamietam czy biala czy nie ale sprobuje mala czarna , pojedyncze espresso.
Głuszek, proponuje tak jak slyszalam od dziewczyn 3 razy dziennie po 1 tabletce wiesiolka , a podobno dziala o wiele bardziej hardcorowo wsmarowywany w okolice pochwy . Co do kawy to nie pamietam czy biala czy nie ale sprobuje mala czarna , pojedyncze espresso.
Kurcze powiem wam ze z ta rycyną to moze być róznie..... ja tam sie trochę boję teg olejku - bo ponoś przenika on do dziecka i ona też moze walnąć smółkę do wód i się robi nie wesoło...... Misiaq o tym pisała - także ja już sama nie wiem. ale wiesiołak wypróbuję.
Ja jeszcze słyszłam o olejku różnaym do kąpieli zresztą pewnie znacie tą stronę ale wklejam jeszcze raz:
http://umamy.homestead.com/porod.html
Ja jeszcze słyszłam o olejku różnaym do kąpieli zresztą pewnie znacie tą stronę ale wklejam jeszcze raz:
http://umamy.homestead.com/porod.html
reklama
Podziel się: