reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POROD:)co?gdzie?kiedy?z kim?jak?itd

reklama
cicha- dokladnie wszystko sie przydaje....:))))
gluszek - mojej kolezance lekarz zrobil cos a la masaz szyjki i urodzila nastepnego dnia, a z przyspieszaczami tak jest ze na niektore z nas dzialaja a na niektore nie...jeszcze sprobuj wchodzenie pod gore-moja kolezanka weszla na duza gorke i urodzial nastepnego dnia:"))I nie przemeczaj sie az tak bardzo,zebys miala sile rodzic ;)
A kocyk Kryp- taki mieciutki:))) :) :) :)Rzeczywiscie jest spory, inne kocyki to mam takie malutkie...

Basia
- masz fajnie, rozwarcie zrobilo Ci sie bez bolesnych skurczy...w szpitalu polozna mowila ze tak moze byc:)))Nie wiem do ktorego centrymetra co prawda... ;) ;)

Wczoraj Aniu polazłam - przez godzine chodziłam jak ta rąbnieta i NIC!!!!!
na mnie nie działaja żadne metody - zaraz idę myć pozostałe okna i podłoge na kolanach - moze cos mnie ruszy ::) :p

Głuszek a co do przyspieszaczy to czytalam nie jedna wypowiedz ( mam ktore stosowaly ) ze kawa mocna espresso natychmiast pobudzila akcje porodowa. Pily taka kawe z automatu nawet bedac juz w szpitalu , gdzie akcja porodowa nie chciala postepowac. Ja pije napar z lisci malin i zaczelam brac wiesiolek moze tez sprobuj ? Ale jak dla mnie to ty juz jestes totalnie ' na wylocie' i to kwestia dni albo godzin nawet ;)

Ja z przyyspieszaczy zamierzam stosować tylko hormony męża z czego chłopak bardzo się cieszy  ;D ;D ;D Co prawda z moim bębenkiem metoda ta nie jest łatwa, ale chyba skuteczna  ;D ;D ;D
No i ananasik, ale tu zaczyna działać lenistwo bo trzeba go przynieść ze sklepu, a ztym gorzej ;D

ananasik nie działa
herbatę wypiłam całe opakowanie...
sex nie działa (ponadto mąż sie stresuje ;D ;D ;D ;D ;D ;D)
spacery nie działają
okno też nie (pewnie za mało umyłam bo tylko jedno!!!!!!!! ;) ;) ;) ;) ;))

Asiu a ile bierzesz tego wiesiołka (tez io nim słyszałam), kurcze ztą kawa trzeba spróboewac - ale musi być czarna czy mmoże być biała? Czy nie ma to znaczenia?

gluszek - jej ilu przyspieszaczy Ty juz sporbowalas, a moze nastaw sie psychicznie na jakis dzien i zadziala:)))) o kawie nie slyszalam....
A z oknami..pewnie jak umyjesz pozostale to tez nic, sie tylko narobisz...jakies porzadki na gornych polkach porob, zebys musiala rece do gory wyciagac albo firanki pozawieszaj - jak masz....

sumka - Ty stosujesz bardzo przyjemny przyspieszacz....ja jestem wyposzczona...buuuuuu..na razie nici z przytulanka....

Rozmawiałam z moim ginem na tematy tych "przyspieszaczy", ale powiedział, że zasadniczo wszystkie sprawy "pokarmowe" są do kitu i juz najpewniejszy to właśnie seks. No więc używam męża ile wlezie :) ale chyba też nie za bardzo działa...
Pytała też, czy jak umyję okna (myte już były 3 tygodnie temu) i wypiorę dywan, to coś ruszy, ale powiedział, że przy mojej szyjce zwartej, to sie conajwyżej zmęczę i spocę... A co do podnoszenia rąk do góry i prac wysiłkowych to powiedział, że on odradza, bo to może prowadzić do patologicznego porodu, krwotoków itp... Brrrr... okropieństwo...

jej..nie wiedzialam...okropne...dobrze ze napisalas o tym...czyli najlepszy seksik.... ;) ;) :laugh:

reklama
AniuS my mamy podobne szyjki ;D Długie piękne i zwarte ;D Ja jak leżałam na patologii po terminie to właśnie mi zakładali na szyjkę żel zawierający prostaglandyny i po 2 aplikacjach było już po wszystkim ;D ;D ;D I stanowczo uważam że metoda domowa z prostaglandyną jest o wiele przyjemniejsza niż ta w szpitalu a na pewno nie mniej skuteczna ;D

Do góry