reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POROD:)co?gdzie?kiedy?z kim?jak?itd

z tymi wodami to tak zle przewaznie nie jest na szczescie

a mi suwaczek sie zatrzymal....nie kwalifikuje sie juz nie ciezarna wiec nie pozostalo mi nic innego niz w nocy urodzic ;D

reklama
a wiec Agatatje trzymamy Cię za słowo ;D ;)

Co do oszczędzania sie..hmm..po dwóch przespanych dniach..i dzieleniu go miedzy wyrkiem a wc mam jakąs mega energię:) siły mi wróciły i dziś juz posprzatałam w kuchni, naczynia pomyłam, podłogi, okno, zrobiłam pranie, częśc ciuszków poukładałam w szafkach, poprasowałam...itd..przyszykowałam sobie już parapety do malowania(odswiezenia)..ale pędzla nie moge znalexć..kurcze, a mąż zwiał mi na uczelnie..a chciałam zrobić niespodzianke:)..Podsumowujac.."czuje pismo nosem"..niedługo poród:)!

myslisz Rusalko ze to przeczucie? ;D mi zostalo jeszcze wyprasowac resztke pieluch tetrowych, posciel, ubrac lozeczko i ogolnie sprzatnac w malym pokoju bo jeszcze lekki balaganik i w sumie juz wszystko. no torby do szpitala dalej nie spakowalam :p ale tak sobie obmyslilam ze przygotuje 3 torby. w pierwszej tylko moje rzeczy jakby chcieli mnie polozyc w celu obserwacji, w drugiej rzeczy dla mnie na poporodzie i rzeczy dla dzidzi ( w naszym szpitalu dla dziecka trzeba tylko pampersy, chusteczki do pupy i kilka tetrowych, ubranka i rozek daja szpitalny i raczej nie polecaja swoich zabierac bo wiadamo - moga niechcacy zabrac jako szpitalne), a w trzeciej ubranka na wyjscie dla malej no i dla mnie jakies szmaty.tak to sobie obmyslilam bo jakbym miala isc lezec tylko dla samego lezenia a porod za 2 tygodnie to po cholere mi paka podpasek i pampersy? tylko beda draznic oko. a jak bede jechac do szpitala ze skurczami juz to zabiore 2 torby ;D ;D ;D I tak jak sie pakowalam do szpitala na te 10 dni na "dokarmianie" to mialam torbe wieksza niz w podroz poslubna i wygladalam jak rumunka hihihi.
Nawiasem dzisiaj drugi dzien pobolewa mnie w dole brzucha jak na okres ale brzuch miekki. i najgorsze ze wczoraj pobolewal mnie tez krzyz jak na okres... czyzby zapowiedz boli krzyzowych przy porodzie :mad: Pocieszam sie ze to moze dlatego ze caly wieczor przesiedzialam przy desce do prasowania i moze to dlatego.

a tak z innej beczki to na moim balkonie dwa dni temu golebie zalozyly gniazdo i od wczoraj maja jajko ;D Chyba inkubacja trwa 14 dni wiec razem z golebica mamy podobny termin hihihi

A u mnie bóle miesiaczkowe wciaż trwają i są coraz mocniejsze, nie moge leżec, pomaga tylko chodzenie, brzuch twardy jak kamień, a do tego uczucie rozrywania od środka.....mam nadzieję, że to tylko gorszy dzień............

U mnie bolącu brzuszek od środy dzisiaj mialam kłucie w dole brzuszka ale jak chodzielam to jakos przechodzilo teraz ja siedze to czuje je spowrotem od poczatku tyg czuje ze muj synek urodzi sie duzo wczesniej a termin mam na 27 czerwca 7 czerwca mam wizyte ale chyba pojade z torbą bo moze sie okazac ze juz pojade do szpitala ostatnio z męzem myslelismy ze bedziemy juz jechac do szpitala bo mialam takie skurcze i w brzuszku i w dolnej czesci kregosłupa ale jakos przespalam noc tylko nastepnego dnia z samego rana poleciala mi krew z noska z oslabienia bo nie spalam cal noc tylko czuwalam co mi przyniesia ta noc brzuch mi sie obniżył i zauważylam zwiękrzona jasna wydzieline z kanału rodnego a czytalam gdzies ze to sa oznaki zblizającego sie porodu nawyciągalam sobie gazet ktore pisza o porodach i czytam bo ostatnio mam wrazenie ze moge nie zauważyc poczatkow porodu chociaz to chyba nie możliwe
Dzisiaj chcemy pojść z mężem na długi spacer bo u nas ladna pogoda i nie chce nam sie siedziec w domu torba juz jest spakowana i czeka tylko na zabranie łóżeczko rozłożone komoda juz złożona poukładane w niej ubranka tylko czekają na kacperka  :laugh: :laugh:

Jestem z siebie dzis dumna:)- wysprzątałam mieszkanko- i błyszczy jak ta lala :)- ach gdyby był pedzelek to ten parapecik bym sobie odświezyła...:) a i chciałabym jeszcze odświeżyc kuchnię ::) ...chcę cytrynkowy suficik ożywić;)..no, ale za to choćbym nie wiem jak chciała już sie nie zabiore - ba - nikt mi na to nie pozwoli ( ja bardzo lubię malować ;) coż..teraz tylko te dwie drobnostki...i jeszcze chce dokupić półeczkę nad łóżkiem, ...za tydzien z hakiem założymy Malutkiej posciel, baldachimek:) i wsio:)!..no- i wówczas mogę jechac rodzic ;) !

Rusalko..ja tez mam ochote sobie pomalowac....ale nic z tego....
U mnie byly zakupy rozny pudeleczek na pampersy,waciki itp w Ikeii i jeszcze sliczny niebieski kocyk przy okazji, musze go wyprac...
Do kupienia pozostaly mi 2 cienke czapeczki..i rzeczy z apteki....
Brzuszek mi twardnieje od czasu do czasu, biore Nospe 2x dziennie.....oby do czwartku, do wizyty u gina.
Mateuszek caly czas nieobrocony...

Aniu76 ja też własnie wracam z IKEI z pojemniczkami na pierdółki ;D ;D ;D ;D, a swoją drogą jest tam mnustwo fajnych rozwiazań ;D

dobrze macie z ta Ikea - ode mnie to 5 godzin jazdy wiec trzeba taka podroz porzadnie zaplanowac :(

Ja dosc dlugo szukalam jakich ciekawych pojemnikow/koszykow na drobiazgi aby postawic na komode i w koncu w troche desperackim odruchu a troche z nudow przynioslam z garazu 2 skrzyneczki po winie (takie gdzie mieszcza sie 3 butelki) wyslalam pielucha tetrowa i mam pojemniki. Praktyczne a przy tym na moj smak niezle to wyglada ;D ;D

reklama
sumka- ja kupilam te 3 pojemniki do powieszenia na lozeczko - biale i 3 takie male-niebieski, zielony i przezroczysty na pierdolki - sa super..
cicha - niezly pomysl z ta skrzynka na wina. Ja w takiej skrzynce trzymam przyprawy:) )) ;D ;D ;D

Do góry