reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POROD:)co?gdzie?kiedy?z kim?jak?itd

Dziewczyny brzuch mi opadł ! :D

Agatatje, tobie tez opadł wiec powiedz prosze czy miałaś takie wrazenie pieczenia skóry brzucha ( od naciągniecia ) w gornej jego czesci ??? Od wczoraj boli mnie tam skora- doslownie- jest nadwrazliwa. W nocy mialam bole jak miesiaczkowe, zrobilo mi sie niedobrze ale za 30 min wszystko przeszlo. Jednak brzuch jest coraz czesciej twardy.
Maluszek probuje sie przeciagac w tym malym 'worku' ale taka bidula niezdarna bo tam malo miejsca :D

reklama
Asiu nawet jeżeli lekarz stwierdzi, że malenstwo przejdzie, to i tak nie możesz być 100% pewna porodu naturalnego - bo może się na przykład okazać, że pępowina jest za krótka i po paru godzinnych męczarniach zdecydją o cc.
Tak miala moja znajoma, lekarza nie wiedzieli co jest grane, zwłaszca ze był to już 3 poród znajomej, a poprzednie dwa były naturalne i bez problemów.

I wlasnie dlatego moje drogie nie nastawiam sie na nic konkretnego, poprostu prosze tylko Boga zeby porod nie byl podbobny do moich miesiaczek pod wzgledem 'doznac zoladkowych' :D Bolu nie da sie uniknac ale te wymioty i ogolny bezwlad mnie przeraza. Lekarz powiedzial ze dostane kroplowki ( mam to zaznaczyc na wejsciu ) i moze to jakos przezyje :D

Ja mam napewno cesarke metoda Misgav-Ladach, Oliwia po wczorajszym USG wazy 2650 g, ostatnia wizyta u lekarza na 6 czerwca i kazal mi w razie czego przyjechac z torba zeby przejsc na druga strone ulicy do szpitala. Szyjka skrocona ale nie otwarta :) Teraz tylko spokojnie czekac i duzo odpoczywac zeby nie bylo wczesniej :laugh:

Aska outada mnie brzuch nie opadł, a od dwóch tygodni mam właśnie taką nadwrażliwą skórę. Pokazywałam nawet lekarzowi, ale powiedział że może to być spowodowane szczególnym narażeniem naczynek krwionośnych na ucisk i rozciąganie. Mnie trochę pomaga smarowanie takim bardzo tłustym kremem Fissan, ale najchętniej to chodzę z gołym brzuchem bo przeszkasza mi nawet ubranie ;D ;D ;D ;D

A swoją drogą to dotarło do mnie że te 9 miesięcy tak szybko zleciała i zaczął mnie oblatywać strach. Nie o poród, tylko ogólnie o to co będzie potem, a gdzieś czytałam, że wtedy wydziela się jakaś substancja chamująca poród i dzieciaczki rodzą się wtedy po terminie ::)

calo a co to za metoda???? to juz niedlugo, jesli przyjdziesz do szpitala 6 czerwca, to cc zrobia Ci na nastepny dzien???
tak porownuje nasze suwaczki i tylko 3 dni roznicy, to bedzie w Twoim 38 tygodniu????

sumka..oj zlecialo szybko...bardzo szybko....

a wstrzymanie porodu powoduje adrenalina...
http://kobieta.gazeta.pl/rodzicpoludzku/1,71935,3187433.html
lepiej zeby nam sie jej za duzo na poczatku porodu nie wydzielalo...

Sumko bo my od poczatku mialysmy tak jakos nisko brzuchy. Tyle ze moj od wczoraj napewno jeszcze bardziej opadl, czuje to wyraznie. Co do skory to tez mnie drazni nawet podkoszulek, cos wrazliwe jestesmy :D

A teraz wzielam tabletke rozkurczowa bo caly czas mam uczucie jak na samym poczatku miesiaczki i regularnie twardniejacy brzuch, do tego niedobrze mi. Chcialabym przetrzymac do srody bo moj lekarz ma tylko wtedy dyzury ( 24h ).
Ale rzeczywiscie ulga z tym brzuchem bo piersi juz na nim nie leza i jest nieco lzej ;)

Calo , jak to nigdy nic nie wiadomo w jaki sposob nasze pociechy zazycza sobie opuscic swoje mieszkanka :D

Ulga z powodu opadniecia brzuszka? Może i piersi na nim nie lezą, ale za to teraz wielka piłka miedzy nogami, ciezko siedzieć ..... przynajmniej u mne siedzenie o wyprostowanych plecach odpada, bo siedze wówczas jak facet z rozkroczonymi nogami. Pozostaje wygodny fotel, pozycja półleząca. Ale jakos mi z opadnietym brzuchem jest mniej wygodniej niż wcześniej.

reklama
ell ja ten brzuch miedzy nogami i siedzenie w szpagacie tureckim mam juz od 2 miesiecy :D od wczoraj tylko sie poglebilo ale i tak w tych rejonach ( miedzy nogami ) roznicy duzej nie odczuwam, tylko u gory, bo caly czas tak mialam :D

Do góry