reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

porady wyprawkowe

reklama
Napisałaś, że każde dziecko niechodzące musi mieć swój wózek w żłobku - jest to dla mnie dość dziwna zasada, bo mając już dwójkę dzieci po żłobku i trzecie co prawda raczej bez żłobka, ale obserwując dzieci ze żłobka w okolicy - wydaje mi się to bez sensu. U nas dzieci jest raczej mało ok. 15, na to są 4 Panie i mają dwa takie wózki po 6 osób, ale zwykle korzystają z jednego bo pozostałe dzieci chodzą dobrze (żłobek nie przyjmuje dzieci powyżej 18 miesiąca, grupa jest mieszana 1.5-3 latka)

W ogóle miałabym dziwne obawy, żeby ktoś używał naszego wózka w żłobku :D

No rozumiem :) też niektóre zasady w innych żłobkach wydają mi się dziwne, ale ja nie mam z tym problemu. Widać, że im się to sprawdza, więc ok, mam do nich zaufanie.
Co do użytkowania to tak na zebraniu i adaptacji była o tym mowa, że jeżeli roczne dziecko przyjeżdża samochodem i nie weźmie wozka, a dwulatek wózkiem to czy mogą pożyczać. Jeżeli ktoś nie chce żeby użytkować jego wózek dla innego dziecka to musi podpisać i wtedy nie biorą go na spacer, więc po prostu trzeba zasady ustalić.
Ale to zupełny offtop, bo nawet nie wiemy czy autorka ma zamiar dziecko zapisywać do żłobka ;) Podałam tylko przykład. Niektórzy odwożą do babci czy opiekunki i wtedy ta babcia też warto żeby wózek miała na spacer :)

No rozumiem :) też niektóre zasady w innych żłobkach wydają mi się dziwne, ale ja nie mam z tym problemu. Widać, że im się to sprawdza, więc ok, mam do nich zaufanie.
Co do użytkowania to tak na zebraniu i adaptacji była o tym mowa, że jeżeli roczne dziecko przyjeżdża samochodem i nie weźmie wozka, a dwulatek wózkiem to czy mogą pożyczać. Jeżeli ktoś nie chce żeby użytkować jego wózek dla innego dziecka to musi podpisać i wtedy nie biorą go na spacer, więc po prostu trzeba zasady ustalić.
Ale to zupełny offtop, bo nawet nie wiemy czy autorka ma zamiar dziecko zapisywać do żłobka ;) Podałam tylko przykład. Niektórzy odwożą do babci czy opiekunki i wtedy ta babcia też warto żeby wózek miała na spacer :)

Moje dziecko nienawidzi wózka. Nie akceptuje też fotelika samochodowego więc i tak najlepsza rzecz to nosidło i chusta 😅

Wózek akcpetuje tylko jako opcje przełożenia go tam uśpionego na piersi

Mam taki 2w1. Elegancko się prowadzi, no super wózek ogólnie tylko mój syn ma 15 miesięcy i nie mieści się już w spacerówkę a miałam zamiar Go w niej wozić, więc szukam lekkiej sprawnej spacerówki bo tutaj jak weźmiesz podnóżek na dół to nie można już zasłonką osłonić 🙃

Dlatego HELP GIRL'S - liczę na Waszą pomoc :)

Żeby się składał i do bagażnika C5 Citroena wchodził :D

Nie wiem jaki jest Bebetto, ale mój syn jest wysoki, a nie chciałam zmieniać po roku wózka, więc mam to trochę obczajone ;)
mast m4x plus, valco snap sport, petit mars street air. No i z fajnych lekkich spacerowek to espiro wave, ale ona jest mniejsza.
Ja mam masta, jest sporym wózkiem w porównaniu np. do cybexa, ale coś za coś, mój syn na pewno już w te mniejsze spacerówki by się nie mieścił. Ja jestem zadowolona, szybko się składa jedną ręką, amortyzacja super, lekko się prowadzi. Minusy - w sklepie to powiedzieli nam, że cena ;)
Ale od razu ci powiem, że jak masz większe dziecko, które nie mieści się w spacerówkę to nie znajdziesz super lekkiego, zwinnego wózka, no bo coś za coś. Te które wymieniłam to nam proponowali w kilku sklepach dla większych dzieci.

Mam taki 2w1. Elegancko się prowadzi, no super wózek ogólnie tylko mój syn ma 15 miesięcy i nie mieści się już w spacerówkę a miałam zamiar Go w niej wozić, więc szukam lekkiej sprawnej spacerówki bo tutaj jak weźmiesz podnóżek na dół to nie można już zasłonką osłonić 🙃

Dlatego HELP GIRL'S - liczę na Waszą pomoc :)

Żeby się składał i do bagażnika C5 Citroena wchodził :D

Ja mam mutsy nexo i jak już się przestawilam to naprawdę dobrze mi sie go używa. Teraz wsadzilismy do środka spiwor i tez daje radę.

słabe ma ogólnie opinie na ceneo i bobo wózki :(
a rozkładanie na płasko to już chyba większość spacerówek ma?

Tak, większość jak nie wszystkie z tych nowych ma na płasko, albo na prawie płasko.
Ogólnie to wózki to jest tak szeroki temat, że ja bym naprawdę pojechała na twoim miejscu do dobrego sklepu i żeby ci pokazali kilka dla porównania. Jedynie napisz sobie na czym ci zależy.
Ja bym się nie zgadzała na to, żeby rodzice wybierali za mnie wózek. A argument masz dobry, bo skoro ci się nie mieści się samochodu no to sorry, ale oni będą się obrażać za to, że ci się wózek do samochodu nie mieści i będziesz wykluczona komunikacyjnie. To może niech po prostu kupią ci od razu nowy większy samochód :D

a z takich 2w1 byście jakieś poleciły?
Nie no wczoraj mi uświadomiłyście, że nie mogę przystać na to, żeby się nie mieścił. Nie pozwolę sobie na uziemienie przez 3 lata, lubię być niezależna. Wcześniej jak powiedziałam do mamy, żeby nie dziwiła się, że nie będę do niej przyjeżdżać jak mąż będzie w pracy, bo wózek mi się nie zmieści. To ona, że ona chodziła x kilometrów z wózkiem i dla chcącego nic trudnego (mamy niecałe 5 km do siebie)... i taka z nią rozmowa. Ten pierwszy rok może mogłabym się kręcić wkoło kurnika, ale dalej faktycznie zakupy z większym dzieckiem itp. to muszę mieć wózek który się zmieści

i tak oczywiście jeszcze pojedziemy do sklepu oglądać, tylko nie wiem czy ci sprzedawcy nie wciskają tego co im nie schodzi albo z czego mają lepszą prowizję? dlatego wolę jak najwięcej tutaj od Was wyciągnąć na co zwracać uwagę i będę pytać :)

reklama
Do góry