reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady prawne, ZUS, zasilki, becikowe i inne dylematy :)

reklama
Tak, tak urlop wypoczynkowy przysługuje. Znalazłam dzisiaj stronkę: rodzicielski.gov.pl
Ja wczoraj powiedziałam w pracy i zonk. Szykują się zmiany, naszą firmę będą dzielić i usłyszałam że nie bardzo widzi im się mój roczny urlop z dzieckiem. Jeśli w moim dziale przez ten rok dadzą sobie beze mnie radę tzn że nie jestem potrzebna itd itp. Przemyślałam przez noc i powiedziałam że nie muszę iść na ten roczny to znowu usłyszałam, że pół roku macierzyńskiego to i tak za długo. Zapomniał wół jak cielęciem był. W poprzedniej ciąży od 5 tygodnia na zwolnieniu byłam bo ciąża zagrożona, teraz człowiek się stara, próbuję coś wymyślić chociaż nie widzi mi sie oddawanie do żłoba półrocznego malucha. A i tak nie pasuje. Kurcze jednego już dałam w tym wieku do żłoba to zaraz wylądowaliśmy w szpitalu a potem musiał w domu siedzieć przez rok z salmonellą. :-( Doła mam.

malutka a w dużej firmie pracujesz? Ja uważam że dzieci są ważniejsze nić praca i ja już jestem na L4 i zamierzam dopiero w 2015 roku tam wrócić.

Pracowałam w dużej firmie, teraz pracuję w trochę mniejszej bo podzielili na spółki, ale nadal można powiedzieć że w dużej. Eh, no wiadomo że dziecko ważniejsze. Ale niestety o pracy też muszę myśleć bo mam kredyt mieszkaniowy i z jednej pensji nie damy rady. Kurde wkurzyłam się. No domyślam się że moja ciąża nikomu nie jest na rękę...

Witam,

ja też postanowiłam skoczyć na rok i wypłata w wysokości 80 % Już nawet przedyskutowałam z kadrową, jak jest rozliczna w tym czasie pensja. Jeżeli któraś nie wie to brane jest pod uwagę ostatnie 12 miesięcy + wszystkie premie z tego okresu itp. więc super:-D

No i zaległy urlop jak najbardziej będzie do wykorzystania. Kurcze do pracy dopiero w 2015 niewyobrażalne

reklama
i ja sie wybieram na roczny :) ale ja chyba 100 + 60 wybiore ;)
w ogole czytalam wlasnie ze na tej drugiej polowce czyli rodzicielskim urlopie mozna podjac prace na 1/2 etatu u swojego pracodawcy i jednoczesnie pobierac ten "zasilek" nie wiem o co chodzi dowiem sie moze pozniej ;)
ja zaczynam myslec tylko o sobie bo nikt za mnie nie pomysli wiec przymierzam sie do l4 od lipca :/ nie daje rady juz w pracy za duzo stresu i jestem naprawde wykonczona i wracam do domu z bolacym brzuszkiem

Do góry