reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady prawne, ZUS, zasilki, becikowe i inne dylematy :)

mnie chyba najbardziej irytuje dlaczego oni nie myślą o ludziach..przecież być kilka miesięcy bez pensji to naprawdę długo..nie ukrywam ,że uciesze się z zastrzyku kilku tysięcy ale gdybym nie miała nic na "czarną godzinę" i męża to nic tylko iść pod most..

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Czy kasę z ZUS-u dostajecie za pełny miesiąc, czy za okres zwolnienia. Tj. ja myślałam, że dostanę teraz kasę za okres od 20 sierpnia do końća sierpnia plus za cały wrzesień, a dostałam dziś za okres od 20 sierpnia do 25 września (tak jakby za okres zwolnienia). Tak bęzie cały czas, ze będę dostawała za okresy zwolnienia, czy to się jakoś wyrówna? :) (ale zakręciłam:p)
Do tego, dostałam kasę - LISTONOSZEM ;D muszę do pracy zadz, żeby mój nr konta podały :)

reklama
Mamuska a ja nie do konca rozumiem;) Zwolnienie z miesiaca na miesiac przedluzasz tak? I jest zachowana ciaglosc? To kasa powinna byc za caly miesiac. Ja jestem na l4 od pierwszej wizyty u lekarza i dostaje normalna wyplate, za caly miesiac.

Do góry