reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

porady prawne i sprawy urzędowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wg moich obliczeń 33 dzień minął 14 grudnia. Czyli w styczniu powinnam dostać dwa przelewy?

Poza tym słyszałam jeszcze coś takiego, że jeśli pracujesz w firmie, która zatrudnia więcej niż 20 pracowników, to przez cały czas dostajesz pieniążki z firmy, i to ona rozlicza się z ZUSem... :eek: Ktoś coś wie na ten temat??
jeśli 33 dni minęły to pracodawca powinien ci za nie zapłacić i od tych 33 dni liczy zus, ale tak, jeśli twoja firma zatrudnia więcej niż 20 pracowników, to w dalszym ciągu będziesz dostawała wypłatę od pracodawcy, a potem zus daje tep ieniążki pracodawcy,
moja firma zatrudnia tylko 5 pracowników, dlatego mi zus płaci

reklama
jeśli 33 dni minęły to pracodawca powinien ci za nie zapłacić i od tych 33 dni liczy zus, ale tak, jeśli twoja firma zatrudnia więcej niż 20 pracowników, to w dalszym ciągu będziesz dostawała wypłatę od pracodawcy, a potem zus daje tep ieniążki pracodawcy,
moja firma zatrudnia tylko 5 pracowników, dlatego mi zus płaci

Dziękuję za odpowiedź. Czyli w moim przypadku nadal będzie mi płacić pracodawca :-) Uspokoiłam się troszkę, że nie będę musiała się stresować ZUSem ;-)

Mam pytanie, jestem zarejestrowana w PUP. Zastanawiam się czy przysługują mi jakieś pieniądze za to że będę na zwolnieniu? Jeżeli tak to ile. Chcę sie zorientować, żeby nie zrobili mnie w "bambuko". Orientuje sie ktoś może?

Wg moich obliczeń 33 dzień minął 14 grudnia. Czyli w styczniu powinnam dostać dwa przelewy?

Poza tym słyszałam jeszcze coś takiego, że jeśli pracujesz w firmie, która zatrudnia więcej niż 20 pracowników, to przez cały czas dostajesz pieniążki z firmy, i to ona rozlicza się z ZUSem... :eek: Ktoś coś wie na ten temat??
ja tak mam i jet dokladnie tk jak piszesz,wciaz placi mi moj pracodaca i sam rozlicza sie z ZUSEM

Mam pytanie, jestem zarejestrowana w PUP. Zastanawiam się czy przysługują mi jakieś pieniądze za to że będę na zwolnieniu? Jeżeli tak to ile. Chcę sie zorientować, żeby nie zrobili mnie w "bambuko". Orientuje sie ktoś może?
h\jestes bezrobotna???? i zarejestrowana w powiatowym urzedzie pracy tak?

nic ci sie nie nalezy niestety:-(,urzad to nie pracodawca

reklama
Szkoda, bo myślałam że może ZUS bedzie mi cos wypłacał, albo coś. No ale jeżeli nie to trudno.

W takim razie, skoro narazie nie proponują mi żadnej pracy, nigdzie nie wysyłaja (nie wiedzą o ciązy) to warto zanosić zwolnienie, czy cały czas chodzić na podpisy. Jak to by wyglądało jakbym urodziła, a nie przynosiła im zadnego zwolnienia? Co radzicie w takiej sytuacji? Przynieść im zwolnienie, czy czekać az sami będą oczekiwać?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry