reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

porady prawne i sprawy urzędowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Magda, leżę ze śmiechu:-D:-D:-D "Odparowywanie tatusia" jest super, ale bolące "podwozie" mnie zabiło!!!:laugh2::laugh2::laugh2:
Cieszę się, że Cię rozbawiłam ;-)
Co do podwozia... to jak gdzieś już pisałam wizytę mam w środę. Kiedyś się zapomniałam, poszłam do gina. Wszystko ok, dzień dobry i takie tam... I niechcący wywaliłam, że przyszłam na "przegląd podwozia", gin na mnie oczy, ale po chwili załapał i wybuchnął śmiechem stwierdzając, że jeszcze z takim określeniem się jeszcze nie spotkał.
Mam wiele jakiś tam swoich określeń na różne rzeczy, często muszę się przy obcych pohamować bo nie wszyscy mogą załapać :cool:

reklama
a zdarzyło wam sie kiedyś zapomnieć zapłacić za wizytę? :-D
bo mi tak, ha ha wszystko ok, ubrałam się zdjęcie wzięłam o do widzenia. otwieram drzwi a lekarz. pani Agnieszko, a ja słucham?
a on nie zapomniała Pani o czymś? ja patrzę, gatki mam, spodnie mam, mówię, ze chyba nie.
a on usmiech i do mnie zapomniała Pani zapłacić za wizytę.
a ja burak, przepraszałam z tysiąc razy:-D:-D teraz jak tylko wchodzę na wizytę to kładę portfel na jego biurko wtedy nie zapomnę :-p

A broń Boże, nie hamuj się! Jestem fanką tego typu wypowiedzi, a jak ktoś cos nie zrozumie to niech spyta:-) Chyba powiem tak kiedyś mojemu ginowi, jak tak od początku wpadnie w dobry humor to tylko korzyść dla mnie:-)
Możesz założyć forumowy kabaret : "Niebanalne odzywki ciężarówki Magdy":-D

Ale numer, aga0411 lepiej zapomnieć zapłacić niż faktycznie wyjść bez gatek do poczekalni gdzie jeszcze multum pacjentek, w dodatku kilka z nich z mężami ;)

Nikita84 poczułam się niebiańsko ;) Myślę, że to bardzo dobry pomysł utworzyć taki wesoły wątek, gdzie mogłybyśmy opisywać różne śmieszne historyjki lub zdarzenia z życia.

jak długo powinny iść pieniądze z ZUSU przez listonosza?
bo ponoć księgowa z mojej firmy za późno dołaczyła druczek z numerem konta i dzwoniłam do zusu to powiedzieli, że w piątek rano poszły już pieniądze przez listonosza. dziś wtorek, listonosz był, ale pieniędzy nie przywiózł:-(

Dziewczyny mam pytanie co do pieniążków z ZUSu. Tzn. zastanawia mnie w jaki sposób są one wypłacane. Z tego co się orientuję, to pracodawca płaci mi za pierwsze 33 dni L4, a później płaci już ZUS. Ale czy jest jakiś konkretny termin wypłacania pieniędzy? Czy jeśli wypłatę dostawałam do 10-tego każdego miesiąca, to nadal będę otrzymywać kasę w takim terminie?

Dziewczyny mam pytanie co do pieniążków z ZUSu. Tzn. zastanawia mnie w jaki sposób są one wypłacane. Z tego co się orientuję, to pracodawca płaci mi za pierwsze 33 dni L4, a później płaci już ZUS. Ale czy jest jakiś konkretny termin wypłacania pieniędzy? Czy jeśli wypłatę dostawałam do 10-tego każdego miesiąca, to nadal będę otrzymywać kasę w takim terminie?
zus liczy od dnia kiedy mija ci 33 te które wypłacał ci pracodawca.ja wypłatę dostawłam ostatniego a teraz niby 18 go wysłali dopiero

reklama
zus liczy od dnia kiedy mija ci 33 te które wypłacał ci pracodawca.ja wypłatę dostawłam ostatniego a teraz niby 18 go wysłali dopiero

Wg moich obliczeń 33 dzień minął 14 grudnia. Czyli w styczniu powinnam dostać dwa przelewy?

Poza tym słyszałam jeszcze coś takiego, że jeśli pracujesz w firmie, która zatrudnia więcej niż 20 pracowników, to przez cały czas dostajesz pieniążki z firmy, i to ona rozlicza się z ZUSem... :eek: Ktoś coś wie na ten temat??

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry