reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

porady prawne i sprawy urzędowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Magda, leżę ze śmiechu:-D:-D:-D "Odparowywanie tatusia" jest super, ale bolące "podwozie" mnie zabiło!!!:laugh2::laugh2::laugh2:
Cieszę się, że Cię rozbawiłam ;-)
Co do podwozia... to jak gdzieś już pisałam wizytę mam w środę. Kiedyś się zapomniałam, poszłam do gina. Wszystko ok, dzień dobry i takie tam... I niechcący wywaliłam, że przyszłam na "przegląd podwozia", gin na mnie oczy, ale po chwili załapał i wybuchnął śmiechem stwierdzając, że jeszcze z takim określeniem się jeszcze nie spotkał.
Mam wiele jakiś tam swoich określeń na różne rzeczy, często muszę się przy obcych pohamować bo nie wszyscy mogą załapać :cool:

reklama
a zdarzyło wam sie kiedyś zapomnieć zapłacić za wizytę? :-D
bo mi tak, ha ha wszystko ok, ubrałam się zdjęcie wzięłam o do widzenia. otwieram drzwi a lekarz. pani Agnieszko, a ja słucham?
a on nie zapomniała Pani o czymś? ja patrzę, gatki mam, spodnie mam, mówię, ze chyba nie.
a on usmiech i do mnie zapomniała Pani zapłacić za wizytę.
a ja burak, przepraszałam z tysiąc razy:-D:-D teraz jak tylko wchodzę na wizytę to kładę portfel na jego biurko wtedy nie zapomnę :-p

A broń Boże, nie hamuj się! Jestem fanką tego typu wypowiedzi, a jak ktoś cos nie zrozumie to niech spyta:-) Chyba powiem tak kiedyś mojemu ginowi, jak tak od początku wpadnie w dobry humor to tylko korzyść dla mnie:-)
Możesz założyć forumowy kabaret : "Niebanalne odzywki ciężarówki Magdy":-D

Ale numer, aga0411 lepiej zapomnieć zapłacić niż faktycznie wyjść bez gatek do poczekalni gdzie jeszcze multum pacjentek, w dodatku kilka z nich z mężami ;)

Nikita84 poczułam się niebiańsko ;) Myślę, że to bardzo dobry pomysł utworzyć taki wesoły wątek, gdzie mogłybyśmy opisywać różne śmieszne historyjki lub zdarzenia z życia.

jak długo powinny iść pieniądze z ZUSU przez listonosza?
bo ponoć księgowa z mojej firmy za późno dołaczyła druczek z numerem konta i dzwoniłam do zusu to powiedzieli, że w piątek rano poszły już pieniądze przez listonosza. dziś wtorek, listonosz był, ale pieniędzy nie przywiózł:-(

Dziewczyny mam pytanie co do pieniążków z ZUSu. Tzn. zastanawia mnie w jaki sposób są one wypłacane. Z tego co się orientuję, to pracodawca płaci mi za pierwsze 33 dni L4, a później płaci już ZUS. Ale czy jest jakiś konkretny termin wypłacania pieniędzy? Czy jeśli wypłatę dostawałam do 10-tego każdego miesiąca, to nadal będę otrzymywać kasę w takim terminie?

Dziewczyny mam pytanie co do pieniążków z ZUSu. Tzn. zastanawia mnie w jaki sposób są one wypłacane. Z tego co się orientuję, to pracodawca płaci mi za pierwsze 33 dni L4, a później płaci już ZUS. Ale czy jest jakiś konkretny termin wypłacania pieniędzy? Czy jeśli wypłatę dostawałam do 10-tego każdego miesiąca, to nadal będę otrzymywać kasę w takim terminie?
zus liczy od dnia kiedy mija ci 33 te które wypłacał ci pracodawca.ja wypłatę dostawłam ostatniego a teraz niby 18 go wysłali dopiero

reklama
zus liczy od dnia kiedy mija ci 33 te które wypłacał ci pracodawca.ja wypłatę dostawłam ostatniego a teraz niby 18 go wysłali dopiero

Wg moich obliczeń 33 dzień minął 14 grudnia. Czyli w styczniu powinnam dostać dwa przelewy?

Poza tym słyszałam jeszcze coś takiego, że jeśli pracujesz w firmie, która zatrudnia więcej niż 20 pracowników, to przez cały czas dostajesz pieniążki z firmy, i to ona rozlicza się z ZUSem... :eek: Ktoś coś wie na ten temat??

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry