reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

porady prawne i sprawy urzędowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
corina to nie jest do konca bezprawne bo kazdy szpital ma prawo pobierac kase za niektore dodatkowe uslugi ktorych nie refunduje nfz a zzo na zyczenie nie jest refundowane.

dziewczyny zapomniałam napisać wniosek o urlop wychowawczy... macierzyński tzn t e dodatkowe 2 tyg. kończą mi się w środę :szok:
jak to odkręcić, zeby wniosek był ważny?

Dziewczyny jak to jest z zaległym urlopem? Umowę miałam do dnia porodu, kończy mi się macierzyński i mam nie wykorzystany urlop za zeszły rok...
Musze sama o niego wnioskować? Gdzie ?????

fachowcem nie jestem, ale wydaje mi sie ze skoro nie masz juz umowy o prace to nie mozesz isc na urlop, chyba powinnien Ci pracodawca wypłacić ekwiwalent za niewykorzystany urlop i to juz w momencie jak Ci wygasła umowa..

Za ten rok dostałam, ale za zeszły nie:(
Na świad.pracy. nawet pisze "za który przysługuje ekwiwalent", .... którego nie dostałam:(

dziewczyny zapomniałam napisać wniosek o urlop wychowawczy... macierzyński tzn t e dodatkowe 2 tyg. kończą mi się w środę :szok:
jak to odkręcić, zeby wniosek był ważny?
aga zapomnialas pisac o wychowawczy czy o te 2 tygodnie dodatkowe? bo jesli o wychowawczy to wpisz we wniosku wczesniejsza date, bo zgodnie z KP podanie o urlop wychowawczy trzeba napisać conajmniej 2 tygodnie wczesniej, jesli sie nie zgodza to pozostaje wziasc urlop wypoczynkowy ( napewno masz za ten rok?) i pisz juz dzis o urlop wychowawczy

Dziewczyny jak to jest z zaległym urlopem? Umowę miałam do dnia porodu, kończy mi się macierzyński i mam nie wykorzystany urlop za zeszły rok...
Musze sama o niego wnioskować? Gdzie ?????
jesli masz niewykorzystany to przysługuje ekwiwalent

Za ten rok dostałam, ale za zeszły nie:(
Na świad.pracy. nawet pisze "za który przysługuje ekwiwalent", .... którego nie dostałam:(
czy w swiadectwie pracy masz napisane ze wyplacono ekwiwalent?

a ja muszę pogadać z szefem bo mam jeszcze 15dni urlopu i ten urlop konczy mi sie 5.11, a chce wychowawczy od 1.11

Ostatnia edycja:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry