reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

porady prawne i sprawy urzędowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Cześć dziewczyny, loguję się pierwszy raz na takim forum i nie umiem dobrze się tym posługiwać. Mam pytanie czy L4 opieka nad dzieckiem w trakccie macierzyńskiego przedłuża ten macierzyński-bo tak się dowiedziałam i chciałam spróbować. CZy ktoś tak robił i to sprawdzał.

W szpitalu w którym rodziłam tak mi powiedzieli, a potem jak mała miała miesiąc i byłyśmy w szpitalu to potwierdzali to w zusie i tak podobno jest tylko dziesko musi mieć powyzej 56 dnia życia i nie wyisali mi L4 bo moja miała wtedy 40 dni.

dziewczyny
jak to jest mam 20 dni urlopu z tego roku i 3 z tamtego
czy przysługuja mi jeszcze 2 dodatkowe dni na matke z dzieckiem

i ma jeszcze jedno pytanko nie wie cie jak wyglada sytułacja mam umowe do 30 kwietnia 2011 i do tego czasu po urlopie wypoczynkowym chce wziasc wychowawczy to co z urlopem który mi bedzie przysługował za rok 2011 za te kilka miesiec?

dziekuje za odpowiedz :)

dziewczyny
jak to jest mam 20 dni urlopu z tego roku i 3 z tamtego
czy przysługuja mi jeszcze 2 dodatkowe dni na matke z dzieckiem

tak, jesli ojciec dziecka nie wykorzystał

i ma jeszcze jedno pytanko nie wie cie jak wyglada sytułacja mam umowe do 30 kwietnia 2011 i do tego czasu po urlopie wypoczynkowym chce wziasc wychowawczy to co z urlopem który mi bedzie przysługował za rok 2011 za te kilka miesiec?

dziekuje za odpowiedz :)
od kiedy chcesz iść na wychowawczy?

reklama
zakładam ze to będzie w tym roku?
jeśli tak to po zakończeniu uropu wypoczynkowego + 2 dni na dziecko, idziesz na wychowawczy - do dnia zakończenia umowy tj 30.04.2011, w tym czasie nie przysługują świadczenia pracownicze takie jak chorobowe, urlop, itp wiec nie będzie sie należał urlop za rok 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry